Хидравлична помпа-шум

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
Commander_Keen
Автомобил: Golf 2
Двигател: RH 88 Auto
Контакти:

Хидравлична помпа-шум

Мнениеот Commander_Keen » Съб 29 ное 2008 18:23

Колеги,днес минах през един майстор да види от какво ми шуми странно (като електромотор или като зъбни колела без масло(...давам пример за звука)) и той каза,че е хидравличната помпа. Каза,че рециклирането и струвало 120лв.,но имало и малка вероятност да се оправи ако и се смени маслото,защито трябвало да е "зелено" масло като капачката,а моето не било такова...което мен ме съмнява. Ок да приемем,че е от помпата разбира се бих пробвал първо маслото. Той ми показа какво е и каза,че е 1л. Някой може ли да ми каже къде е пробката на помпата,ако има,а ако няма как да източа старото масло и да сипя новото??? Много ме съмнява от това да се оправи или поне да се подобри,но не ми пречи да опитам. Някой ако е имал подобен проблем или опит да споделя ;)

Потребителски аватар
Traian
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Traian » Съб 29 ное 2008 19:31

Няма пробка колега днес сменяхме с баща ми същото масло, но мойто е червено (АТФ 4000 - такова ми препорачаха в магазина...) и стигнахме до заключението, че за да го източим максимално трябва да откачим помпата както и направихме след това правиш няколко пълни оборота без да палиш двигателя за да изтече и останалото масло от маркучите към помпата. Става малко мазало, но с повече внимание става. И докато не се обезвъздуши шумеше много странно и предполагам, че е по същият начин който ти описа. Но сега си е наред. Незнам може и да има по лесен начин и ако има някой запознат нека да сподели. Не, че в близките години ще ми се наложи да го сменям пак...

Потребителски аватар
pe_aps
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pe_aps » Съб 29 ное 2008 20:26

би трябвало да имаш отпиед отдясно зелена капачка ,виж нивото на хидравличната течност,ако искаш профилактика трябва да откачиш маркуча който отива в хидравличната помпа,точно под бронята е отляво като си отпред,и на контакт да въртиш волана няколко пъти на пълен ляв и десен докато не изхвърли почти всичко,аз така съм го правил,иначе съм ползвал зелено хидр. масло не червено,фирмата беше maxxus майчем,G 002 000,
но ако и в момента не е твърде ниско нивото може и от рейката да е,иначе ако изчезне звука след доливане си свиркай и си карай
;)

Потребителски аватар
Commander_Keen
Контакти:

Мнениеот Commander_Keen » Нед 30 ное 2008 17:37

ами ок утре ще купя масло и като го сменя ще кажа какво е станало. Дано се оправи...

Потребителски аватар
Commander_Keen
Контакти:

Мнениеот Commander_Keen » Съб 06 дек 2008 19:12

И със сменено масло пак си вие... значи сега трябва да разбера къде могат да оправят помпата и съответно колко ще струва???

П.П. То ясно беше,че като вие ще вие с к'вото и да е масло,но понеже беше под минимума старото мислех,че като е пълно ще се оправи...уви явно липсата на масло е разказала играта на помпата...

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”