Разхода през зимата...

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
alex63
Автомобил:
Двигател:

Разхода през зимата...

Мнениеот alex63 » Съб 15 ное 2008 20:50

Здравейте!
Като новобранец да се пробвам с тази тема:
Нормално ли е да има разлика в разхода на гориво през зимата и през лятото?Понеже лятото гореше 4.4/4.6 на 100 извънградско, а сега 6.4 извън града и 7.6градско.
Става въпрос за 1.9 дизел.

Предварително ви благодаря!

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Съб 15 ное 2008 20:57

Възможно е но зимата а все още не е :idea: Търси другаде причината :wink:

Потребителски аватар
tisho_tch
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_tch » Съб 15 ное 2008 21:27

не е нормално да ти гори 6.4 извън града-при мен и сега си гори 4.5, как я засичаш?.. най точния начин е: с обезвъздушителя до горе после караш и пак зареждаш до горе, така знаеш точно колко си изгорил за изминатия път :)

Потребителски аватар
alex63
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот alex63 » Нед 16 ное 2008 12:31

tisho_tch написа:не е нормално да ти гори 6.4 извън града-при мен и сега си гори 4.5, как я засичаш?.. най точния начин е: с обезвъздушителя до горе после караш и пак зареждаш до горе, така знаеш точно колко си изгорил за изминатия път :)

Май както казваш-( само доливам) зареждам до горе, нулирам, (това става на края на града- за прецизност) карам от изхода на града и на връщане пак така-до автоматично изключване на помпата на бензиностанцията.Друг е въпроса, че не знам колко бензинджията вкарва тръбата на помпата и кога я оставя да изключи.Казаха ми, че можело по два начина, като изключи автоматично и като се изтегли тръбата- имало разлика от около 10 литра, а за мен това е от голямо значение понеже я засичах на 210км.

Потребителски аватар
tisho_tch
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_tch » Нед 16 ное 2008 12:44

alex63 написа:
tisho_tch написа:не е нормално да ти гори 6.4 извън града-при мен и сега си гори 4.5, как я засичаш?.. най точния начин е: с обезвъздушителя до горе после караш и пак зареждаш до горе, така знаеш точно колко си изгорил за изминатия път :)

Май както казваш-( само доливам) зареждам до горе, нулирам, (това става на края на града- за прецизност) карам от изхода на града и на връщане пак така-до автоматично изключване на помпата на бензиностанцията.Друг е въпроса, че не знам колко бензинджията вкарва тръбата на помпата и кога я оставя да изключи.Казаха ми, че можело по два начина, като изключи автоматично и като се изтегли тръбата- имало разлика от около 10 литра, а за мен това е от голямо значение понеже я засичах на 210км.

Не, не го правиш както казвам, обезвъздушава се чрез натискане на един издатък от дясно на тръбата за зареждане, около 3см навътре (така е при мен и теб), при това нафтата стига до горния ръб (резервоара е 100% пълен), после за на връщане същата процедура.

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Нед 16 ное 2008 13:35

не почваш добре.
грешен раздел за начало...

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”