Помагайте!!!!!!!!!!!! Свири ми нещо около ремъка
- maf4o
- Автомобил:
- Двигател:
Помагайте!!!!!!!!!!!! Свири ми нещо около ремъка
Здравейте, имам проблеми с моето Поло. 92г, 1.1. Доколкото съм запознат няма ролка на ангренажния ремък, но нещо свири като загрее колата. Възможно ли е , да е от ролката горе на вала или е от друго. Водната помпа и ремъка са сменени  преди 20 хил. км. Помагайте моля ви! Благодаря предварително!

- vladko_g40
- Автомобил: Audi A6 Audi 90
- Двигател: AEB AAN
- Контакти:
звучи на износена водна помпа. щом започва да е по-шумна като загрее. но ако ти е само на 20 хил. - най-добрата проверка, откачаш ремъка на алтернатора, палиш и слушаш. ако пак вие - освен водна помпа и ролка (не знам дали имаш) няма какво друго да е. ако спре да вие - втулки на алтернатора сменяш и фърчиш  

- vladko_g40
- Контакти:
колега, имах предвид следното: когато ангренажния ремък е по натегнат когато колата загрее започва да се чува едно "виене" от разпределителния валlrlmodo написа:Ангренажен да свири - с тез зъби - нъц
Мое помпата да е - ма тя не мой я провери - обтяга ангренажа
Или ремъка на алтернатора
Или алтернатора

- asengamalov
- Автомобил:
- Двигател:
- buferato
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Здрасти колега!Аз имам същият проблем с моето поло 1.0 1997г.Откакто смених ангрен.ремък,ролка се появи това виене както казваш ти.Смених и водната помпа но то си продължи.Нея я проверих преди да я сменя със слушалки-от там най-много се чуваше виенето!Уви обаче то продължи и след смяната и.Проверил съм и алтернатор и обтягащата ролка на ремъка на алтернатора-всичко е изправно(просто откачих ремъка)-виенето си продължава и както казваш ти при загрял двигател.Аз вече почвам да мисля също като колегата vladko_g40 че съм натегнал ремъка повече отколкото трябва затова мисля да го охлабя малко но не знам кога ще имам време.Ако установиш къде е проблема-пиши!Успех!!! 

- vladko_g40
- Контакти:
колеги, не казвам че при вас е такъв проблема, но при мен беше така - свиреше като загрееbuferato написа:Здрасти колега!Аз имам същият проблем с моето поло 1.0 1997г.Откакто смених ангрен.ремък,ролка се появи това виене както казваш ти.Смених и водната помпа но то си продължи.Нея я проверих преди да я сменя със слушалки-от там най-много се чуваше виенето!Уви обаче то продължи и след смяната и.Проверил съм и алтернатор и обтягащата ролка на ремъка на алтернатора-всичко е изправно(просто откачих ремъка)-виенето си продължава и както казваш ти при загрял двигател.Аз вече почвам да мисля също като колегата vladko_g40 че съм натегнал ремъка повече отколкото трябва затова мисля да го охлабя малко но не знам кога ще имам време.Ако установиш къде е проблема-пиши!Успех!!!
 охлабих малко ангренажния ремък и полото заспа
 охлабих малко ангренажния ремък и полото заспа  сега само  бензин сипвам  и.....
 сега само  бензин сипвам  и.....  

- vladko_g40
- Контакти:
от водната помпаmaf4o написа:а откаде го отхлаби????
сложно ли е?
 ако не знаеш как се сменява ангренажен ремък по добре не експериментирай
 ако не знаеш как се сменява ангренажен ремък по добре не експериментирай  при охлабването може да протече антифриз от уплитнението та помпата
при охлабването може да протече антифриз от уплитнението та помпата  тогава се сваля помпата, почиства се и блока, слагаш нов "о" пръстен и сглобяваш
 тогава се сваля помпата, почиства се и блока, слагаш нов "о" пръстен и сглобяваш  аз понеже съм си кърък та при мен протече и си играх да оправям теча
 аз понеже съм си кърък та при мен протече и си играх да оправям теча  

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”