Проблеми с волана на поло 96
-
tsalovski
- Автомобил:
- Двигател:
Проблеми с волана на поло 96
Имам проблем с моето Поло. Като въртя волана на място, нещо скърца и в движение е същото. Някой може ли да каже горе долу от какво може да е. В понеделнил ще мина по сервизите да вида по-точно как е. Иначе съм много доволен от колата.
- iavor84
- Автомобил: VW BORA VW POLO
- Двигател: AJM 2000 AEF 1997
- Контакти:
Re: Проблеми с волана на поло 96
същото е и при мен колега, майстора ми каза че тампоните на амортисорите са се смачкали и не лагерува лагерчто където трябва. утре ще свалям и двата. някои има ли идея колко струват тия тампони?
- achopopov
- Автомобил:
- Двигател:
Мисля, че са около 15лв единия колега:)
-
tsalovski
- Автомобил:
- Двигател:
Ходих при един приятел и с него проверихме от къде е този шум и се оказа че тампоните са добре. Мислим, че може да е от рейката, ама и тя се оказа че е добре. След което той намаза с масло някакви болтове и шума изчезна.Но като се движеше волана се местеха двата цилинда в които се намират тези тампони на Макферсан или нещо такова беше. Той ги разви и намаза и се опрви засега всичко. В сряда ще мина през стенд и диагностика и ако се окаже нещо за смяна веднага ще го сменя.
- freestyler911
- Автомобил: VW polo
- Двигател: AEX 1996
Освен от лагерчето в тампона,от което между другото не скърца ами насича и се върти по трудно, скърца и от ремъка който върти помпата на хидравликата скърца понеже демпферната пружина на обтегача се е отпуснала. Ако е пискливо скърцане , това е !! Обтегача с ролката на него е 110 лева ! Сменяш него и ремъка и не скърца !
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”