скорости

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
ZaZaRoKa
Автомобил:
Двигател:

скорости

Мнениеот ZaZaRoKa » Пет 13 фев 2009 21:04

здравейте колеги,
имам поло 1.4 6n и скоростите ми се включват със малко сила,не влизат със лекота,иначе съидинителя ми отделя добре не буксува пак освен това съм сменял маслото на кутията и жилото на съидинителя.Според вас от къде може да идва проблема.

dzvera2
Автомобил:
Двигател:

Re: скорости

Мнениеот dzvera2 » Пон 16 фев 2009 10:01

здрасти колега !
значи аз имам подобен проблем моите не само че влизат трудно но и тракат много казаха ми да сменя някви фтуллки които не били скъпи :)

ZaZaRoKa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ZaZaRoKa » Пон 16 фев 2009 10:35

не знам дали са втулки но аз сам си наумил като за първо време да сменя съидинителя.пак после акоо не се оправи ще търся другаде проблема.

Потребителски аватар
e187
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот e187 » Пон 16 фев 2009 10:40

Как ще сменяш скоростна кутия?!!?!?! :shock
На Пасат 2 имах подобен проблем и се оказа че е от жилата, поне така ми каза моя майстор.
На Полото което си взех сега подобен проблем обаче няма, всичко влиза от веднъж.

Потребителски аватар
Lizard
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lizard » Пон 16 фев 2009 12:00

ZaZaRoKa написа:здравейте колеги,
имам поло 1.4 6n и скоростите ми се включват със малко сила,не влизат със лекота,иначе съидинителя ми отделя добре не буксува пак освен това съм сменял маслото на кутията и жилото на съидинителя.Според вас от къде може да идва проблема.

Колега 1-во можеш да провериш избирача на скорости. Той се намира в задната част на скоростната кутия. От скоростният лост посредством лостова система се избира предавката. Изибирача на скорости се свързва с болт с лост-а идващ от скоростния лост. Тази връзка може да се настройва, като се променя позицията на лоста спрямо избирача, което променя дължината на хода на самия избирач.

Най-лесно на канал или подемник. Трябват да сте поне 2ма, един да отдолу да настройва, а другия от горе да проверява дали скоростите влизат нормално.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”