Имам проблем с въздушният филтър!!!

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
Warez
Автомобил:
Двигател:

Имам проблем с въздушният филтър!!!

Мнениеот Warez » Съб 24 яну 2009 14:04

Проблема ми е следния:
При въздушният филтър има нещо като изгоряло масло(много черно),налепило се е по повърхността на пластмасата!Също така се образува нещо като тъмно(мръсно)бяла пяна,тя е под самият филтър!
004241838.jpg

Мисля че идва от тук.
Неразбирам особено много от автомобили,така че ще се радвам някой по компетентен от мен да ми помогне!
Благодая ви предварително!

Последна промяна от Warez на Съб 24 яну 2009 14:26, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
Warez
Автомобил:
Двигател:

Re: Имам проблем с въздушния филтър!!!

Мнениеот Warez » Съб 24 яну 2009 14:07

Забравих да спомена, че се е зацапал и самият филтър на посоченото със стрелка място!

siso92
Автомобил:
Двигател:

Re: Имам проблем с въздушният филтър!!!

Мнениеот siso92 » Съб 24 яну 2009 14:21

Има много писано за картерните газове и конденза-търсачката.
Но карай смело и не бери грижа.

Потребителски аватар
gh0stfac3
Автомобил: VW Caddy 2 EcoFuel
Двигател:

Мнениеот gh0stfac3 » Съб 24 яну 2009 18:14

колега 1. не качествено масло от него ти е пяната и от конденза топло студедо и се образува пяна
2. сипал си повече масло и го връща във филтера

Потребителски аватар
Warez
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Warez » Съб 24 яну 2009 18:42

Благодаря за отговора,мога ли да направя нещо за да отстраня проблема?

Потребителски аватар
Каспър
Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
Двигател: A20NHT Turbo 250 HP

Мнениеот Каспър » Съб 24 яну 2009 19:22

gh0stfac3 написа:...

Защо спичаш човека с глупостите си :?: :twisted: Там е нормално да има масло и не се получава нито заради повече масло, нито заради кофти масло. Дори и да изкара маркуча, там пак ще има масло :roll:
Вземи прочети малко преди да почнеш да съветваш хората. Има тема за това и там е обяснено, защо там се събира масло.

siso92
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот siso92 » Съб 24 яну 2009 22:42

siso92 написа:Има много писано за картерните газове и конденза-търсачката.
Но карай смело и не бери грижа.

Ей,що си отваряш беля.Първо-нямаш проблем с филтъра,като го гледам е чист кат моминско дупе.Второ-това на снимката си е ок,при мен е къде по-зле,а нямам грижи.Трето-дай инфо за мотора.Четвърто-маслото /за по-нов или запазен мотор/ е 10-40 и не се лъжи с добавки и промивки,че всичко се хака в повдигачите.Пето,но не на последно място-прочети темите от форума-даже и за майсторите има полезна информация.Шесто-като не разбираш,а не ти се дава пара на майстор-чети от форума,ама не пипай и като се увериш в проблема-към сервиза или колега от гаража.От мен-толкоз,всеки сам си решава.

Потребителски аватар
Warez
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Warez » Нед 25 яну 2009 12:59

Колега,това на снимката не е моят филтър.Прикачил съм снимка за да ви покажа, от къде идва според мен проблема.
Мотора на колата е 1.3 55к.,двигател ADX.
Маслото което са ми сложили,преди 1000км. е EMPEROL 10W-40
Мен ме притеснявя пяната.Като повдигна самият филтър,тя(пяната) е точно под него,също така има и по самият филтър.
В началото,когата филтерът беше леко зацапан(още нямаше пяна)един майстор ми каза , че ако целият филтър стане мръсен(от вътрешната страна)имам проблем със сегментите.
Чесно казано малко ме притесни :shock , когато се появи и самата пяна реших да се обърна към вас!!!
Филтерът се зацапва само от едната страна(там където съм показал със стрелка)

Потребителски аватар
gh0stfac3
Двигател:

Мнениеот gh0stfac3 » Нед 25 яну 2009 15:13

Каспър написа:

Защо спичаш човека с глупостите си :?: :twisted: Там е нормално да има масло и не се получава нито заради повече масло, нито заради кофти масло. Дори и да изкара маркуча, там пак ще има масло :roll:
Вземи прочети малко преди да почнеш да съветваш хората. Има тема за това и там е обяснено, защо там се събира масло.

начи щом го пиша следователно са ми казвали няколко пъти за такъв проблем и проблема е бил заради повече масло връща а пяната е от некачествено масло наливно с квото си и ти сигурно ...тук е форум за дискутиране и решаване на проблеми а не да се заяждаме един с друг или да си караме :banana

Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Мнениеот freestyler911 » Нед 25 яну 2009 15:26

gh0stfac3 написа:
Каспър написа:

начи щом го пиша следователно са ми казвали няколко пъти за такъв проблем и проблема е бил заради повече масло връща а пяната е от некачествено масло наливно с квото си и ти сигурно ...тук е форум за дискутиране и решаване на проблеми а не да се заяждаме един с друг или да си караме :banana

... в тоя ред на мисли , форума не е и за даване на компетентно мнение от некомпетентни хора, с което може да бъркаш в джоба на човека а и да му повредиш колата, като не си наясно с нещо , поне сложи накрая , "поне аз така мисля ако не съм прав поправете ме ..."

Не да твърдиш и натякваш едно и също в 5 теми ... а и да не ровя за други твои изказвания ...

Потребителски аватар
gh0stfac3
Двигател:

Мнениеот gh0stfac3 » Нед 25 яну 2009 16:16

ене съм казал сигурен съм че е това оправай го а начи тия които са тука на дали ще читат и ще тичат да сменяват сичко квото им се каже може да има и такива де ама са сигурно 2-3-ма

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”