Хидравлична помпа-шум
- Commander_Keen
- Автомобил: Golf 2
- Двигател: RH 88 Auto
- Контакти:
Хидравлична помпа-шум
Колеги,днес минах през един майстор да види от какво ми шуми странно (като електромотор или като зъбни колела без масло(...давам пример за звука)) и той каза,че е хидравличната помпа. Каза,че рециклирането и струвало 120лв.,но имало и малка вероятност да се оправи ако и се смени маслото,защито трябвало да е "зелено" масло като капачката,а моето не било такова...което мен ме съмнява. Ок да приемем,че е от помпата разбира се бих пробвал първо маслото. Той ми показа какво е и каза,че е 1л. Някой може ли да ми каже къде е пробката на помпата,ако има,а ако няма как да източа старото масло и да сипя новото??? Много ме съмнява от това да се оправи или поне да се подобри,но не ми пречи да опитам. Някой ако е имал подобен проблем или опит да споделя 
Няма пробка колега днес сменяхме с баща ми същото масло, но мойто е червено (АТФ 4000 - такова ми препорачаха в магазина...) и стигнахме до заключението, че за да го източим максимално трябва да откачим помпата както и направихме след това правиш няколко пълни оборота без да палиш двигателя за да изтече и останалото масло от маркучите към помпата. Става малко мазало, но с повече внимание става. И докато не се обезвъздуши шумеше много странно и предполагам, че е по същият начин който ти описа. Но сега си е наред. Незнам може и да има по лесен начин и ако има някой запознат нека да сподели. Не, че в близките години ще ми се наложи да го сменям пак...
би трябвало да имаш отпиед отдясно зелена капачка ,виж нивото на хидравличната течност,ако искаш профилактика трябва да откачиш маркуча който отива в хидравличната помпа,точно под бронята е отляво като си отпред,и на контакт да въртиш волана няколко пъти на пълен ляв и десен докато не изхвърли почти всичко,аз така съм го правил,иначе съм ползвал зелено хидр. масло не червено,фирмата беше maxxus майчем,G 002 000,
но ако и в момента не е твърде ниско нивото може и от рейката да е,иначе ако изчезне звука след доливане си свиркай и си карай

но ако и в момента не е твърде ниско нивото може и от рейката да е,иначе ако изчезне звука след доливане си свиркай и си карай
- Commander_Keen
- Контакти:
- Commander_Keen
- Контакти:
И със сменено масло пак си вие... значи сега трябва да разбера къде могат да оправят помпата и съответно колко ще струва???
П.П. То ясно беше,че като вие ще вие с к'вото и да е масло,но понеже беше под минимума старото мислех,че като е пълно ще се оправи...уви явно липсата на масло е разказала играта на помпата...
П.П. То ясно беше,че като вие ще вие с к'вото и да е масло,но понеже беше под минимума старото мислех,че като е пълно ще се оправи...уви явно липсата на масло е разказала играта на помпата...
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”