Блокирал термостат на Поло 2ф.

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
v_ladoo
Автомобил:
Двигател:

Блокирал термостат на Поло 2ф.

Мнениеот v_ladoo » Вто 31 яну 2012 9:24

Прегря за в студа за няма и 5 км, поло 2ф. Явно е блокирал термостата. Други мнения?
Благодаря предварително.

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Re: Блокирал термостат на Поло 2ф.

Мнениеот i.e.i » Вто 31 яну 2012 9:41

Замръзнал антифриз.Ако е от него,след престой ще се "оправи".

Потребителски аватар
OZZY_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот OZZY_ » Сря 01 фев 2012 14:42

Онзи ден сутринта имах същия проблем. Антифриза беше станал на боза и датчика очиташе много висока температура, а парното никакво го нямаше.След доливане на литър концентрат антифриз и работа на място около 20 минути всичко се оправи :) Долей си за начало по- концентриран антифриз или направо го смени цялия и чак тогава ако не изчезне проблема сменяй термостат. Парното започва ли да духа топло по някое време ? Ако духа студено, а датчика ти показва прегряване, значи вероятно проблема ти е същия като моя и се решава с по- концентриран антифриз :)
:)

Потребителски аватар
refresh4o
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил: VW POLO B5188PP
Двигател: AEX 1996

Мнениеот refresh4o » Чет 02 фев 2012 12:41

с поло 6н аех съм и от няколко дена го имам този проблем... не съм го сменял и 2 дена карам кто загрее на 90 според стрелката пускам парното на 3-та степен и държи постоянно 90, спра ли го загрява 100+... съмнява ме да е замръзнал антифриз, но знам ли... сменял съм го преди 6 месеца...

Потребителски аватар
OZZY_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот OZZY_ » Чет 02 фев 2012 13:27

refresh4o написа:с поло 6н аех съм и от няколко дена го имам този проблем... не съм го сменял и 2 дена карам кто загрее на 90 според стрелката пускам парното на 3-та степен и държи постоянно 90, спра ли го загрява 100+... съмнява ме да е замръзнал антифриз, но знам ли... сменял съм го преди 6 месеца...

Ако стигне 100 градуса и не ти се включи перката на големия радиатор отпред, значи върти само в малкия кръг, което според мен означава, че не ти отваря термостата

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Чет 02 фев 2012 14:43

Което се разбира и като хванеш долния маркуч от радиатора и той не е топъл или е само хладък, както и радиатора ако не е топъл, значе не е отворил или е отворил не напълно ..

Потребителски аватар
refresh4o
!!!ИЗМАМНИК!!!

Мнениеот refresh4o » Пет 03 фев 2012 10:07

dj_tuhla написа:Което се разбира и като хванеш долния маркуч от радиатора и той не е топъл или е само хладък, както и радиатора ако не е топъл, значе не е отворил или е отворил не напълно ..
OZZY_ написа:
refresh4o написа:с поло 6н аех съм и от няколко дена го имам този проблем... не съм го сменял и 2 дена карам кто загрее на 90 според стрелката пускам парното на 3-та степен и държи постоянно 90, спра ли го загрява 100+... съмнява ме да е замръзнал антифриз, но знам ли... сменял съм го преди 6 месеца...

Ако стигне 100 градуса и не ти се включи перката на големия радиатор отпред, значи върти само в малкия кръг, което според мен означава, че не ти отваря термостата

беше замръзнал

v_ladoo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот v_ladoo » Нед 05 фев 2012 11:10

Благодаря, колеги при мен си беше от антифриза. Долях концентрат поработи и се оправи. Готово е за нови студове. :lol:

Nails
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nails » Пет 10 фев 2012 12:36

Първо, простете за неукия въпрос :D

Имам такова замръзващо Поло (1.3, AAV), има ли лесен начин да източа малко антифриз от него - за да долея нов? Освен с откачане на скобата на долния маркуч? (домашният майстор не е много сръчен)

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i.e.i » Пет 10 фев 2012 12:50

Аз откачих тънкия маркуч към разширителния съд.2L бутилка я напълни за секунди.
Добре е двигателя да е студен,защото от 2L бутилката стана ,като 0.5L и антифриза заля мотора. :да:

Nails
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nails » Пет 10 фев 2012 14:15

Благодаря ви за бързия отговор. Ще опитаме довечера или утре на обещаното топло (минус 4-5 :D).

Потребителски аватар
refresh4o
!!!ИЗМАМНИК!!!

Мнениеот refresh4o » Пет 10 фев 2012 23:58

преди малко като я карах пак беше замръзнал, но надух парното и карах така, не знам дали се размрази, но утре сутринта имам пътуване дано нямам проблеми

нямах проблеми, като карам малко и се размразява . утре като се прибирам ще видим какво ще стане

прибрах се, нямах никакви ядове. нямам представа защо замръзва, но дано не се повтаря, че лошо.

Nails
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nails » Чет 16 фев 2012 17:28

Забравих да се отчета. На другия ден приложих номера с тънкото маркуче (това, което влиза в горната част на разширителния съд). Напълни се около 1.8 л, но бавно. Долях I.G.A.T., "разбърках" хубаво, повторих :D Оттогава май имаше сравнително ниски температури една-две нощи, но звяра не замръзна. Да ми е за урок, като наливам първия попаднал антифриз.

refresh4o, ами замръзва заради кофти антифриз. Първият път като ми замръзна, чак долния маркуч на парното като се стисне все едно сняг имаше в него. Като позатоплихме колата той отпуши, но за парното още половин час му трябваше да дойде.

Потребителски аватар
refresh4o
!!!ИЗМАМНИК!!!

Мнениеот refresh4o » Пет 17 фев 2012 8:12

Nails написа:Забравих да се отчета. На другия ден приложих номера с тънкото маркуче (това, което влиза в горната част на разширителния съд). Напълни се около 1.8 л, но бавно. Долях I.G.A.T., "разбърках" хубаво, повторих :D Оттогава май имаше сравнително ниски температури една-две нощи, но звяра не замръзна. Да ми е за урок, като наливам първия попаднал антифриз.

refresh4o, ами замръзва заради кофти антифриз. Първият път като ми замръзна, чак долния маркуч на парното като се стисне все едно сняг имаше в него. Като позатоплихме колата той отпуши, но за парното още половин час му трябваше да дойде.

еее аз се чудих защо не ми работеше парното тогава :D ... на пролет ще го сменям сега няма време в тоя студ да се мокря... поне имаме урок вече

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”