Здравейте,
Имам проблем с парното. Оня ден рекох да го пусна, но каква беше изненадата ми, когато забелязах, че изобщо не иска да духа. Чува се шума от работата на вентилатора, но в купето не влиза въздушна струя. Усилих го на 4 степен и започна да обдухва в купето сякаш е на първа степен - почти незабележимо. Явсно е че не е бушон, защото чувам звука от работата му. Явно някой въздуховод се е извадил и въпроса ми е трябва ли да се маха цялото табло или мога да го огледам отнякъде другаде. От двигателния отсек ми се струва невъзможно, но все пак да попитам патилите.
Проблем с парното
- Anbuch
- Полохолик
- Автомобил: VW POLO 6R
- Двигател: CGGB 2010г
- Контакти:
Re: Проблем с парното
И при мен беше така ,като си купих полото ,но след като му смених филтъра за купето ,вътре правише торнадо. И на 4-те степени ли се чува ,че бачка вентилатора?
- embi4a
- Автомобил:
- Двигател:
Anbuch написа:И при мен беше така ,като си купих полото ,но след като му смених филтъра за купето ,вътре правише торнадо. И на 4-те степени ли се чува ,че бачка вентилатора?
Филтъра сменях точно преди година. А относно работата на вентилатора - работи на всички степени, но не иска да обдухва. Прави ми впечатление, че звука му - става въпрос за вентилатора е леко променен.
- embi4a
- Автомобил:
- Двигател:
Хайде колеги, не бъдете скромни а помагайте.
Самите въздуховоди откъде минават и мога ли да ги погледна отнякъсе или следва сваляне на цялото арматурно табло.
- freestyler911
- Автомобил: VW polo
- Двигател: AEX 1996
доколкото знам се сваля жабката и отзад е вентилатора, моторчето може и да се оправи с почистване смазване , но няма да е за дълго. Ако ти се занимава пробвай да го отвориш да видиш четки ала бала ???
-
hipokrat
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
100% не са ти се извадили въздуховодите понеже е толкова тясно там че просто е невъзможно, сичко е набутано едно в друго като сардинки в консерва. и на топло и студуно се не духа така ли? освен тва земи си виж където е филтъра случайно да не е умряла някоя катерица за една година и от опашката й да не може да влиза въздух. нещо не ми се вързва цялата работа. значи въздуха влиза през въздучния филтър на купето, минава през вентилатора и оттам директно посредата долу, насочва се дали да е студен или топъл, тоест дали да мине през радиатора или не и се качва нагоре, въздуховодите образуват буквата Т(тва са централните и към тях страничните) за стъклото отпред е отделен той идва паралелно на средните от голямата кутия долу с радиаторчето. бая сложно го написах ама кат не направих снимки така е 

-
hipokrat
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ако все пак много държиш да разглобяваш, махни средната конзола, за да го направиш се махат корите около скоростния лост и духалките, махни жабката и тая нишичка под нея, така ше имаш достъп до 2/3 на вентилацията, ше остане скрит само въздуховода за лявата ти духалка.
- vasstop
- Гадфадъ'

- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
Този филтър аз го сменям на 3 месеца и нама да ти казвам на какво прилича, а ти за 1 година... смятай!
Махни първо филтъра и виж дали има ефект, ако не, тогава търси причината в клапите за промяна посоката на въздуха в купето.
Махни първо филтъра и виж дали има ефект, ако не, тогава търси причината в клапите за промяна посоката на въздуха в купето.
аз не разбрах къкъв модел е полото,моето е 93г. и мисля че няма филтър за купето.А ако някои има същото поло като моето и е сменял филтър на купето да каже къде е,че ми стана интересно.
- nosex
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
micyri написа:аз не разбрах къкъв модел е полото,моето е 93г. и мисля че няма филтър за купето.А ако някои има същото поло като моето и е сменял филтър на купето да каже къде е,че ми стана интересно.
Нямаш филтър за купето
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”