поднасят ли се полотата ви?

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
mirro_21
Автомобил:
Двигател:

Re: поднасят ли се полотата ви?

Мнениеот mirro_21 » Нед 06 дек 2009 11:11

поднасянето наи често става при по-горе описани ситуации(мъгла и тъкмо заваляващ дъжд),но не само!
през лятото,не се е карало с тях.дота им е на 3-4 години,но както написах по горе-граифера е много добър.
за липсата на синхрон м/у предното и заднаото спирачно усилие-преди 2 седмици сложих нови дискове и накладки
а задните не са пипани(ръчната си държи чудесно и невиждах смисал да го правя)
явно тая зима ще се кара така,пък другата ще купя нови,че онзи ден с изръсих за каско,гражданска и техн. и...
НЕМА ПАРИ ДЕИСТВАИТЕ
благодаря на всички за споделената информация!

Потребителски аватар
Каспър
Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
Двигател: A20NHT Turbo 250 HP

Мнениеот Каспър » Нед 06 дек 2009 16:23

mirro_21 написа:...а задните не са пипани(ръчната си държи чудесно и невиждах смисал да го правя)...

Ето тук грешиш. Това, че ръчната държи не означава, че накладките и/или барабаните не са ти за смяна. Върви и си провери предните и задни спирачките някъде. Амортисьорите и пружините как са?

mirro_21
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mirro_21 » Нед 06 дек 2009 18:15

амортесиорите,тампоните и прожините са на няма и 1 година,а предните спирачки са сменени преди 2 седмици(винтилирани дискове и накладки)
е поне аз не усещам,че задните са за смяна,държат си много добре.70лв за нещо,което си работи не ми се дават.

Потребителски аватар
Ico_Polo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ico_Polo » Пет 11 дек 2009 14:42

Най лесния начин да "видиш" дали гумите ти са "пластмаски" е да побваш с "пилене", после слагаш задните отпред, и пак. Със старите ми гуми не можех да отлепя на светофара, върти ги и на 3-та, сега със зимните неще.

Потребителски аватар
kaiser666
Автомобил: Bmw E34
Двигател: M20B20

Мнениеот kaiser666 » Пет 11 дек 2009 16:18

Аз се завъртях на брат ми с колата а полото е доста по леко и високо от нея и сега си имам едно на ум с него,но не съм имал проблеми за сега.

Потребителски аватар
kojuharov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kojuharov » Пет 11 дек 2009 22:47

Не знам, при мен дори и със стари гуми няма занасяне. Е когато съм много засилен (80-90км/ч) и набия спирачките се занася малко, но е нормално. За скоростта която споменаваш не мисля, че е само гуми. Може би е нещо комплексно. Направи си реглаж и баланс. Започни от най-елементарното.

Потребителски аватар
Bobi_S13
Der Polizist
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот Bobi_S13 » Съб 12 дек 2009 1:25

:да:
напълно съм съгласен с колегата преди мен!
На мен ми се случи един единствен път на мокро и на асфалт, не се завъртях и успях да овладея колата но си беше бая поднасяне...при мен се оказа от гумите. Те бяха както някой каза италиански Мишелин

VW_Polo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_Polo » Съб 12 дек 2009 1:29

Аз никога до сега не съм се сблъсквал с подобно нещо. Колата ми е със много ниско и твърдо спортно окачване (така закупена) и е като кючле на пътя, както приятелите ми казват. Мераклия съм да покарам Поло със стандартно окачване за да усетя разликата, защото явно наистина има такава. :wink:

Потребителски аватар
kojuharov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kojuharov » Съб 12 дек 2009 9:28

VW_Polo написа:Аз никога до сега не съм се сблъсквал с подобно нещо. Колата ми е със много ниско и твърдо спортно окачване (така закупена) и е като кючле на пътя, както приятелите ми казват. Мераклия съм да покарам Поло със стандартно окачване за да усетя разликата, защото явно наистина има такава. :wink:

