Поло или Фиеста?

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Re: Поло или Фиеста?

Мнениеот freestyler911 » Пон 14 мар 2011 20:58

stefan4o написа:Ами сам си прецени, колега. Ако пуснеш темата във Форд-форум ще ти кажат едно. Тук - друго. Колкото хора толкоз и мнения. Моето лично е - кола, която я познаваш добре и си сигурен в нея за какъв чеп ти е да я сменяш за кола, която тепърва ще разбереш дали е читава или не? Не визирам никакви марки, говоря съвсем принципно. :beer

Ето за това подкрепих Фиестата, ако не е станало ясно.

Потребителски аватар
bbboiko2004
Автомобил: VW Polo 2f
Двигател: 3f - 1993

Мнениеот bbboiko2004 » Вто 15 мар 2011 12:17

Аз лично съм за Полото. Ти през цялото време говориш как ще трябва да дадеш пари за да го направиш с джанти не знам си кво за да е лачено а в същия момент казваш, че фиестата е с лош външен вид... Сега говорим за лачен външен вид или са надеждност, комфорт и качество? А и колата е на дядо ти не е от непознат, за да не и знаеш състоянието ...
Никога не съм харесвал форд нито 1 техен модел, никога не съм чул добра дума за каквото и да е по окачване, двигател и купе на Форд, не е да не съм имал приятели с Форд, до колкото знам имат 1 двигател 1.4 ли беше 1.3 с долен разпределителен вал който го слагат сигурно 10-15 години който е явно надежден. Не искам да обидя никой собственик на Форд но това е мое мнение. Само за сведение вчера и онзи ден правихме Фиеста и Форд Ка, може да карам кола с 6-7 години по стара, но моята няма ръжда, Ка-то имаше дупки като от плъхове по роговете а е 98 година!!! фиестата също беше много ръждясала.
Не искам да обидя никой собственик на Форд но това е мое мнение.

gio101
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gio101 » Вто 15 мар 2011 15:50

bbboiko2004 написа:Аз лично съм за Полото. Ти през цялото време говориш как ще трябва да дадеш пари за да го направиш с джанти не знам си кво за да е лачено а в същия момент казваш, че фиестата е с лош външен вид... Сега говорим за лачен външен вид или са надеждност, комфорт и качество? А и колата е на дядо ти не е от непознат, за да не и знаеш състоянието ...
Никога не съм харесвал форд нито 1 техен модел, никога не съм чул добра дума за каквото и да е по окачване, двигател и купе на Форд, не е да не съм имал приятели с Форд, до колкото знам имат 1 двигател 1.4 ли беше 1.3 с долен разпределителен вал който го слагат сигурно 10-15 години който е явно надежден. Не искам да обидя никой собственик на Форд но това е мое мнение. Само за сведение вчера и онзи ден правихме Фиеста и Форд Ка, може да карам кола с 6-7 години по стара, но моята няма ръжда, Ка-то имаше дупки като от плъхове по роговете а е 98 година!!! фиестата също беше много ръждясала.
Не искам да обидя никой собственик на Форд но това е мое мнение.

УОУ...!!! Значи някакви си джанти правят кола с 4 цвята на купето лачена? Просто ще е по-добре, това ако е лачено?! Както и да е! Фиестата определено не е в цветущ външен вид, но не е няк'ва прогнила и разпадната! Просто има малко кривини по калниците и одрано тук там... това е! А и честно казано цвета не кара колата.. затова мога да кажа, че Фиестата в случая е по-добра... Дядо ми има Поло-то от 1седмица, не от 2 години, че да го знам накъде е! Както и да е, явно тук няма да получа много от това, за което питам...

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Вто 15 мар 2011 16:01

gio101 написа:Както и да е, явно тук няма да получа много от това, за което питам...

Колега, ти си даваш парите - ти избираш...Какво искаш да получиш, да ти кажат всички да вземеш Фиеста-та ли, или Поло-то? Прецени с кой автомобил би се чувствал по-добре, кой ще ти е по-изгоден за поддръжка и още други фактори и реши сам! Няма как някой да избира и решава вместо теб, защото никой няма да поеме отговорността ако нещо се счупи, без значение коя кола си избрал... :да: Сядаш, караш, спираш, сядаш до колата, гледаш, умуваш и решаваш... :beer

Потребителски аватар
bbboiko2004

Мнениеот bbboiko2004 » Вто 15 мар 2011 17:03

Колега да! едни джанти и окачване правят купето с 4 цвята лачено, забележимо и интересно нищо повече. Нямам за цел да се заяждам. Просто изказах мнение.А и ти да беше направил поне 1 -2 снимки да видим колите в какво състояние са а не да гадаем, защото и аз мога да ти кажа че искам да сменя моето поло за примерно голф 4 и всички ще кажат да давай, но никой не знае в какво състояние ми е колата и в какво голфа нали ??

gio101
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gio101 » Сря 16 мар 2011 1:11

bbboiko2004 написа:Колега да! едни джанти и окачване правят купето с 4 цвята лачено, забележимо и интересно нищо повече. Нямам за цел да се заяждам. Просто изказах мнение.А и ти да беше направил поне 1 -2 снимки да видим колите в какво състояние са а не да гадаем, защото и аз мога да ти кажа че искам да сменя моето поло за примерно голф 4 и всички ще кажат да давай, но никой не знае в какво състояние ми е колата и в какво голфа нали ??

Прав си извинявай! Ще трябва наистина да направя няколко снимки и да ги кача, тогава може да се прецени! :)

Потребителски аватар
bbboiko2004

Мнениеот bbboiko2004 » Сря 16 мар 2011 17:06

Oк ще чакаме снимки :да:

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Skoda Karoq + Passat B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Сря 16 мар 2011 17:41

Частите на Поло-то са 3-4 пъти по-скъпи от тези за Форд-а ...ти сам си прецени кое те съветвам ;)
Никак не харесвам какъвто и да е Форд и дори може да се каже,че имам лошо мнение за тях по ред причини, ходовата част на Поло е здрава,но ако слагаш добри марки,е 2 пъти по-скъпо спрямо Пасат В3 или В4 и 3 пъти по-скъпо от тези за въпросната Фиеста.Мой приятел кара такава Фиеста и цялата и ходова част за нея струва колото 2 кормилни накрайника и някой и друг тампон за Поло,ако са Lemfiorder ;)
Иначе аз никак не харесвам и Поло-та...правени са с цел да са евтини и всичко е за сметка на частите после,било то оригинални или афтърмаркет,са си цифра.Не може един кормилен накрайник за Пасат 92-ра да е 30лв ,а за Поло 75...някак няма логика ама факт.За сметка на това,цял носач за тази Фиеста и то хубав,е 50лв а включва 2 тампона и шарнирен болт,което за Поло-то сметнато по отделно,без парчето метал са поне 70лв.а Поло-то не е по-здрав от този на Фиестата ...За съединителите,жилата за съединителите и другите неща няма да си отварям устата :)
Поло-то си страда от много проблеми с какво ли не,примерно покрай задния десен стоп влиза вода и пълни компресора за централното,който си изгбнива целия и трябва да се сменя,пък се намира трудно,защото на повечето са изгнили или започнали да изгниват ;)
За ръжда и т.н. всичко зависи от поддръжката,защото съм виждал и Поло 2000г което е цялото на дупки от долу,пък съм виждал и Фиеста 89-та без нито една точка ръжда...така че това е относително.
Все пак решението си е твое в крайна сметка и която кола ти харесва повече,нея вземи :)
:beer

gosho nikolov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gosho nikolov » Сря 16 мар 2011 22:33

Здравейте на всички,отдавна чета този форум защото съм фен на VW като цяло.Пиша тук и сега защото имам какво да кажа точно по тази тема.В далечната 1999 година нашето семейство спечели от държавната лотария Фиеста.Когато взех книжка 2002г.станахме двама шофиори с баща ми и карахме Фиестичката на смени така докато през 2006 баща ми си купи Голф 2 91г.(мечтата му)а на мен ми остави Фиестата.Продадох я 2009г на 140 000 км.Държа да отбележа,че сега искам да си купя бензиново Поло след като си продам дизеловата Октавия която имам в момента.
За Фиестата която имах единствения плюс за мен е,че двигателят и е 1,3i 60коня с веригата-демек,е стария на фиестите само,че е модифициран с пълна инжекция и не сменяш ремъци и ролки.
Сега ходене по мъките-главни проблеми на тези Фиести:
1-стабилизиращата щанга през 10 000км я тампони я биалетки(а танпона се сменя като се разкачи главния носач от към купето има и по-лек вариант като гънеш скобите но си отиват на няколко смени)
2-автоматичния смукач им се прецаква-държи постоянни обороти каквито си иска(нов е 300лв)
3-устройствата които заключват и отключват вратите им се прецакват и неможеш да заключиш колата(пломбирани са и не се правят)
4-реглаж на предница минимум 1 път годишно задължително(слаби са отпред и се отварят)
5-рейката на волана се разбива сериозно(в дупка волана имах чувството,че ще ми падне в краката)
6-моята за една година и се надигнаха веждите като на Опел
7-за този мотор не ми е нормален разход от 10 на 100 градско(че ми тежи крака тежи но и като не го настъпвам отиваше на 9)

Има и още дребни други като гърнета и др.но това което изредих по-горе е по-главното.По-важното е,че на твоита таман и е време за тези ако не си ги усетил.

Аз се отървах от фиестичката :)

gio101
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gio101 » Чет 17 мар 2011 0:21

gosho nikolov написа:Здравейте на всички,отдавна чета този форум защото съм фен на VW като цяло.Пиша тук и сега защото имам какво да кажа точно по тази тема.В далечната 1999 година нашето семейство спечели от държавната лотария Фиеста.Когато взех книжка 2002г.станахме двама шофиори с баща ми и карахме Фиестичката на смени така докато през 2006 баща ми си купи Голф 2 91г.(мечтата му)а на мен ми остави Фиестата.Продадох я 2009г на 140 000 км.Държа да отбележа,че сега искам да си купя бензиново Поло след като си продам дизеловата Октавия която имам в момента.
За Фиестата която имах единствения плюс за мен е,че двигателят и е 1,3i 60коня с веригата-демек,е стария на фиестите само,че е модифициран с пълна инжекция и не сменяш ремъци и ролки.
Сега ходене по мъките-главни проблеми на тези Фиести:
1-стабилизиращата щанга през 10 000км я тампони я биалетки(а танпона се сменя като се разкачи главния носач от към купето има и по-лек вариант като гънеш скобите но си отиват на няколко смени)
2-автоматичния смукач им се прецаква-държи постоянни обороти каквито си иска(нов е 300лв)
3-устройствата които заключват и отключват вратите им се прецакват и неможеш да заключиш колата(пломбирани са и не се правят)
4-реглаж на предница минимум 1 път годишно задължително(слаби са отпред и се отварят)
5-рейката на волана се разбива сериозно(в дупка волана имах чувството,че ще ми падне в краката)
6-моята за една година и се надигнаха веждите като на Опел
7-за този мотор не ми е нормален разход от 10 на 100 градско(че ми тежи крака тежи но и като не го настъпвам отиваше на 9)

Има и още дребни други като гърнета и др.но това което изредих по-горе е по-главното.По-важното е,че на твоита таман и е време за тези ако не си ги усетил.

Аз се отървах от фиестичката :)

Братле/Колега! :)
Моето Фордче е точно това... ЕНДУРА-Е... 1,3 60к.с. ще го карам по твойте точки, ама след малко! В крайна сметка ще си оставя Фиестата... каквото и да кажа за тази кола, ще е малко! Немога да я дам за някакво си Поло, което не познавам!
отговори на твоите неща:
1.Карам я 45/6 000км, само биалетки съм сменял на стойност 80лв с работа и всичките му черпения... Никакъв проблем с друго!
2.Смукача си е идеален... оборотите са повече от идеални, нищо, че нямам оборотомер то си се чува!
3.Това с вратите го реших много лесно (направих си централното с дистанционно, от тогава нямам никакви проблеми)
4.Карал съм Пасат '91г, и на него 1-2 пъти годишно му регулирах предница...а той се води лимузина...Фордчето е просто малка, слаба... градска кола
5.Никакъв проблем никога не съм имал с волана!!! Просто е идеално... няма никакъв луфт... все едно е чисто нов!
6.Вежди? Мен дето ме "търкат" по тях на паркингите, иначе нямат грам ръжда или нещо изгнило!
7.За разхода мога да се съглася, но не напълно!!! В града ми дава около 8/100км и то като я режа по светофарите и се правя на много важен! Навън е около 6/100км ама там под 120км/ч не падам!
С няколко думи... върви супер много, доволен съм! Освен масло и бензин друго не съм наливал! Консумативи като - спирачки и там ремък на сервото... ама то по друга причина (грешка на майстора в Италия още). Форда вози много по-меко от Поло-то, за дълъг път е в пъти по-икономична и пъргава...аз с Поло-то на 120км/ч се насрах направо... мислех, че ще полетя някъде няма да ме открият! А на Фиестата със 120-130км/ч нямам никакъв проблем (да не кажа, че и при повече е супер комфортна, само гори много). Вътре е по-добре обезшумена Фиестата! Плюса на това Поло, а и което и да е друго, е че има 4 врати...евентуално! Пазя Фордчето и не ме интересува. Вие не им бъдете фенове, а аз няма да лежа по пътищата и да давам пари за части! Поздрави на всички и ви благодаря за съветите и подкрепата! Нямам сметка за Поло-то, затова ще си карам моята ЛЮБОВ!

Потребителски аватар
hooligans
Модератор
Модератор
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Чет 17 мар 2011 0:29

Ами запази си форда, все пак всяка една кола рано или късно става форд mhihi

Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Мнениеот freestyler911 » Чет 17 мар 2011 7:21

gio101 написа:... Форда вози много по-меко от Поло-то, за дълъг път е в пъти по-икономична и пъргава...аз с Поло-то на 120км/ч се насрах направо... мислех, че ще полетя някъде няма да ме открият! А на Фиестата със 120-130км/ч нямам никакъв проблем (да не кажа, че и при повече е супер комфортна, само гори много). Вътре е по-добре обезшумена Фиестата! Плюса на това Поло, а и което и да е друго, е че има 4 врати...евентуално!

С нито едно от тези неща не съм съгласен.
Извод си правя за полото което си карал... НЕ ГО ВЗИМАЙ!

Ако имаш свободно време ела да те повозя на поло! ....

Потребителски аватар
bbboiko2004

Мнениеот bbboiko2004 » Чет 17 мар 2011 13:05

Щом си решил :) Много безаварийни километри :)

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”