Скоро се врязох в един бурдюр и изкривих носача, както и да е взех нов, но опитвайки да сваля стария един от болтовете опира в картера, това нормално ли е? Те нали са дъллгички и вадеики го опира в картера и неможе да се извади, възможно ли е да съм изкривил и ухото или нещо друго или просто треа да побутна двигателя или да сваля картера? Става дума за преден десен носач на поло от 1995.
Мерси за вниманието!
Проблем с носач на Polo! Помощ!
- Бързият
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с носач на Polo! Помощ!
meleto написа:стария един от болтовете опира в картера, това нормално ли е? Те нали са дъллгички и вадеики го опира в картера
Предния болт на десния носач нали ? Да , нормално е . На няколко VW съм се с сблъсквал с тая недомислица - просто подпираш с по-големичък лост двигателя така че да може да извадиш болта .
- meleto
- Автомобил: Polo 6N2 2001
- Двигател: AVY
Значи, става дума за дясната страна на колата, двигателя се намира леко в дясно и картера се пада там, от лявата страна няма проблеми.
Ето малко кадри от гаража:
Проблемния болт: цък, цък
Това е дясната страна: цък
Ето и огънатия носач: цък
Преди време сменях тампони и от двете страни и помня че в сервиза не сваляха нищо допълнително освен носачите, но не помня как са го вадили тоя болт.
Ето малко кадри от гаража:
Проблемния болт: цък, цък
Това е дясната страна: цък
Ето и огънатия носач: цък
Преди време сменях тампони и от двете страни и помня че в сервиза не сваляха нищо допълнително освен носачите, но не помня как са го вадили тоя болт.
- meleto
Бързият написа:meleto написа:стария един от болтовете опира в картера, това нормално ли е? Те нали са дъллгички и вадеики го опира в картера
Предния болт на десния носач нали ? Да , нормално е . На няколко VW съм се с сблъсквал с тая недомислица - просто подпираш с по-големичък лост двигателя така че да може да извадиш болта .
Напред ли да бутам двигателя или на горе?
- Бързият
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
meleto написа:Бързият написа:meleto написа:стария един от болтовете опира в картера, това нормално ли е? Те нали са дъллгички и вадеики го опира в картера
Нагоре ще ти е доста трудно . Взимаш по-здрав лост , мушкаш го между картера и тая издадена част на магарето точно над болта , така че да го ползваш за опора . Дърпаш напред и в това време някой вади болта . Въпрос е на няколко сантиметра да излезе , двигателя мръдне в тампоните става работата
- meleto
Бързият написа:meleto написа:Бързият написа:meleto написа:стария един от болтовете опира в картера, това нормално ли е? Те нали са дъллгички и вадеики го опира в картера
Нагоре ще ти е доста трудно . Взимаш по-здрав лост , мушкаш го между картера и тая издадена част на магарето точно над болта , така че да го ползваш за опора . Дърпаш напред и в това време някой вади болта . Въпрос е на няколко сантиметра да излезе , двигателя мръдне в тампоните става работата
Мерси много, и аз си ги представях долу горе така нещата ама бях длъжен да попитам.
- meleto
Така, тая сутрин станах и сварих колата сглобена и работеща, баща ми я сглобил, проблема го е решил като е свалил болта (болта които държи гредата са купето) на гредата която държи двата носача, и тя овисва леко и може да се извади проблемния болт. Мерси за помоща и дано за в бъдеще тая тема помогне на някои.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”