Полото гасне -2F 1043см - Решен!

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chy » Пет 09 май 2008 20:40

Колега-защо не сложиш твойте кабели и дистр.капачка(ако уйдисат на полото на бащата) и да видите дали ще прави проблема?
Така поне може да се игнорира една от причините...

BTW-преди сума време мойто правеше подобен проблем....оказа се че бенз помпа блокира от мизериите на бенз филтър....
Та да питам-външната помпа работи ли...или се е задръстила?

Потребителски аватар
Persefona
Пололизирана
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Persefona » Пет 09 май 2008 23:42

И моето правеше същия проблем преди 2 седмици и се оказа, че семеринг на делкото пуска масло :?
Смених го и сега няма проблем :)
Има мноого възможни причини за проблема (и съответно много решения), но няма как да си сигурен коя е виновник за твоя проблем... :roll:
Най-добрия вариант е да закараш колата на диагностика според мен.

Marto_Polo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto_Polo » Съб 10 май 2008 8:21

Комутатора го сменям заедн с бубината, т.е. слагам нова бубина с комутатор (е втора употреба е) и неще да запали. Бензиновата помпа я изключвам като проблем защото и на газ не пали. На диагностика ходих но нищо не откриха - като работи колата всичко е Ок.

Снощи мисля, че локализирахме проблема - датчик на Хол. След като угасна охладихме делкото с вода и колата запали веднага, след това още на 2-3 пъти така и днес ще вземеме този датчик. В ауто плюс ми казаха 90 лв и ще търся някъде по евтин вариант. Като го сменим ще потвърдя дали е било това проблема.

Благодаря на всички мнения на колегите 8)

Marto_Polo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto_Polo » Пон 12 май 2008 15:51

Както и предполагах, оказа се датчик на Хол. Днес напълно се скапа и срещу 45лв има нов.

Потребителски аватар
stef78
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stef78 » Вто 13 май 2008 16:28

аз имам подобен проблем /колата ми е AAU мотор/, но при мен колата гасне когато е студена т.е паля сутрин /взе по трудно да пали откакто се появи този проблем/ и на първия светофар ако я изпусна да загасне /трябва постоянно да форсирам иначе неще да задържа оборотите/ и няма палене след това като минат 5-6 часа примерно колата пали, но пак със същите симптоми, още не съм оглеждал за причина, но вниманието ми се насочва към стъпково моторче или ако няма ток до свещите - бубина, някакви други предположения да има да огледам и за тях

ПС преди 2-3 месеца бях на елкон и казаха че кабелите и свещите са перфект

Marto_Polo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto_Polo » Вто 13 май 2008 17:01

Ми звучи ми като стъпково моторче...

Иначе по моя проблем датчик на Хол с пластината струва 95лв, а само датчика 45лв и трябва да се разнити и да се занити ножия и да се запоят на буксата изводите му.

Потребителски аватар
stef78
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stef78 » Сря 14 май 2008 8:30

Marto_Polo написа:Ми звучи ми като стъпково моторче...

Иначе по моя проблем датчик на Хол с пластината струва 95лв, а само датчика 45лв и трябва да се разнити и да се занити ножия и да се запоят на буксата изводите му.

стъпковото ми моторче май наистина не работи защото като дам на контакт и тръгна да паля не помръдва въобще /незнам дали е нормално като навън е топло / но проблема се оказа друг, не съм споменал по горе че колата има газова уредба проблема е че пуска газ и бензин едновременно сега остава да видя от къде точно прави мизерии, но съм набедил релето което се грижи затова

Marto_Polo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto_Polo » Сря 14 май 2008 9:00

Когато си на бензин пуска и газ или когато си на газ пуска и бензин?

SILVITO
Автомобил:
Двигател:

Re: Полото гасне -2F 1043см - Решен!

Мнениеот SILVITO » Пон 03 яну 2011 0:16

:arrow: имам проблем с поло 1.9 дизел ес ди ай. Изведнъж спря да пали. Завъртам ключа - пали за 2-3 секунди и гасне, а всички консумативи смених. Моля за помощ! Предварително благодаря!

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”