поднасянето наи често става при по-горе описани ситуации(мъгла и тъкмо заваляващ дъжд),но не само!
през лятото,не се е карало с тях.дота им е на 3-4 години,но както написах по горе-граифера е много добър.
за липсата на синхрон м/у предното и заднаото спирачно усилие-преди 2 седмици сложих нови дискове и накладки
а задните не са пипани(ръчната си държи чудесно и невиждах смисал да го правя)
явно тая зима ще се кара така,пък другата ще купя нови,че онзи ден с изръсих за каско,гражданска и техн. и...
НЕМА ПАРИ ДЕИСТВАИТЕ
благодаря на всички за споделената информация!
поднасят ли се полотата ви?
- Каспър
- Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
- Двигател: A20NHT Turbo 250 HP
Re: поднасят ли се полотата ви?
mirro_21 написа:...а задните не са пипани(ръчната си държи чудесно и невиждах смисал да го правя)...
Ето тук грешиш. Това, че ръчната държи не означава, че накладките и/или барабаните не са ти за смяна. Върви и си провери предните и задни спирачките някъде. Амортисьорите и пружините как са?
-
- Автомобил:
- Двигател:
амортесиорите,тампоните и прожините са на няма и 1 година,а предните спирачки са сменени преди 2 седмици(винтилирани дискове и накладки)
е поне аз не усещам,че задните са за смяна,държат си много добре.70лв за нещо,което си работи не ми се дават.
е поне аз не усещам,че задните са за смяна,държат си много добре.70лв за нещо,което си работи не ми се дават.
- Ico_Polo
- Автомобил:
- Двигател:
Най лесния начин да "видиш" дали гумите ти са "пластмаски" е да побваш с "пилене", после слагаш задните отпред, и пак. Със старите ми гуми не можех да отлепя на светофара, върти ги и на 3-та, сега със зимните неще.
- kaiser666
- Автомобил: Bmw E34
- Двигател: M20B20
Аз се завъртях на брат ми с колата а полото е доста по леко и високо от нея и сега си имам едно на ум с него,но не съм имал проблеми за сега.
- kojuharov
- Автомобил:
- Двигател:
Не знам, при мен дори и със стари гуми няма занасяне. Е когато съм много засилен (80-90км/ч) и набия спирачките се занася малко, но е нормално. За скоростта която споменаваш не мисля, че е само гуми. Може би е нещо комплексно. Направи си реглаж и баланс. Започни от най-елементарното.
- Bobi_S13
- Der Polizist
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF

напълно съм съгласен с колегата преди мен!
На мен ми се случи един единствен път на мокро и на асфалт, не се завъртях и успях да овладея колата но си беше бая поднасяне...при мен се оказа от гумите. Те бяха както някой каза италиански Мишелин
Аз никога до сега не съм се сблъсквал с подобно нещо. Колата ми е със много ниско и твърдо спортно окачване (така закупена) и е като кючле на пътя, както приятелите ми казват. Мераклия съм да покарам Поло със стандартно окачване за да усетя разликата, защото явно наистина има такава. 

