Предполагам повечето от вас са чували за къщата на чичо Бил(Гейтс), в която всичко се управлява от вездесъщите компютри... Музика, видео, светлина, че даже и пердетата са автоматизирани. Основата разбира се, са "новите" технологии за безжична връзка - WiFi и отчасти Bluetooth.
Предполагам също, че и повечето от вас разполагат с достатъчно бърза връзка поне към българския пийринг, така че неща като онлайн телевизия, video on demand, стрийм на музика с високо качество и други подобни (включвам и торентите
И тук някъде достигаме до това как да си направим живота по-хай-тек или що е то модерна (не казвам умна, защото хладилник с ЛАН още не ми е по възможностите) къща.
Ето тук една схемичка за моя вариант за домашни мултимедиини забавления:
Той, обаче не е съвсем изпипан, за което и пускам тази тема
Най-общо се вижда с какво разполагаме - Интернет, АР+рутер, РС - обикновена машина с повечко място на дисковете, телевизор, аудио система, умен телефон и лаптоп.
Въпросът е как да накараме всички тези неща да работят заедно при минимум усилия и необходимост от технически умения на "оператора".
Това, което на мен ми хрумна на пръв поглед е връзка лаптоп <> РС през ремоут десктоп - за сваляне на торентите директно на РС и евентуално плейване на съдържание към ТВ или ресивъра.
N-серията има възможност за плейване на аудио/видео файлове от телефона през домашната мрежа, но тук не съм съвсем запознат - някой ако го е ползвал да каже. В момента смарта (6680 без Wi-Fi
Друго - ХР медия едишън или Виста е по подходяща ОС за РС с оглед на това, което върши
В общи линии целта на темата е да се обсъдят конкретни предложения за връзки между устройствата, софтуер (за компютрите или телефона) или ... така че собствен опит или други идеи са добре дошли

за това говоря

), който се занимава активно с тези неща...