смяна на антифриз
- ivo Bocev
- Автомобил:
- Двигател:
смяна на антифриз
колеги ще сменям антифриза не искам да ходя на сервиз понеже ще ми сложат някои боклук искам да го сменя сам кажете ми условията как става най-ниска точка нужни литри колата е Поло 1.4i 1998г.
- ilkomotor
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: смяна на антифриз
носи си твой антифриз в сервиза и си ОК.
- Optimus
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте колеги,
понеже ми се струва,че е излишно да отварям нова тема за моя въпрос,реших да питам направо тук.
Скоро ми се налага да сменям охладителната течност на колата(Polo 1.4 16V).Някой може ли да каже колко течност е нужна ?
Благодаря предварително !
понеже ми се струва,че е излишно да отварям нова тема за моя въпрос,реших да питам направо тук.
Скоро ми се налага да сменям охладителната течност на колата(Polo 1.4 16V).Някой може ли да каже колко течност е нужна ?
- Jores
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
За Polo 1.4 16V го дават 5.6L вместимост на охладителната течност. Ако взимаш качествен антифриз, концентрат, той се продава по 1.5L бутилки и 2 бутилки са предостатъчни. 1:1 да го разредиш и става до -40 градуса.
- superemo
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте колеги,
Прегледах почти всички теми за смяна на антифриз, но не намерих отговор на въпроса:
1. Когато се налага доливане на антифриз, в какво състояние трябва да е колата, така че при доливане нивото на антифриза в казанчето да е на максимум:
- студен двигател, не е запалвана колата
- двигателят е достигнал до работна температура (към 90 градуса)
- двигателят е загрят, включила се е перката на радиатора и е пуснато парното и духалката на максимум
Предварително благодаря за отговорите.
Прегледах почти всички теми за смяна на антифриз, но не намерих отговор на въпроса:
1. Когато се налага доливане на антифриз, в какво състояние трябва да е колата, така че при доливане нивото на антифриза в казанчето да е на максимум:
- студен двигател, не е запалвана колата
- двигателят е достигнал до работна температура (към 90 градуса)
- двигателят е загрят, включила се е перката на радиатора и е пуснато парното и духалката на максимум
Предварително благодаря за отговорите.
- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
superemo написа: - двигателят е достигнал до работна температура (към 90 градуса)
Само тези варианти недей да пробваш, че като отвориш капачката става страшно.

- anonimko
- Автомобил:
- Двигател:
Доливането само на студен двигател а смяната става като махнеш долния мъркуч на радиатора да изтече стария антифриз слагаш пак мъркуча сипваш новия и обезвъдушаваш-90градуса но по принцип остава малко в блока .
- muhtarov
- Автомобил:
- Двигател:
anonimko написа:Доливането само на студен двигател а смяната става като махнеш долния мъркуч на радиатора да изтече стария антифриз слагаш пак мъркуча сипваш новия и обезвъдушаваш-90градуса но по принцип остава малко в блока .
аз даже махнах само долния на казана
и долях концентрат
и втория път като трябваше да долея само концентат
и за всеки случай в багажника си нося две бутилки концентрат и една вода
за зимния период и сгъваема лопата
- vladobe
- Автомобил: Polo 9N Wolfsburg Edition
- Двигател: General Electric F404-GE-402
muhtarov написа:anonimko написа:Доливането само на студен двигател а смяната става като махнеш долния мъркуч на радиатора да изтече стария антифриз слагаш пак мъркуча сипваш новия и обезвъдушаваш-90градуса но по принцип остава малко в блока .
аз даже махнах само долния на казана
и долях концентрат
и втория път като трябваше да долея само концентат
и за всеки случай в багажника си нося две бутилки концентрат и една вода
за зимния период и сгъваема лопата
Ти остави, че аз трябва да ходя да ми проверят антифриза да видя дали е читав, че откакто съм взел колата не съм го пипал и проверявал. А за лопатата не се прави знаем че си мафиозо и ходиш да правиш дупки по плажовете да заравяш туристи!

- Optimus
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте отново
Както може би се разбира от поста ми по-горе вече смених антифриза на Поло-то,но сега се сблъсках с друг проблем...Но преди да премина към същността,мисля,че ще е по-добре да дам малко разяснения...Преди 2 седмици,когато стана самата смяна отидох в сервиза с 2 бутилки от по 1,5 литра всяка червен (някакъв немски)антифриз.Както хора са писали тук откачиха ми долния маркуч и оставиха да изтече както може там да изтече...После наляха сумарно около 2,8 литра антифриз,като ми направи впечатление,че сипаха само концентрат-без вода.Набичиха парното,махнаха капачката на разширителния резервоар и оставиха Поло да се обезвъздуши...Уж направиха всичко,тръгвам си аз оттам и след има-няма километър колата загря до около 100 градуса,но в рамките на минута ги свали до нормалните 90.След това цял ден нямах проблеми и всичко беше наред.След няколко дена забелязах,че нивото на течността е спаднало и сипах около 200 мл вода,по съвет на сервиза.Днес обаче колата отново започна да загрява до към 100 градуса,но вече не иска да ги свали (освен ако не пусна парното,разбира се).Дори включването на перката не успява да промени ситуацията.Някой има ли идея от какво може да се е получило това,тъй като преди смяната на антифриза това не се е случвало ?
Както може би се разбира от поста ми по-горе вече смених антифриза на Поло-то,но сега се сблъсках с друг проблем...Но преди да премина към същността,мисля,че ще е по-добре да дам малко разяснения...Преди 2 седмици,когато стана самата смяна отидох в сервиза с 2 бутилки от по 1,5 литра всяка червен (някакъв немски)антифриз.Както хора са писали тук откачиха ми долния маркуч и оставиха да изтече както може там да изтече...После наляха сумарно около 2,8 литра антифриз,като ми направи впечатление,че сипаха само концентрат-без вода.Набичиха парното,махнаха капачката на разширителния резервоар и оставиха Поло да се обезвъздуши...Уж направиха всичко,тръгвам си аз оттам и след има-няма километър колата загря до около 100 градуса,но в рамките на минута ги свали до нормалните 90.След това цял ден нямах проблеми и всичко беше наред.След няколко дена забелязах,че нивото на течността е спаднало и сипах около 200 мл вода,по съвет на сервиза.Днес обаче колата отново започна да загрява до към 100 градуса,но вече не иска да ги свали (освен ако не пусна парното,разбира се).Дори включването на перката не успява да промени ситуацията.Някой има ли идея от какво може да се е получило това,тъй като преди смяната на антифриза това не се е случвало ?
- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
Има вероятно останал въздух в системата. Освен това охлаждането ти е влошено, защото ползваш неразреден концентрат. Разреждането му с дестилирана вода подобрява топлопроводимостта и оттам - охлаждането. 

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”