Предполагам повечето от вас са чували за къщата на чичо Бил(Гейтс), в която всичко се управлява от вездесъщите компютри... Музика, видео, светлина, че даже и пердетата са автоматизирани. Основата разбира се, са "новите" технологии за безжична връзка - WiFi и отчасти Bluetooth.
Предполагам също, че и повечето от вас разполагат с достатъчно бърза връзка поне към българския пийринг, така че неща като онлайн телевизия, video on demand, стрийм на музика с високо качество и други подобни (включвам и торентите

И тук някъде достигаме до това как да си направим живота по-хай-тек или що е то модерна (не казвам умна, защото хладилник с ЛАН още не ми е по възможностите) къща.
Ето тук една схемичка за моя вариант за домашни мултимедиини забавления:
Той, обаче не е съвсем изпипан, за което и пускам тази тема

Най-общо се вижда с какво разполагаме - Интернет, АР+рутер, РС - обикновена машина с повечко място на дисковете, телевизор, аудио система, умен телефон и лаптоп.
Въпросът е как да накараме всички тези неща да работят заедно при минимум усилия и необходимост от технически умения на "оператора".
Това, което на мен ми хрумна на пръв поглед е връзка лаптоп <> РС през ремоут десктоп - за сваляне на торентите директно на РС и евентуално плейване на съдържание към ТВ или ресивъра.
N-серията има възможност за плейване на аудио/видео файлове от телефона през домашната мрежа, но тук не съм съвсем запознат - някой ако го е ползвал да каже. В момента смарта (6680 без Wi-Fi

Друго - ХР медия едишън или Виста е по подходяща ОС за РС с оглед на това, което върши

В общи линии целта на темата е да се обсъдят конкретни предложения за връзки между устройствата, софтуер (за компютрите или телефона) или ... така че собствен опит или други идеи са добре дошли