Съвет за типа на двигателя на Поло

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
btkmobail
Автомобил:
Двигател:

Re: Съвет за типа на двигателя на Поло

Мнениеот btkmobail » Съб 14 мар 2009 20:18

tomo8889 написа:Mоето е 1.4 60коня пълна инжекция,доволен съм много,само като изключим някои дреболии,които ме дразнят.Мисля, че двигателя беше 1.4АЕХ.

Аз същият двигател на Ибизата и съм доволен от вървежа и т.н.!

MAPTA
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MAPTA » Съб 14 мар 2009 20:31

Двигателите на Ибисата абсолютно идентични ли са с тези на Полото?
Досега не се бях замисляла за Ибиса, но четейки тук тя се оказва хубава кола, поне колкото Полото. Така , че избора ми се увеличава , което си е добра новина! :lol:

Потребителски аватар
eras3r
Автомобил: Citroen C5 2014г
Двигател: 2 0hdi 163hp
Контакти:

Мнениеот eras3r » Съб 14 мар 2009 21:13

MAPTA написа:Двигателите на Ибисата абсолютно идентични ли са с тези на Полото?
Досега не се бях замисляла за Ибиса, но четейки тук тя се оказва хубава кола, поне колкото Полото. Така , че избора ми се увеличава , което си е добра новина! :lol:

Ми то Seat GFY :screwy си е VW Polo само дето ламарините отвънка са други :) Каквото и да си вземеш дали VW или Seat все на едно и също ще попаднеш, другото е според вкуса за външният вид :)

Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chy » Нед 15 мар 2009 10:25

така както започваш да се замисляш за СЕАТ,защо не огледаш и някой Голф3(за предпочитане 1,8-90 коня-код на мотора ABS)-антидурак са тея коли...части-бол(бият ако не вземеш :Mr Green Fun ),влизат във всички данъчни граници,разхода не е кой знае колко по-висок,но за сметка на това имат допълнителни 30 коня,които за извънградско са си плюс както и да го погледнеш!Отделно от това -за сметка на някоя годинка в повече можеш да си намериш такъв с клима(работещ,а при тези коне ползването му няма да се усеща толкова...Също така този мотор е доста безпроблемен за газифициране-за мен това е плюс
Имай впредвид че този мотор се слага от 20 и кусур години-само по себе си това значи много..
Пред очите ми всеки ден са 8 коли с такъв мотор...(Г3,Пасати и Венто)
Само две досега са направили сериозни проблеми(омешване на вода с масло и скорости...)интересното и при двете че са внос от Германия и имат теглич :shock,което обяснява до голяма степен повредите...

MAPTA
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MAPTA » Нед 15 мар 2009 16:01

Мерси за предложението, но парите , които съм отделила /4000-на тях да я подкарам колата/ няма да ми стигнат за Голф 3, освен ако не е съвсем стар. Пък аз по-стара от 96г кола не искам. :oops:
За извънградското си прав , но ние си имаме семейна голяма кола - ауди B4, 2000куб. комби, та тази по принцип ще е само за мен да ходя на работа, т.е. само за София.
Другата събота и неделя планувам обикаляне по автокъщи и Горубляне с мъжа ми , така че следващата серия въпроси ще ми е тогава! :wink:

Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chy » Нед 15 мар 2009 18:14

MAPTA написа:.../4000-на тях да я подкарам колата/ няма да ми стигнат за Голф 3, освен ако не е съвсем стар. Пък аз по-стара от 96г кола не искам. :oops:
....

Братовчед ми си продаде Г3ката с клима 15ски джанти и нови гуми за 2,7к лв-август миналата година(слънчак беше-още ме е яд че взех астрата няколко месеца по-рано),вярно -беше 93та,ама годините на производство при ФВ не са от койзнае какво значение....Хората не променят нещата с много-само козметика.
Ако се спрете на опел в крайна сметка-гледай задължително да е след 95та-просто тогава правят "фейслифт" на моделите и подобряват значително антикор покритието!
А ако в крайна сметка надделее половера-прочети внимателно темата на Anbuch за дроселклапата,както и имай впредвид че 1000кубика моторя има един производсвен бъг-четох наскоро в едно списание че маслените магистрали са много тънки и се получава замръзване на маслото(след 2001ва бъга е отстранен като се монтира някаква
"подгревачка" на маслото)вследстие на което-решението е нов мотор на цена-2шапки пари :shock -не знам дали е вярно,просто споделям....
Отделно от това-бюджета ти за бъдещата кола е доста сериозен-3,5-4к лв....Ебаси-все една ще си избереш.... :да:
Виж потърси...имаше една тема....нещо от сорта"какво да гледаме..."
Успех!
И да почерпиш :007:

Потребителски аватар
Cudgel
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Cudgel » Нед 15 мар 2009 20:13

Ще споделите ли колко реално е разхода на поло 1.4 60кс. градско ?

