Проблем със стрелката за нивото на бензина

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
low_creep
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем със стрелката за нивото на бензина

Мнениеот low_creep » Нед 18 мар 2012 21:53

Днес един приятел ми каза да пробвам бензиномера на таблото , като дам на късо със някаква тънка жичка от зад където е буксата която е на помпата и нивомера в резервоара. Каза ,че като дам на късо трябва стрелката от 0 да отиде до пълен резервоар и тогава проблема няма да е в таблото. А ако стрелката не отиде от 0 до пълен резервоар , пробема ще е в таблото.

Потребителски аватар
low_creep
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот low_creep » Чет 29 мар 2012 8:25

:?:

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Чет 29 мар 2012 19:22

ами ако не е в таблото значи е в кабела до сондата,все тряа се търси нали.Аз бих говорил с електричар...

Потребителски аватар
refresh4o
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил: VW POLO B5188PP
Двигател: AEX 1996

Мнениеот refresh4o » Пон 02 апр 2012 12:35

влез в настройките на километража и 5 или 6-та обръща плавно всички стрелки докрай и обратно на 0

Потребителски аватар
low_creep
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот low_creep » Вто 03 апр 2012 12:33

refresh4o написа:влез в настройките на километража и 5 или 6-та обръща плавно всички стрелки докрай и обратно на 0

Как да влезна в настройките?

Потребителски аватар
low_creep
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот low_creep » Вто 03 апр 2012 13:08

Колеги преди малко си викам защо ли не слезна доло до колата да пробвам да дам на късо на двете жички(тънките) който отиват отзад на поплавъка за да видя дали стрелката ще отиде до края на таблото. Така и направих , но като дадох на късо и дадох на контакт стрелката изобщо не помръдна след това вкарах буксата както си беше там и започна да ми отчита сякъш правилно защото сега нямам много бензин в Полото и сега стрелката той в червения сектор и си свети лампата за резервата. Дали ще се е оправило scare :bowdown

Потребителски аватар
Iezekil

Мнениеот Iezekil » Вто 03 апр 2012 18:39

ако е бил лош контакт в самата букса-може,но мен лично ме съмнява това.

Потребителски аватар
low_creep
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот low_creep » Вто 03 апр 2012 18:42

:banghead: :banghead: :banghead: Пак стана същата работа показва на половин резервоар. Какво да го правя не знам вече scare

Потребителски аватар
low_creep
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот low_creep » Пет 13 апр 2012 15:15

Днес закачих колата на VAG и тествах цялото табло , всичките уреди и стрелки си работят без проблем. След това извадих цялата бензинова помпа , поплавъка си се движеше свободно , никъде не беше заял . След това почистих от доло цедката понеже имаше някакви боклуци и пак я монтирах в резервоара. Давам на контакт и съшия х.. нищо не се променя ,пак си показва лъжливо. Никой ли не може да даде съвети и не се ли е сблъсквал някой с такъв проблем ? :screwy

Потребителски аватар
Iezekil

Мнениеот Iezekil » Пет 13 апр 2012 21:20

Ами явно има някъде лоша връзка щом пада на 0,ама къде е ще трябва да я откриеш сам.

Потребителски аватар
xploid91
Автомобил: Golf 4
Двигател: AGU 2002

Мнениеот xploid91 » Пет 13 апр 2012 21:28

low_creep написа:Днес закачих колата на VAG и тествах цялото табло , всичките уреди и стрелки си работят без проблем. След това извадих цялата бензинова помпа , поплавъка си се движеше свободно , никъде не беше заял . След това почистих от доло цедката понеже имаше някакви боклуци и пак я монтирах в резервоара. Давам на контакт и съшия х.. нищо не се променя ,пак си показва лъжливо. Никой ли не може да даде съвети и не се ли е сблъсквал някой с такъв проблем ? :screwy

Най-вероятно имаш прекъснат кабел. Имах същите проблеми. Но на мен не ми работеше и километража.
Не знам дали при Polo-то е същото, но аз реших проблема по този начин. http://uk-mkivs.net/forums/p/439550/3006914.aspx

Потребителски аватар
low_creep
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот low_creep » Съб 14 апр 2012 9:02

xploid91 написа:
low_creep написа:Днес закачих колата на VAG и тествах цялото табло , всичките уреди и стрелки си работят без проблем. След това извадих цялата бензинова помпа , поплавъка си се движеше свободно , никъде не беше заял . След това почистих от доло цедката понеже имаше някакви боклуци и пак я монтирах в резервоара. Давам на контакт и съшия х.. нищо не се променя ,пак си показва лъжливо. Никой ли не може да даде съвети и не се ли е сблъсквал някой с такъв проблем ? :screwy

Най-вероятно имаш прекъснат кабел. Имах същите проблеми. Но на мен не ми работеше и километража.
Не знам дали при Polo-то е същото, но аз реших проблема по този начин. http://uk-mkivs.net/forums/p/439550/3006914.aspx

Е добре де ,ако има прекъснат кабел някъде защо сега отчита някъкви грешни стойности на този уред дето показва бензина на таблото? Ако е прекъснат не трябва ли или да не отчита нищо или да показва пълен резервоар ?

Потребителски аватар
xploid91
Автомобил: Golf 4
Двигател: AGU 2002

Мнениеот xploid91 » Съб 14 апр 2012 11:42

low_creep написа:
low_creep написа:Е добре де ,ако има прекъснат кабел някъде защо сега отчита някъкви грешни стойности на този уред дето показва бензина на таблото? Ако е прекъснат не трябва ли или да не отчита нищо или да показва пълен резервоар ?

И аз така си мислех, че ако има прекъснат кабел нищо няма да отчита. При спиране стрелката влизаше в резервата, а при тръгване почти стигаше на Full :mrgreen:
Още по-странно е, че тези 3 кабела излизат от датчика за скоростта в скоростната кутия. Единия от тях е за нивото на горивото, който при теб сигурно е прекъснат. Провери все пак, нищо не ти коства :)

Потребителски аватар
low_creep
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот low_creep » Съб 14 апр 2012 12:16

xploid91 написа:
low_creep написа:
low_creep написа:Е добре де ,ако има прекъснат кабел някъде защо сега отчита някъкви грешни стойности на този уред дето показва бензина на таблото? Ако е прекъснат не трябва ли или да не отчита нищо или да показва пълен резервоар ?

И аз така си мислех, че ако има прекъснат кабел нищо няма да отчита. При спиране стрелката влизаше в резервата, а при тръгване почти стигаше на Full :mrgreen:
Още по-странно е, че тези 3 кабела излизат от датчика за скоростта в скоростната кутия. Единия от тях е за нивото на горивото, който при теб сигурно е прекъснат. Провери все пак, нищо не ти коства :)[/quote

Чакай колега , сега пък каква скоростна кутия какви 5 лева ?! scare какво общо има бензиномера със скоростната кутия и отиващи към нея кабели? Нещо или аз не можах да разбера или не знам? :screwy

Потребителски аватар
cuntar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cuntar » Пон 23 апр 2012 12:03

Колега и аз съм с същият проблем. :banghead: От 1 седмица зареждам за 20 лв примерно карам 1-2 километра и стрелката отива в червеният сектор. :banghead: scare. До преди това си беше всичко ок........
Пълна простотия!!! death
поло 98г. 1.6 75к.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”