Проблем с носач на Polo! Помощ!

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
meleto
Автомобил: Polo 6N2 2001
Двигател: AVY

Проблем с носач на Polo! Помощ!

Мнениеот meleto » Сря 07 яну 2009 16:55

Скоро се врязох в един бурдюр и изкривих носача, както и да е взех нов, но опитвайки да сваля стария един от болтовете опира в картера, това нормално ли е? Те нали са дъллгички и вадеики го опира в картера и неможе да се извади, възможно ли е да съм изкривил и ухото или нещо друго или просто треа да побутна двигателя или да сваля картера? Става дума за преден десен носач на поло от 1995.

Мерси за вниманието!

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Сря 07 яну 2009 21:44

Пред мен ми свалиха носача (едно тампонче беше отишло) и със сигурност нямаше нито побутване на двигател ,сваляне на картер и т.н.
От другата страна как е?
Ако можеш снимай мястото , и аз ще го снимам и ще срамним :wink:

Потребителски аватар
Бързият
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с носач на Polo! Помощ!

Мнениеот Бързият » Сря 07 яну 2009 22:16

meleto написа:стария един от болтовете опира в картера, това нормално ли е? Те нали са дъллгички и вадеики го опира в картера

Предния болт на десния носач нали ? Да , нормално е . На няколко VW съм се с сблъсквал с тая недомислица - просто подпираш с по-големичък лост двигателя така че да може да извадиш болта .

Потребителски аватар
meleto

Мнениеот meleto » Сря 07 яну 2009 22:47

Значи, става дума за дясната страна на колата, двигателя се намира леко в дясно и картера се пада там, от лявата страна няма проблеми.
Ето малко кадри от гаража:
Проблемния болт: цък, цък
Това е дясната страна: цък
Ето и огънатия носач: цък
Преди време сменях тампони и от двете страни и помня че в сервиза не сваляха нищо допълнително освен носачите, но не помня как са го вадили тоя болт.

Потребителски аватар
meleto

Мнениеот meleto » Сря 07 яну 2009 22:50

Бързият написа:
meleto написа:стария един от болтовете опира в картера, това нормално ли е? Те нали са дъллгички и вадеики го опира в картера

Предния болт на десния носач нали ? Да , нормално е . На няколко VW съм се с сблъсквал с тая недомислица - просто подпираш с по-големичък лост двигателя така че да може да извадиш болта .

Напред ли да бутам двигателя или на горе?

Потребителски аватар
Бързият
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Бързият » Чет 08 яну 2009 0:15

meleto написа:
Бързият написа:

Нагоре ще ти е доста трудно . Взимаш по-здрав лост , мушкаш го между картера и тая издадена част на магарето точно над болта , така че да го ползваш за опора . Дърпаш напред и в това време някой вади болта . Въпрос е на няколко сантиметра да излезе , двигателя мръдне в тампоните става работата :wink:

Потребителски аватар
meleto

Мнениеот meleto » Чет 08 яну 2009 1:30

Бързият написа:
meleto написа:
Бързият написа:

Нагоре ще ти е доста трудно . Взимаш по-здрав лост , мушкаш го между картера и тая издадена част на магарето точно над болта , така че да го ползваш за опора . Дърпаш напред и в това време някой вади болта . Въпрос е на няколко сантиметра да излезе , двигателя мръдне в тампоните става работата :wink:

Мерси много, и аз си ги представях долу горе така нещата ама бях длъжен да попитам.

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Чет 08 яну 2009 10:00

И сложи зимни гуми :wink:

Потребителски аватар
meleto

Мнениеот meleto » Чет 08 яну 2009 12:12

lrlmodo написа:И сложи зимни гуми :wink:

Ти да ми беше видял предишните гуми, регенерат от Практикер за 35 лева броиката хахахха

Потребителски аватар
meleto

Мнениеот meleto » Чет 08 яну 2009 17:00

Така, тая сутрин станах и сварих колата сглобена и работеща, баща ми я сглобил, проблема го е решил като е свалил болта (болта които държи гредата са купето) на гредата която държи двата носача, и тя овисва леко и може да се извади проблемния болт. Мерси за помоща и дано за в бъдеще тая тема помогне на някои.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”