Проблема ми е следния:
При въздушният филтър има нещо като изгоряло масло(много черно),налепило се е по повърхността на пластмасата!Също така се образува нещо като тъмно(мръсно)бяла пяна,тя е под самият филтър!
Мисля че идва от тук.
Неразбирам особено много от автомобили,така че ще се радвам някой по компетентен от мен да ми помогне!
Благодая ви предварително!
Имам проблем с въздушният филтър!!!
Имам проблем с въздушният филтър!!!
Последна промяна от Warez на Съб 24 яну 2009 14:26, променено общо 2 пъти.
Re: Имам проблем с въздушния филтър!!!
Забравих да спомена, че се е зацапал и самият филтър на посоченото със стрелка място!
-
siso92
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Имам проблем с въздушният филтър!!!
Има много писано за картерните газове и конденза-търсачката.
Но карай смело и не бери грижа.
- gh0stfac3
- Автомобил: VW Caddy 2 EcoFuel
- Двигател:
колега 1. не качествено масло от него ти е пяната и от конденза топло студедо и се образува пяна
2. сипал си повече масло и го връща във филтера
2. сипал си повече масло и го връща във филтера
Благодаря за отговора,мога ли да направя нещо за да отстраня проблема?
- Каспър
- Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
- Двигател: A20NHT Turbo 250 HP
gh0stfac3 написа:...
Защо спичаш човека с глупостите си
Вземи прочети малко преди да почнеш да съветваш хората. Има тема за това и там е обяснено, защо там се събира масло.
-
siso92
- Автомобил:
- Двигател:
siso92 написа:Има много писано за картерните газове и конденза-търсачката.
Ей,що си отваряш беля.Първо-нямаш проблем с филтъра,като го гледам е чист кат моминско дупе.Второ-това на снимката си е ок,при мен е къде по-зле,а нямам грижи.Трето-дай инфо за мотора.Четвърто-маслото /за по-нов или запазен мотор/ е 10-40 и не се лъжи с добавки и промивки,че всичко се хака в повдигачите.Пето,но не на последно място-прочети темите от форума-даже и за майсторите има полезна информация.Шесто-като не разбираш,а не ти се дава пара на майстор-чети от форума,ама не пипай и като се увериш в проблема-към сервиза или колега от гаража.От мен-толкоз,всеки сам си решава.
Колега,това на снимката не е моят филтър.Прикачил съм снимка за да ви покажа, от къде идва според мен проблема.
Мотора на колата е 1.3 55к.,двигател ADX.
Маслото което са ми сложили,преди 1000км. е EMPEROL 10W-40
Мен ме притеснявя пяната.Като повдигна самият филтър,тя(пяната) е точно под него,също така има и по самият филтър.
В началото,когата филтерът беше леко зацапан(още нямаше пяна)един майстор ми каза , че ако целият филтър стане мръсен(от вътрешната страна)имам проблем със сегментите.
Чесно казано малко ме притесни
, когато се появи и самата пяна реших да се обърна към вас!!!
Филтерът се зацапва само от едната страна(там където съм показал със стрелка)
Мотора на колата е 1.3 55к.,двигател ADX.
Маслото което са ми сложили,преди 1000км. е EMPEROL 10W-40
Мен ме притеснявя пяната.Като повдигна самият филтър,тя(пяната) е точно под него,също така има и по самият филтър.
В началото,когата филтерът беше леко зацапан(още нямаше пяна)един майстор ми каза , че ако целият филтър стане мръсен(от вътрешната страна)имам проблем със сегментите.
Чесно казано малко ме притесни
Филтерът се зацапва само от едната страна(там където съм показал със стрелка)
- gh0stfac3
- Двигател:
Каспър написа:gh0stfac3 написа:...
Защо спичаш човека с глупостите си![]()
Там е нормално да има масло и не се получава нито заради повече масло, нито заради кофти масло. Дори и да изкара маркуча, там пак ще има масло
![]()
Вземи прочети малко преди да почнеш да съветваш хората. Има тема за това и там е обяснено, защо там се събира масло.
начи щом го пиша следователно са ми казвали няколко пъти за такъв проблем и проблема е бил заради повече масло връща а пяната е от некачествено масло наливно с квото си и ти сигурно ...тук е форум за дискутиране и решаване на проблеми а не да се заяждаме един с друг или да си караме

- freestyler911
- Автомобил: VW polo
- Двигател: AEX 1996
gh0stfac3 написа:Каспър написа:gh0stfac3 написа:...
Защо спичаш човека с глупостите си![]()
Там е нормално да има масло и не се получава нито заради повече масло, нито заради кофти масло. Дори и да изкара маркуча, там пак ще има масло
![]()
начи щом го пиша следователно са ми казвали няколко пъти за такъв проблем и проблема е бил заради повече масло връща а пяната е от некачествено масло наливно с квото си и ти сигурно ...тук е форум за дискутиране и решаване на проблеми а не да се заяждаме един с друг или да си караме
... в тоя ред на мисли , форума не е и за даване на компетентно мнение от некомпетентни хора, с което може да бъркаш в джоба на човека а и да му повредиш колата, като не си наясно с нещо , поне сложи накрая , "поне аз така мисля ако не съм прав поправете ме ..."
Не да твърдиш и натякваш едно и също в 5 теми ... а и да не ровя за други твои изказвания ...
- gh0stfac3
- Двигател:
ене съм казал сигурен съм че е това оправай го а начи тия които са тука на дали ще читат и ще тичат да сменяват сичко квото им се каже може да има и такива де ама са сигурно 2-3-ма
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”