- kojuharov
- Автомобил:
- Двигател:
VW_Polo написа:Аз никога до сега не съм се сблъсквал с подобно нещо. Колата ми е със много ниско и твърдо спортно окачване (така закупена) и е като кючле на пътя, както приятелите ми казват. Мераклия съм да покарам Поло със стандартно окачване за да усетя разликата, защото явно наистина има такава.
Щом си мерклия, нямаш грижи. Като дойдеш в София се обади. Пък и може да направим едно събиране в Троян сега покрай празниците.
-
- Автомобил: Ибиза Ибиза Сивик
- Двигател: Apq 1f b18c4
колеги директен пример:
ибизата минала на реглаж и всичко ок,се случва следното,голямата дилема пред повечето нашенци е нова гума но куче марка или ренумирана но втора ръка.та на случката карам с 4 гуми 175/70/13 марка'фате о'-аржентински с индикации м/с уж всесезонен граифер-казано от магазина продавач.пада малък дъжд и на лек десен завои аз си навивам волана колата си продължи напред мина в насрещтното от там да чукнем на дърво че имаше такъв вариант излезе на черен път.гумата е чисто нова,няколко дена след това падна първия сняг и викам чакаи да проверя гумите,излизам от паркинг и колата поднесе и се подпря е тротоара минах 100 метра леко намалих и се развъртя на 360.на следващия ден смених гумите с гоодеар ултра грип 5 втора ръка на 80 и повече процента граифер и никакъв проблем,след това минах пак на 4ри гоодеар ултра грип 6 и тая зима съм с фулда гравито и ще ги видим как са.така че колеги гледаите си гумите и правете сметка с какво возите
ибизата минала на реглаж и всичко ок,се случва следното,голямата дилема пред повечето нашенци е нова гума но куче марка или ренумирана но втора ръка.та на случката карам с 4 гуми 175/70/13 марка'фате о'-аржентински с индикации м/с уж всесезонен граифер-казано от магазина продавач.пада малък дъжд и на лек десен завои аз си навивам волана колата си продължи напред мина в насрещтното от там да чукнем на дърво че имаше такъв вариант излезе на черен път.гумата е чисто нова,няколко дена след това падна първия сняг и викам чакаи да проверя гумите,излизам от паркинг и колата поднесе и се подпря е тротоара минах 100 метра леко намалих и се развъртя на 360.на следващия ден смених гумите с гоодеар ултра грип 5 втора ръка на 80 и повече процента граифер и никакъв проблем,след това минах пак на 4ри гоодеар ултра грип 6 и тая зима съм с фулда гравито и ще ги видим как са.така че колеги гледаите си гумите и правете сметка с какво возите
- M_POLO
- Автомобил: VW Passat B6
- Двигател: CBAB
Според мен на 100% са ти гумите колега аз съм с 13-ки 165-70 и съм 6 сега вали и сняг и ги пробвах с бързо влизане в зъвой не мърда полото и съм доста доволен като цяло.
Но според мен колега е хубаву зимата със зимни гуми лятот с летни тъй като вде сезнните се износват много по-бързо (около година макс)
ПС: Успех
Но според мен колега е хубаву зимата със зимни гуми лятот с летни тъй като вде сезнните се износват много по-бързо (около година макс)
ПС: Успех

- vladko1001
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
колеги,батко владко кара и двата вида половери AAU и 1,4D /1W/,много се изненадах,когато на подемника и на двата полови авт.,видях че имаше авт.регулатор за хидравличното разпр. за усилието на задните спирачки...подобно устройство има на големите братовчеди от VAG групата,а не на тези ПИЧИ въшки
...
в зависимост от калпаците в коритото,една проста механична връзка нещо като планка/натиска и регулира спирането ОТЗАД... ами като клеяса
ей,много екстри в това поло ей...

в зависимост от калпаците в коритото,една проста механична връзка нещо като планка/натиска и регулира спирането ОТЗАД... ами като клеяса

ей,много екстри в това поло ей...

първото е реглаж на предницата и най-важното, другото вече е настилката, гумите, скоростта, градуса на завоя и така..
Апсолютно не.
слагаш 175-185 на 55-60-65. 14 цола зъдалжително с два мокри канала на летни и зимни.
на снега ще си цар.
Предлагам ти марките Симперит спорт летни стават за зимата много мек каючук и много ги пазиш от дупки. в момента карам втора зима с такива не сам се въртял нито закъсвал.дори и на този сняг във варна.Ама карам яваш пенсионерската.
Ханкок зимни летни.
Юкохама зимни летни но зъдалжително два мокри канала иначе падаш на 165-55-60 един канал
Гудри4
фаерстон
слагаш 175-185 на 55-60-65. 14 цола зъдалжително с два мокри канала на летни и зимни.
на снега ще си цар.
Предлагам ти марките Симперит спорт летни стават за зимата много мек каючук и много ги пазиш от дупки. в момента карам втора зима с такива не сам се въртял нито закъсвал.дори и на този сняг във варна.Ама карам яваш пенсионерската.
Ханкок зимни летни.
Юкохама зимни летни но зъдалжително два мокри канала иначе падаш на 165-55-60 един канал
Гудри4
фаерстон
AEE 1.6, 75 к.с, 4 бр. 2008 Мишлен. Зима 2008/2009 ги тествах усърдно с презумцията, че колата ще се върти по-лесно от другите и по-големи събратя (все пак е малка и лека), но наистина се държи добре на пътя и в завои. Когато замръзне бул.Васил Левски от Сточна гара към Дондуков и тролеите се завъртят и запречат 2 от 3те платна до самия Дондуков и другите коли + големите Sкласи забуксуват, полото си минава като на червено килимче от място. Имал съм и други подобни случаи - 13' гуми.... и т.н.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”