Показание на температурата

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
pe_aps
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pe_aps » Сря 29 окт 2008 20:21

....

Последна промяна от pe_aps на Съб 01 ное 2008 11:25, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Lizard
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lizard » Пет 31 окт 2008 7:37

имам два датчика боднати на тръбата за антифриза излизаща от двигателя. Намират се точно под дистрибуторната капачка.
Единия е с 4 кабела другия е с 2.
Днеска ще ги гледам и да меря.... На мене най ми прилича на контактен проблем, който може да се окаже и горе в самото табло...Щом при повторно подаване на контакт се оправя всеки път... е то се оправя след известно време пак се появява... Бе вчера по пътя София - Варна ми разказа играта 10 пъти спирах ....

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Пет 31 окт 2008 13:19

Излиза че май само аз съм изкярил от нов темп-датчик - обортите ми като освободя от скорост се нормализираха /1150/мин./. Иначе, докато на променихме центровката, пак се меняха на празен ход. Сега всичко заспа, но все пак оставихме 262-а ома на крачето дето отива към компа, щото без тях при включени фарове оборотите бяха много ниски /но стабилни/и като загасях фаровете, колата гаснеше. Пиша това за да ви кажа, че старият датчик си беше изправен при всички тестове, но неизвестно защо, колата поддържаше високи обороти, освободена от скорост.

Потребителски аватар
Lizard
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lizard » Нед 02 ное 2008 22:34

да споделя какво стана все пак... Не стигнаха до диагностика... Извадих буксите на датчиците и ги почистих, пръсках ги и със контактен спрей... При ваденето поразмърдах малко датчиците, не съм ги вадил....

След тази процедура до сега врътнах 600 км уреда показва нормално...
Надявам да се размина само с това, че идва зима и най-малко ми се бърника по охладителната система.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”