Щом си мерклия, нямаш грижи. Като дойдеш в София се обади. Пък и може да направим едно събиране в Троян сега покрай празниците.

hefest
Автомобил: Ибиза Ибиза Сивик
Двигател: Apq 1f b18c4

Мнениеот hefest » Съб 12 дек 2009 11:39

колеги директен пример:
ибизата минала на реглаж и всичко ок,се случва следното,голямата дилема пред повечето нашенци е нова гума но куче марка или ренумирана но втора ръка.та на случката карам с 4 гуми 175/70/13 марка'фате о'-аржентински с индикации м/с уж всесезонен граифер-казано от магазина продавач.пада малък дъжд и на лек десен завои аз си навивам волана колата си продължи напред мина в насрещтното от там да чукнем на дърво че имаше такъв вариант излезе на черен път.гумата е чисто нова,няколко дена след това падна първия сняг и викам чакаи да проверя гумите,излизам от паркинг и колата поднесе и се подпря е тротоара минах 100 метра леко намалих и се развъртя на 360.на следващия ден смених гумите с гоодеар ултра грип 5 втора ръка на 80 и повече процента граифер и никакъв проблем,след това минах пак на 4ри гоодеар ултра грип 6 и тая зима съм с фулда гравито и ще ги видим как са.така че колеги гледаите си гумите и правете сметка с какво возите

Потребителски аватар
M_POLO
Автомобил: VW Passat B6
Двигател: CBAB

Мнениеот M_POLO » Съб 12 дек 2009 18:40

Според мен на 100% са ти гумите колега аз съм с 13-ки 165-70 и съм 6 сега вали и сняг и ги пробвах с бързо влизане в зъвой не мърда полото и съм доста доволен като цяло.
Но според мен колега е хубаву зимата със зимни гуми лятот с летни тъй като вде сезнните се износват много по-бързо (около година макс)
ПС: Успех :beer

Потребителски аватар
vladko1001
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vladko1001 » Съб 12 дек 2009 20:29

колеги,батко владко кара и двата вида половери AAU и 1,4D /1W/,много се изненадах,когато на подемника и на двата полови авт.,видях че имаше авт.регулатор за хидравличното разпр. за усилието на задните спирачки...подобно устройство има на големите братовчеди от VAG групата,а не на тези ПИЧИ въшки :Mr Green Fun...
в зависимост от калпаците в коритото,една проста механична връзка нещо като планка/натиска и регулира спирането ОТЗАД... ами като клеяса :banghead:

ей,много екстри в това поло ей... :beer

Потребителски аватар
ahhi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ahhi » Съб 12 дек 2009 22:26

първото е реглаж на предницата и най-важното, другото вече е настилката, гумите, скоростта, градуса на завоя и така..

maznia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maznia » Съб 23 яну 2010 0:13

Апсолютно не.
слагаш 175-185 на 55-60-65. 14 цола зъдалжително с два мокри канала на летни и зимни.
на снега ще си цар.
Предлагам ти марките Симперит спорт летни стават за зимата много мек каючук и много ги пазиш от дупки. в момента карам втора зима с такива не сам се въртял нито закъсвал.дори и на този сняг във варна.Ама карам яваш пенсионерската.
Ханкок зимни летни.
Юкохама зимни летни но зъдалжително два мокри канала иначе падаш на 165-55-60 един канал
Гудри4
фаерстон

0beron
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 0beron » Съб 23 яну 2010 1:43

AEE 1.6, 75 к.с, 4 бр. 2008 Мишлен. Зима 2008/2009 ги тествах усърдно с презумцията, че колата ще се върти по-лесно от другите и по-големи събратя (все пак е малка и лека), но наистина се държи добре на пътя и в завои. Когато замръзне бул.Васил Левски от Сточна гара към Дондуков и тролеите се завъртят и запречат 2 от 3те платна до самия Дондуков и другите коли + големите Sкласи забуксуват, полото си минава като на червено килимче от място. Имал съм и други подобни случаи - 13' гуми.... и т.н.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”