поло 1.9sdi aef 07.07.1999г има ли климатик
поло 1.9sdi aef 07.07.1999г има ли климатик
поло 1.9sdi aef 07.07.1999г има ли климатик или е слаган допълнително
AZ
SDI значи чист дизел моят двигател е чист дизел и има някаква ролка под компресора и пистовия ремък която е хваната за двигателя но от нея ремъка не се обтяга и няма лагери и страшно свири затова можеш ли да ми пратиш някакви снимки на пистовия ремък от долната срана за да видя при теб как е
- Anbuch
- Полохолик
- Автомобил: VW POLO 6R
- Двигател: CGGB 2010г
- Контакти:
zasu, Много категорично говориш за неща кото явно незнаеш
Казвам ти го , не с цел да те засегна ,а за да си вземеш бележка и да предпазя другите колеги които ще четат мненията ти. Не ,че аз не съм писъл глупости ,ама после се поправям (просто за 2 мнения все неверни неща пишеш)
За гумите писах в темата с гумите:
За двигателят ти : си прав ,че е чист дизел ,но не е SDI . AEF e D
TDI и SDI са с директно впръскване и за това тракат повече , докато 1.9 "D" e с предкамера, от където идва и по - мекия звук.
SDI съкращението значи .. SDI = Sauge diesel injection, стратосферен дизелов инжекцион. Разликите между него и TDI мотора е, че SDI мотора няма турбо. От тук има и доста голяма разлика ако сравняваш вървежа и динамиката на двата автомобила.
SDI на практика е неразрушим мотор(относно издражливоста, TDI-то ряпа да яде пред SDI), можеш да изкараш доста км. при добра експолоатация и ако не го ръчкаш.
п.п. Без лоши чувства
zasu написа:по принцип гумите на полото като излязат от завода са 175/ 65R 14
zasu написа:SDI значи чист дизел моят двигател е чист дизел
Казвам ти го , не с цел да те засегна ,а за да си вземеш бележка и да предпазя другите колеги които ще четат мненията ти. Не ,че аз не съм писъл глупости ,ама после се поправям (просто за 2 мнения все неверни неща пишеш)
За гумите писах в темата с гумите:
За двигателят ти : си прав ,че е чист дизел ,но не е SDI . AEF e D
TDI и SDI са с директно впръскване и за това тракат повече , докато 1.9 "D" e с предкамера, от където идва и по - мекия звук.
SDI съкращението значи .. SDI = Sauge diesel injection, стратосферен дизелов инжекцион. Разликите между него и TDI мотора е, че SDI мотора няма турбо. От тук има и доста голяма разлика ако сравняваш вървежа и динамиката на двата автомобила.
SDI на практика е неразрушим мотор(относно издражливоста, TDI-то ряпа да яде пред SDI), можеш да изкараш доста км. при добра експолоатация и ако не го ръчкаш.
п.п. Без лоши чувства
Последна промяна от Anbuch на Вто 23 дек 2008 2:46, променено общо 1 път.
- freestyler911
- Автомобил: VW polo
- Двигател: AEX 1996
Re: AZ
zasu написа:SDI значи чист дизел моят двигател е чист дизел и има някаква ролка под компресора и пистовия ремък която е хваната за двигателя но от нея ремъка не се обтяга и няма лагери и страшно свири затова можеш ли да ми пратиш някакви снимки на пистовия ремък от долната срана за да видя при теб как е
къде го компресора ако е чист дизел ??
az
ха ха ха pinsi просто тази ролка е от долната страна на двигателя и на ремъка и бях в сервиза когато я сваляха и през нея минава само един болт и е без никаква пружина и никакви планки затова искам да видя при другите колеги с каква ролка са и може ли моята да се замени с някаква друга
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”