Проблем с парното

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
embi4a
Автомобил:
Двигател:

Проблем с парното

Мнениеот embi4a » Сря 25 мар 2009 8:40

Здравейте,
Имам проблем с парното. Оня ден рекох да го пусна, но каква беше изненадата ми, когато забелязах, че изобщо не иска да духа. Чува се шума от работата на вентилатора, но в купето не влиза въздушна струя. Усилих го на 4 степен и започна да обдухва в купето сякаш е на първа степен - почти незабележимо. Явсно е че не е бушон, защото чувам звука от работата му. Явно някой въздуховод се е извадил и въпроса ми е трябва ли да се маха цялото табло или мога да го огледам отнякъде другаде. От двигателния отсек ми се струва невъзможно, но все пак да попитам патилите.

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Re: Проблем с парното

Мнениеот Anbuch » Сря 25 мар 2009 9:54

И при мен беше така ,като си купих полото ,но след като му смених филтъра за купето ,вътре правише торнадо. И на 4-те степени ли се чува ,че бачка вентилатора?

Потребителски аватар
embi4a
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот embi4a » Сря 25 мар 2009 13:17

Anbuch написа:И при мен беше така ,като си купих полото ,но след като му смених филтъра за купето ,вътре правише торнадо. И на 4-те степени ли се чува ,че бачка вентилатора?

Филтъра сменях точно преди година. А относно работата на вентилатора - работи на всички степени, но не иска да обдухва. Прави ми впечатление, че звука му - става въпрос за вентилатора е леко променен.

Потребителски аватар
embi4a
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот embi4a » Чет 26 мар 2009 11:00

Хайде колеги, не бъдете скромни а помагайте. :wink: Самите въздуховоди откъде минават и мога ли да ги погледна отнякъсе или следва сваляне на цялото арматурно табло.

Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Мнениеот freestyler911 » Чет 26 мар 2009 18:51

доколкото знам се сваля жабката и отзад е вентилатора, моторчето може и да се оправи с почистване смазване , но няма да е за дълго. Ако ти се занимава пробвай да го отвориш да видиш четки ала бала ???

hipokrat
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот hipokrat » Пет 27 мар 2009 12:24

100% не са ти се извадили въздуховодите понеже е толкова тясно там че просто е невъзможно, сичко е набутано едно в друго като сардинки в консерва. и на топло и студуно се не духа така ли? освен тва земи си виж където е филтъра случайно да не е умряла някоя катерица за една година и от опашката й да не може да влиза въздух. нещо не ми се вързва цялата работа. значи въздуха влиза през въздучния филтър на купето, минава през вентилатора и оттам директно посредата долу, насочва се дали да е студен или топъл, тоест дали да мине през радиатора или не и се качва нагоре, въздуховодите образуват буквата Т(тва са централните и към тях страничните) за стъклото отпред е отделен той идва паралелно на средните от голямата кутия долу с радиаторчето. бая сложно го написах ама кат не направих снимки така е :banghead:

hipokrat
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот hipokrat » Пет 27 мар 2009 13:51

ако все пак много държиш да разглобяваш, махни средната конзола, за да го направиш се махат корите около скоростния лост и духалките, махни жабката и тая нишичка под нея, така ше имаш достъп до 2/3 на вентилацията, ше остане скрит само въздуховода за лявата ти духалка.

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Пет 27 мар 2009 13:54

Този филтър аз го сменям на 3 месеца и нама да ти казвам на какво прилича, а ти за 1 година... смятай!
Махни първо филтъра и виж дали има ефект, ако не, тогава търси причината в клапите за промяна посоката на въздуха в купето.

Потребителски аватар
micyri
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот micyri » Пет 27 мар 2009 14:28

аз не разбрах къкъв модел е полото,моето е 93г. и мисля че няма филтър за купето.А ако някои има същото поло като моето и е сменял филтър на купето да каже къде е,че ми стана интересно.

Потребителски аватар
nosex
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nosex » Пет 27 мар 2009 15:59

micyri написа:аз не разбрах къкъв модел е полото,моето е 93г. и мисля че няма филтър за купето.А ако някои има същото поло като моето и е сменял филтър на купето да каже къде е,че ми стана интересно.

Нямаш филтър за купето :D

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”