Проблем със стрелката за нивото на бензина
- low_creep
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем със стрелката за нивото на бензина
Днес един приятел ми каза да пробвам бензиномера на таблото , като дам на късо със някаква тънка жичка от зад където е буксата която е на помпата и нивомера в резервоара. Каза ,че като дам на късо трябва стрелката от 0 да отиде до пълен резервоар и тогава проблема няма да е в таблото. А ако стрелката не отиде от 0 до пълен резервоар , пробема ще е в таблото.
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
ами ако не е в таблото значи е в кабела до сондата,все тряа се търси нали.Аз бих говорил с електричар...
- refresh4o
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил: VW POLO B5188PP
- Двигател: AEX 1996
влез в настройките на километража и 5 или 6-та обръща плавно всички стрелки докрай и обратно на 0
- low_creep
- Автомобил:
- Двигател:
refresh4o написа:влез в настройките на километража и 5 или 6-та обръща плавно всички стрелки докрай и обратно на 0
Как да влезна в настройките?
- low_creep
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги преди малко си викам защо ли не слезна доло до колата да пробвам да дам на късо на двете жички(тънките) който отиват отзад на поплавъка за да видя дали стрелката ще отиде до края на таблото. Така и направих , но като дадох на късо и дадох на контакт стрелката изобщо не помръдна след това вкарах буксата както си беше там и започна да ми отчита сякъш правилно защото сега нямам много бензин в Полото и сега стрелката той в червения сектор и си свети лампата за резервата. Дали ще се е оправило

- Iezekil
ако е бил лош контакт в самата букса-може,но мен лично ме съмнява това.
- low_creep
- Автомобил:
- Двигател:
Пак стана същата работа показва на половин резервоар. Какво да го правя не знам вече 
- low_creep
- Автомобил:
- Двигател:
Днес закачих колата на VAG и тествах цялото табло , всичките уреди и стрелки си работят без проблем. След това извадих цялата бензинова помпа , поплавъка си се движеше свободно , никъде не беше заял . След това почистих от доло цедката понеже имаше някакви боклуци и пак я монтирах в резервоара. Давам на контакт и съшия х.. нищо не се променя ,пак си показва лъжливо. Никой ли не може да даде съвети и не се ли е сблъсквал някой с такъв проблем ? 

- Iezekil
Ами явно има някъде лоша връзка щом пада на 0,ама къде е ще трябва да я откриеш сам.
- xploid91
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: AGU 2002
low_creep написа:Днес закачих колата на VAG и тествах цялото табло , всичките уреди и стрелки си работят без проблем. След това извадих цялата бензинова помпа , поплавъка си се движеше свободно , никъде не беше заял . След това почистих от доло цедката понеже имаше някакви боклуци и пак я монтирах в резервоара. Давам на контакт и съшия х.. нищо не се променя ,пак си показва лъжливо. Никой ли не може да даде съвети и не се ли е сблъсквал някой с такъв проблем ?
Най-вероятно имаш прекъснат кабел. Имах същите проблеми. Но на мен не ми работеше и километража.
Не знам дали при Polo-то е същото, но аз реших проблема по този начин. http://uk-mkivs.net/forums/p/439550/3006914.aspx
- low_creep
- Автомобил:
- Двигател:
xploid91 написа:low_creep написа:Днес закачих колата на VAG и тествах цялото табло , всичките уреди и стрелки си работят без проблем. След това извадих цялата бензинова помпа , поплавъка си се движеше свободно , никъде не беше заял . След това почистих от доло цедката понеже имаше някакви боклуци и пак я монтирах в резервоара. Давам на контакт и съшия х.. нищо не се променя ,пак си показва лъжливо. Никой ли не може да даде съвети и не се ли е сблъсквал някой с такъв проблем ?
Най-вероятно имаш прекъснат кабел. Имах същите проблеми. Но на мен не ми работеше и километража.
Не знам дали при Polo-то е същото, но аз реших проблема по този начин. http://uk-mkivs.net/forums/p/439550/3006914.aspx
Е добре де ,ако има прекъснат кабел някъде защо сега отчита някъкви грешни стойности на този уред дето показва бензина на таблото? Ако е прекъснат не трябва ли или да не отчита нищо или да показва пълен резервоар ?
- xploid91
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: AGU 2002
low_creep написа:low_creep написа:Е добре де ,ако има прекъснат кабел някъде защо сега отчита някъкви грешни стойности на този уред дето показва бензина на таблото? Ако е прекъснат не трябва ли или да не отчита нищо или да показва пълен резервоар ?
И аз така си мислех, че ако има прекъснат кабел нищо няма да отчита. При спиране стрелката влизаше в резервата, а при тръгване почти стигаше на Full
Още по-странно е, че тези 3 кабела излизат от датчика за скоростта в скоростната кутия. Единия от тях е за нивото на горивото, който при теб сигурно е прекъснат. Провери все пак, нищо не ти коства
- low_creep
- Автомобил:
- Двигател:
xploid91 написа:low_creep написа:low_creep написа:Е добре де ,ако има прекъснат кабел някъде защо сега отчита някъкви грешни стойности на този уред дето показва бензина на таблото? Ако е прекъснат не трябва ли или да не отчита нищо или да показва пълен резервоар ?
И аз така си мислех, че ако има прекъснат кабел нищо няма да отчита. При спиране стрелката влизаше в резервата, а при тръгване почти стигаше на Full
Още по-странно е, че тези 3 кабела излизат от датчика за скоростта в скоростната кутия. Единия от тях е за нивото на горивото, който при теб сигурно е прекъснат. Провери все пак, нищо не ти коства
Чакай колега , сега пък каква скоростна кутия какви 5 лева ?!
какво общо има бензиномера със скоростната кутия и отиващи към нея кабели? Нещо или аз не можах да разбера или не знам? 
- cuntar
- Автомобил:
- Двигател:
Колега и аз съм с същият проблем.
От 1 седмица зареждам за 20 лв примерно карам 1-2 километра и стрелката отива в червеният сектор.
. До преди това си беше всичко ок........
Пълна простотия!!!
поло 98г. 1.6 75к.
От 1 седмица зареждам за 20 лв примерно карам 1-2 километра и стрелката отива в червеният сектор.
. До преди това си беше всичко ок........Пълна простотия!!!
поло 98г. 1.6 75к.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”