Не мога да си отворя шофьорската врата!!!

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Citoject
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Citoject » Вто 25 дек 2007 9:14

И аз да си питам:) Още като си купих колата-Поло 96,1.4 т.е. след като я купих(разбира се тарикатчето от автокъщата не ми каза) установих,че задната лява врата не се отваря от вътре,само от вън....Това засега не ми пречи много щото се возим основно с жена ми,но все пак ме дразни и се чудя дали мога да го оправя с подръчни средства?Мерси предварително....

2balkin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 2balkin » Вто 25 дек 2007 10:21

Citoject написа:И аз да си питам:) Още като си купих колата-Поло 96,1.4 т.е. след като я купих(разбира се тарикатчето от автокъщата не ми каза) установих,че задната лява врата не се отваря от вътре,само от вън....Това засега не ми пречи много щото се возим основно с жена ми,но все пак ме дразни и се чудя дали мога да го оправя с подръчни средства?Мерси предварително....

Здравей
Когато купихме колата ни показаха, че малко под ключалката на вратата се намира едно палче, което е направено, за да не се отключва вратата отвътре, ако се возят деца. Отвори я и виж дали няма и при теб такова. Пожелавам ти това да е проблема.

Потребителски аватар
Larry
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Larry » Вто 25 дек 2007 17:27

Мойта прави същото. Само.че РЕДОВНО ЗАМРЪЗВА :D , Влизам през другата врата и като загрее - ХОП и работи.

Citoject
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Citoject » Вто 25 дек 2007 19:16

2balkin написа:
Citoject написа:И аз да си питам:) Още като си купих колата-Поло 96,1.4 т.е. след като я купих(разбира се тарикатчето от автокъщата не ми каза) установих,че задната лява врата не се отваря от вътре,само от вън....Това засега не ми пречи много щото се возим основно с жена ми,но все пак ме дразни и се чудя дали мога да го оправя с подръчни средства?Мерси предварително....

Здравей
Когато купихме колата ни показаха, че малко под ключалката на вратата се намира едно палче, което е направено, за да не се отключва вратата отвътре, ако се возят деца. Отвори я и виж дали няма и при теб такова. Пожелавам ти това да е проблема.

Мерси колега...ще погледна,но сигурно няма да е това.Тя вратата си е отключена,може да се отваря отвънка,ама отвътре не може...

Citoject
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Citoject » Вто 25 дек 2007 19:33

2balkin написа:

Здравей

Мерси колега...ще погледна,но сигурно няма да е това.Тя вратата си е отключена,може да се отваря отвънка,ама отвътре не може...

Потребителски аватар
tisho_tch
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_tch » Вто 25 дек 2007 19:54

Larry написа:Мойта прави същото. Само.че РЕДОВНО ЗАМРЪЗВА :D , Влизам през другата врата и като загрее - ХОП и работи.

Абсолютно същия проблем го имах, след като напръсках с WD-40 не се е случвало вече.

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Вто 25 дек 2007 20:29

Весела коледа на всички!

Сега е подходящият момент и аз да напиша за моите патила относно проблема ,макар и да става въпрос за поло 2F ,при което механизма е поскоро като при Голф 2 ,но това не е толкова от значение.
В студовете ,като се опитам да отварям вратата отвън и беше голяма мъка.Естествено първоначално смазах всичко дори и бравата ,ама резултата - никакъв. Разглобих си дръжката и видях ,че палеца който е на дръжката и задвижва бравата се е износил и не оказва достатъчен натиск върху бравата.Пробих му една дупка и завих една видия в него ,за да компенсирам изядената част. Резултата беше положителен ,ама пак дори и в по-малка степен вратата запъваше и не се отваряше лесно. Прижалих се и си купих чисто нова дръжка - пак никакъв напредък :evil:.
Реших си проблема по следният начин: Оказа се че цялата гадория идва от самата брава :idea: Действието и е следното: състои се от една "кука" която се завърта надолу и така се затваря вратата, като заключа вратата "куката" слиза още по-надолу (завърта се още) и се спира да не се връща от един палец който се прибира навътре като натиснем дръжката на вратата и така се освобождава "куката", и вратата се отваря. Поради износването на бравата положението на куката и палеца се е променило и дори и палеца да се освободили куката тя все пак дори и малко опира в него и вратата не може да се отвори. Това се проявява особено при ниски температури (има логика).Докато вратата е в отворено положение ,завъртях с ръка "куката" надолу (имитирайки затваряне на вратата) и после с дръжката се опитах да "отворя" вратата (да освобидя "куката" като се прибере палеца). Видях ,че "куката се освобождава ,но една част от нея се застопорява в палсца и "куката не се връща достатъчно. С една финна пиличка изтърках тези места и проблема ми се реши. Успех!!!

2balkin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 2balkin » Вто 25 дек 2007 21:45

Citoject написа:Мерси колега...ще погледна,но сигурно няма да е това.Тя вратата си е отключена,може да се отваря отвънка,ама отвътре не може...

Именно от вън се отваря но от вътре неможе,иначе вратата си е отключена,но е се отваря.Поразгледай.

п.п.Колеги странно ми е с това замръзване,имам Опел Кадет 89г,защо той не замръзва и всички врати се отварят отраз :stll think: :stll think:

Citoject
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Citoject » Съб 29 дек 2007 16:37

2balkin написа:
Citoject написа:Мерси колега...ще погледна,но сигурно няма да е това.Тя вратата си е отключена,може да се отваря отвънка,ама отвътре не може...

Именно от вън се отваря но от вътре неможе,иначе вратата си е отключена,но е се отваря.Поразгледай.

п.п.Колеги странно ми е с това замръзване,имам Опел Кадет 89г,защо той не замръзва и всички врати се отварят отраз :stll think: :stll think:

Имаш една бира от мене ;) Намерих чопчето......Мерси за помощта!!!

John3V
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот John3V » Сря 02 яну 2008 9:38

Аз да ви кажа: напръсках обилно с wd-40 всички възможни отвори и отворчета по вратата, включително пантата и сега се отваря и затваря, като слънце!
Досега не е замръзвало и правило проблеми (да чукна на дърво) и и се размина отварянето.

Потребителски аватар
tisho_tch
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_tch » Сря 02 яну 2008 18:11

Това е :006:

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”