пак охлаждането
- ivo Bocev
- Автомобил:
- Двигател:
пак охлаждането
с това охлаждане ми дойде до гуша полото ми е 1.4i 97 сменях термостат и коляно смених два термостата и коляното и от многото отвиване и завиване накрая видията превъртя един колега ми каза сложи в отвора една свинска опашка и стегни стегна но отдолу под коляното сълзи някой ако е имал подобен проблем да помогне
- van4ooo
- Автомобил:
- Двигател:
Re: пак охлаждането
Нова резба неможели да се направи или пробваи с течен метал да намажеш дупката и да завиеш една шпилка може и да го излъжеш.
- mariovasi
- Автомобил: Skoda scala 110kw DSG 2020
- Двигател: TSI
ivo Bocev написа:сложи в отвора една свинска опашка
Не...не
Болтче и гайка (и шайби), в останалото от резбата малко боица (каквато има).
- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq + Passat B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Еми...водната ти помпа ако не греша трябва да е от тези с пластмасовите турбинки,пробвай да я смениш нея и туко виж ти се реши проблема 
Така си играх маса време с едно Поло,но 99-та и накрая цък - водна помпа.
По спомен струваше 90-тина лв и не се сменяше много гадно.Новата беше немска с марка Vemo и с метална турбинка...айде нека да се счупи,де
Така си играх маса време с едно Поло,но 99-та и накрая цък - водна помпа.
По спомен струваше 90-тина лв и не се сменяше много гадно.Новата беше немска с марка Vemo и с метална турбинка...айде нека да се счупи,де

-
Marto_Polo
- Автомобил:
- Двигател:
Абе и металната не гаранция, че няма да се счупи. На предната ми кола пежо 106 свалих водната помпа с метална турбинка без нито една перка, всичко беше счупено и си остана в системата.
- zfa159
- Двигател:
- Контакти:
Е пак шанса от пластмасовата е малко по-малък 
На това поло,което правих проблема беше,че турбинката на перката беше спряла своя жизнен път в радиаторчето на парното и колата няма парно
.Разбира се след 100 термостата и какво ли не още,свлаих водната помпа и видях,че я няма половината.Като сменихме помпата и колата започна да загрвя нормално видяхме,че пак няма добро парно и измъкнах таблото и радиаторчето....беше пълно с остатъците от помпата 
На това поло,което правих проблема беше,че турбинката на перката беше спряла своя жизнен път в радиаторчето на парното и колата няма парно
.Разбира се след 100 термостата и какво ли не още,свлаих водната помпа и видях,че я няма половината.Като сменихме помпата и колата започна да загрвя нормално видяхме,че пак няма добро парно и измъкнах таблото и радиаторчето....беше пълно с остатъците от помпата 
-
Marto_Polo
- Автомобил:
- Двигател:
zfa159 написа:Е пак шанса от пластмасовата е малко по-малък
така е
Аз така и не открих части от онази в пежото, ма нямаше проблем с охлаждането и парното след това.
- zfa159
- Двигател:
- Контакти:
Marto_Polo написа:zfa159 написа:Е пак шанса от пластмасовата е малко по-малък
така е![]()
Аз така и не открих части от онази в пежото, ма нямаше проблем с охлаждането и парното след това.

- unaffected
- Автомобил: VW Polo 6N
- Двигател: 1.6 AEE 1998
Ако ще сменяш водна помпа, марката е hepu(100 лв от Ауто+ преди 1 год). Когато аз сменях четох доста и се спях на тази. За сега 1 година - никакви проблеми. С метална турбинка е, а старата беше с пластмасова и оста превърташе в турбинката.
- zfa159
- Двигател:
- Контакти:
unaffected написа:Ако ще сменяш водна помпа, марката е hepu(100 лв от Ауто+ преди 1 год). Когато аз сменях четох доста и се спях на тази. За сега 1 година - никакви проблеми. С метална турбинка е, а старата беше с пластмасова и оста превърташе в турбинката.
Изчакай я още малко
Макрата за водна помпа е само една - Kolbenschmidt и то оригинален.Аз ги пазарувам от Елит Кар.Пак немска,но малко по-калпава от класа на Хепу-то,там струва 80-тина лв и марката и е Vaico.Слагал съм не една такава,хората са доволни.
Хепу-то за съжаление вече не е това,което беше преди 2-3 години
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”