maznia написа:Да но в този линк по надолу пише и от какво се поврежда ламбдата найчесто, а вашето играене на обороти често се свежда до не добро смесване на гориво поради зацапани скъсани вакуми, датчици, от кадето се окензва сензора на екото и от там или в заден ред ламбдата и бозата е готова от цялата работа заминава ламбдата и катализатора.
Виж, всичко, за което пишеш вече ти казах е пробвано - в момента оборотите ми са стабилни, макар и с около 100мин повече, но съм с друга клапа втора употреба, защото с моята не се получаваше. Компдиагностиката не отчита нищо, освен ленива ламбда сонда, но както вече ти казах сега колата работи отлично, осветлението на таблото ми се оправи от самосебеси - вероятно компа има възможност да го изключва, когато се налага и освен това всичко тръгна пак от зануляване на вр. километраж и часовника и надпис серв. инсп.Сега като са ми по- високи оборотите, явно акумулатора е позаредил и вс. е ОК, но трябва да мисля за смяна на четки явно, но първо масите. А ти като толкова много величаеш вакуума, за да се убедиш че не е от такова значение- затапи го и покарай поне един ден да видиш че нищо няма да ти се промени нито като ход на двг, нито като разход АМАН ОТ ТОЗИ ВАКУУМ - ВЪЗГЕЧ!