Ремонт на автоматично жило за съединителят - възможно ли е?

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Ремонт на автоматично жило за съединителят - възможно ли е?

Мнениеот Anbuch » Пон 07 апр 2008 22:53

Като продължение на тази тема: http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... 6%E8%EB%EE

Та сега съм с нормалното си не саморегулируемо жило и вече почти 2 хил киломерта нямам ядове. Просто като ,че ли улегна и даже го понатегнах малко - скоростите си включват нормално - не буксува съединителят и така.

Обаче така като го гледам ми се струва ,че е произвеждано в някоя турска землянка и ме притеснява ,че може да ме остави някъде на път. Чудих се дали не мога да се опитам да отремонтирам оригиналното си жило ,като дори и нищо да не стане : какво ще изгубя в крайна сметка. Гледах го,чудих му се и така и не установих как точно действа то - кой му е саморегулиращият механизъм. Всичките му съчми са си налице ,но щом го свия и го хвана с пластмасовата скоба ,съчмите преминават около една месингова част и застават между навивките на една пружинка и после не могат да се върнат по местата си, като се монтира жилото на колата. - Това ли му е проблема? Трябва по някакъв начин да ги спра ,за да не отиват към тази пружинка или пък трябва по някакъв начин да ги улесня да се връщат по местата си?

Ето и една снимка да стане ясно какво имам в предвид под "пружинката" "месинговата част" и на кое викам : "местата на съчмите"
п.п.Незнам как да ги нарека тези работи по друг начин :oops:

Изображение

Потребителски аватар
Lizard
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lizard » Вто 08 апр 2008 1:23

:arrow:

maznia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maznia » Вто 08 апр 2008 22:56

много е лошо когато разбираш и доиде деня и ти да запиташ за нещо и да няма кои да помогне и пак се оправяш сам в повечето случай--- дано да е от жилото да не се окаже притескателен диск износени пластини дано да говоря глупости мисла си за мнението на лизард в предната ти тема -- и тои разказваза смяна на саединител в последствие ама дали е повреден притескател или и после педала станал мек http://img153.imageshack.us/img153/6100 ... sunlv8.jpg

dkalfov
Автомобил: corrado
Двигател: pg
Контакти:

Мнениеот dkalfov » Сря 09 апр 2008 6:51

брат имах го проблема,оправих го за 70 лева :( кофти е но факта че си трябва ново е неуспорим тея пласмаси незнам дали си струват нервите да ги ремонтираш

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”