Здравейте!
Като новобранец да се пробвам с тази тема:
Нормално ли е да има разлика в разхода на гориво през зимата и през лятото?Понеже лятото гореше 4.4/4.6 на 100 извънградско, а сега 6.4 извън града и 7.6градско.
Става въпрос за 1.9 дизел.
Предварително ви благодаря!
Разхода през зимата...
tisho_tch написа:не е нормално да ти гори 6.4 извън града-при мен и сега си гори 4.5, как я засичаш?.. най точния начин е: с обезвъздушителя до горе после караш и пак зареждаш до горе, така знаеш точно колко си изгорил за изминатия път
Май както казваш-( само доливам) зареждам до горе, нулирам, (това става на края на града- за прецизност) карам от изхода на града и на връщане пак така-до автоматично изключване на помпата на бензиностанцията.Друг е въпроса, че не знам колко бензинджията вкарва тръбата на помпата и кога я оставя да изключи.Казаха ми, че можело по два начина, като изключи автоматично и като се изтегли тръбата- имало разлика от около 10 литра, а за мен това е от голямо значение понеже я засичах на 210км.
- tisho_tch
- Автомобил:
- Двигател:
alex63 написа:tisho_tch написа:не е нормално да ти гори 6.4 извън града-при мен и сега си гори 4.5, как я засичаш?.. най точния начин е: с обезвъздушителя до горе после караш и пак зареждаш до горе, така знаеш точно колко си изгорил за изминатия път
Май както казваш-( само доливам) зареждам до горе, нулирам, (това става на края на града- за прецизност) карам от изхода на града и на връщане пак така-до автоматично изключване на помпата на бензиностанцията.Друг е въпроса, че не знам колко бензинджията вкарва тръбата на помпата и кога я оставя да изключи.Казаха ми, че можело по два начина, като изключи автоматично и като се изтегли тръбата- имало разлика от около 10 литра, а за мен това е от голямо значение понеже я засичах на 210км.
Не, не го правиш както казвам, обезвъздушава се чрез натискане на един издатък от дясно на тръбата за зареждане, около 3см навътре (така е при мен и теб), при това нафтата стига до горния ръб (резервоара е 100% пълен), после за на връщане същата процедура.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”