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Нед 15 мар 2009 20:16

Cudgel написа:Ще споделите ли колко реално е разхода на поло 1.4 60кс. градско ?

Между 8 и 12л :wink:

siso92
    Автомобил:
    Двигател:

Мнениеот siso92 » Нед 15 мар 2009 20:36

Теодор написа:
    Cudgel написа:Ще споделите ли колко реално е разхода на поло 1.4 60кс. градско ?

Между 8 и 12л :wink:

Е тва за разхода е голяма чесалка на езиците,пък и си има теми за него.Ай да не го почваме и тука.Понеже нещата са много относителни,по-точно от Теодор не може да се каже-няма да ти падне под 8 и не би трябвало да ти качи над 12 литра.

MAPTA
      Автомобил:
      Двигател:

Мнениеот MAPTA » Нед 15 мар 2009 22:02

Chy, мерси за напътствията! :D
      Този тема "какво да гледаме при избора на кола" съм я "изгризала", даже съм си я разпечатала и ми е като настолно четиво за всеки свободен момент да си я препрочитам. Даже си намерих подобни теми из нета , които също с удоволствие изчетох. Де да се ставаше специалист само с четене, вече щях да съм много добра, с цялата тая информация , която "погълнах" от една седмица насам, но уви.....не е така!
      Темата на Anbuch за дросел клапата не съм я чела, но Anbuch е един от хората във форума , който определено ме впечатлява със знанията си в тази област и със сигурност ще го "тормозя " и на лични с въпроси, след като поогледам някоя и друга кола! :oops:

Мен лично разхода на гориво не ме плаши толкова , колкото-толкова, стига колата да е здрава и да не ме остави на пътя или да вися нон-стоп в автосервизите.

Потребителски аватар
      el_alex
      Автомобил:
      Двигател:

Мнениеот el_alex » Пон 16 мар 2009 20:09

Аз пък съм с поло 1.0.Това е най-великата колаза мен.5.5 градско 4 извънградско (5.5 беше преди да намеря, че 1н маркуч се беше откачил).Вероятно не са му сложили скоба като сменях маслото.Сега ако го засека може и 4.5 да е градското :).+ Климатик + еарбаг + всички там др глупусти :).Аа да.От 1на година го карам вече и не е правило проблеми (освен че мн бързо свършвам течността за чистачките :D ). :012:

п.с.

на нагистралата карам с 140 до 175 (повече ме е шубе да дигна заради оборотите на двигателя).И това сега ако не е Поло 1.0 :wink:

Потребителски аватар
      maslinkov
      Автомобил:
      Двигател:
      Контакти:

Мнениеот maslinkov » Пон 16 мар 2009 20:58

Шшшшшшшт колега, не издавай номера на китайката - нека блъскат 10/100 градско, щото иначе пак ще вдигнат бензина. :lol:

Потребителски аватар
      Теодор
      Двигател:

Мнениеот Теодор » Пон 16 мар 2009 21:22

el_alex написа:Аз пък съм с поло 1.0.Това е най-великата колаза мен.5.5 градско 4 извънградско (5.5 беше преди да намеря, че 1н маркуч се беше откачил).Вероятно не са му сложили скоба като сменях маслото.Сега ако го засека може и 4.5 да е градското :).+ Климатик + еарбаг + всички там др глупусти :).Аа да.От 1на година го карам вече и не е правило проблеми (освен че мн бързо свършвам течността за чистачките :D ). :012:

п.с.

на нагистралата карам с 140 до 175 (повече ме е шубе да дигна заради оборотите на двигателя).И това сега ако не е Поло 1.0 :wink:

Айде утре като изтрезнееш прочети какво си писал и се опитай да го осмислиш :don't worry

Потребителски аватар
        eras3r
        Автомобил: Citroen C5 2014г
        Двигател: 2 0hdi 163hp
        Контакти:

Мнениеот eras3r » Пон 16 мар 2009 21:27

:офф :062: :lool :063: :screwy

Потребителски аватар
        Теодор
        Двигател: