Тече вода от ауспуха
- Koksan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Тече вода от ауспуха
Напълно нормално е! Особенно при каране постоянно на къси разстояния! Имаш ли Газова уредба, защото ако имаш, е напълно норамлно да има ОЩЕ повече конденз! Аман от "майстори" .... педерастка работа е държавата ни вече, всеки гледа да те излъже, все едно тия пари ги намираме по улицата братко! Лошото е че при толков аконденз изгниват гърнетата ама ... какво да се прави! Ще ги сменяме!
Да, оказа се конденз..днес мъжа ми я покара..изфорсира я здраво и сега всичко е наред..няма и капка..
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Успокоихте ме колеги, с последните мнения! Аз съм на Бензин, ма конденз не липсва! Гърнето е фанало към анадола ма живи и здрави
Надявам се темата да е полезна за някой друг колега който се интерсува също като нас за тея неща!
Иначе майстора ми каза че имам проблем щом толкова много конденз имам, "карай вика така, по натам ще видик къв е проблема"

Иначе майстора ми каза че имам проблем щом толкова много конденз имам, "карай вика така, по натам ще видик къв е проблема"

-
- Автомобил:
- Двигател:
Моя трактор па с конденза вади и сажди + аромат на неизгорял бензин, от кво ще да е това, ако е удобно да попитам?
- lokva
- Автомобил: Passat 3c
- Двигател: CBAB 2008
ognen_brum написа:Моя трактор па с конденза вади и сажди + аромат на неизгорял бензин, от кво ще да е това, ако е удобно да попитам?
много богата смес или не добро изгаряне...... закарай е на газ анализатор
- Valtchanov
- Автомобил: VW Golf
- Двигател: 1.6 SR
Аз съм с Голфер, но направо ме спасихте с тази тема.Палнах преди час време машината и докато отворя багажника и краката ми бяха във вода.Добре, че влезнах да прочета иначе се бях засилил към сервиза.Още веднъж мерси и безаварийно шофиране на всички 

- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
Ако караш на газ конденза е много също.На бензин докато загрее зимата особенно си плюе вода.На газ плюе почти през цялата зима,а лятото само в по-студените дни,докато на метан имаш конденз целогодишно :D
- freelancer
- Автомобил: VW Polo 1.4 MPI
- Двигател: AKK 2000
Да се оплача и аз от конденза. Колата стои на улицата и зимата, като я форсирам или ако се разклати напред назад имам чувството, че работи на вода. 

- Crazy_hatteR
- Автомобил: A6 C5 1.8T + Mk IV 1.6 + B3 1.8Mi
- Двигател: AEB 1.8T + AKL 1.6 SR + 1.8 RP
Конденз особенно в по-студено време е напълно нормално да има. Това което правя аз е да изфорсирам двигателя на бензин като я паркирам пред блока за да изхвърли водата от ауспуха. Зимата в студа и изкарвало по 200-300г. вода, направо си прави локва. Талигата е на 15г. и още е с оригиналните заводски гарнета без грам изгнило по тях...
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
- nii
- Незабравим член
- Автомобил: Golf 2 Automatic
- Двигател: RP
Преди години таксиметърджия ме открехна - с винтоверт и 3мм бургия правиш дупка в най-ниската част на гърнето.
Всичко си изтича от там и гърнето не гние отвътре.
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
nii написа:Преди години таксиметърджия ме открехна - с винтоверт и 3мм бургия правиш дупка в най-ниската част на гърнето.

lokva написа:ако нямаш висок разход на гориво няма от какво да се притесняваш......
Бихте ли обяснили каква е връзката м/у конденза и големия разход?
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Теодор написа:nii написа:но познайте защо не го правят
Защото каквото и да направиш, гърнето няма да изкара повече от 2 лета! Толкова са тънки, пък ако караш на метан, направо гори още на 1-вото лято!

- lokva
- Автомобил: Passat 3c
- Двигател: CBAB 2008
lokva написа:ognen_brum написа:Моя трактор па с конденза вади и сажди + аромат на неизгорял бензин, от кво ще да е това, ако е удобно да попитам?
много богата смес или не добро изгаряне...... закарай е на газ анализатор
kurt 2 написа:lokva написа:ако нямаш висок разход на гориво няма от какво да се притесняваш......
Бихте ли обяснили каква е връзката м/у конденза и големия разход?
освен конденз колегата е упоменал мирис на неизгорял бензин
- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
На моята талига не знам какви са гърнетата ( Ауди А4 Б5 Авант ) и карам на мета от миналата зима...грам не са мръднали и външно и вътрешно(съдя по звука).Конденза никак не го изкарвам,защото колкото и да форсирвам колата накрайника от крайното гърне излиза от най-високата му точка(почти на върха) и бая форсиране ще трябва да източа тва гърне дето събира 10л отма :D
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”