Не ми се пуска компресора на климатика- РЕШЕНО

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
nmikov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Не ми се пуска компресора на климатика

Мнениеот nmikov » Пет 10 юни 2011 18:05

Климатикати със сигурност не е същия като на шаран 2005г. но вчера правих един със същия проблем и се оказа, че някой беше извадил бушона и просто го нямаше, а преди това проверих всички налични и се оказаха здрави. Пак провери има ли липсващи бушони.

Потребителски аватар
V_Power
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот V_Power » Пет 10 юни 2011 18:20

Здравейте колеги . Аз имам същото поло 1,4 16V със същия проблем и вече 2 седмица немога да го разреша . ходих на 2,3 сервиза ,проверихме схемата (релета предпазители контролни панели кабели )и сичко си работи . Оказа се нянакъв датчик които се намира отдоло на шасито .Някой има ли идея каде по точно се намира .? :(

Потребителски аватар
Koksan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Koksan » Пон 13 юни 2011 10:39

V_Power написа:Здравейте колеги . Аз имам същото поло 1,4 16V със същия проблем и вече 2 седмица немога да го разреша . ходих на 2,3 сервиза ,проверихме схемата (релета предпазители контролни панели кабели )и сичко си работи . Оказа се нянакъв датчик които се намира отдоло на шасито .Някой има ли идея каде по точно се намира .? :(

И за какво е този датчик, според майсторите, които са ти казали, че проблемът е в него?

Потребителски аватар
V_Power
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот V_Power » Пон 13 юни 2011 13:22

Еми идея си нямам.. каза само че следял някаква температура от претоварване ... Инък като захрани компресора с помощни кабели и си тръгна климатика ..

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Skoda Karoq + Passat B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Вто 14 юни 2011 7:32

датчика е ето това,за което става дума в тази тема.Общо взето той се тества за 10 секунди и може да стане ясно дали е от него или не.Прочети мнението ми по-надолу,за да ти стане ясно кое колко струва и как се сменя :
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=7&t=254879

Потребителски аватар
Blizzarder-VW
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Blizzarder-VW » Съб 18 юни 2011 23:10

Охх след дълги перипети ми оправиха климатика. Датчика, за които говорите определено беше за смяна и го смениха с някакъв за 80лв... никак не евтино. Оказа се обаче, че въпреки смяната климатика не бачка. Човека дето ми го правеше климатика предложи да ми търси по цялата система къде има прекъснато нещо, но то е близо до акъла че ще трябва да ми разглоби цялата кола и затова стигнахме до решението да пусне нов кабел с реле, което стига при контролната кутия на климатика(която също смених на своя глава ....) и сега всичко работи идеално. Та цялата процедура със все пълненето и ремонтите ми излезна 225лв. Ако знаех, че такива ядове ще имам нямаше дори да ми минава през акъла да го пълня :D

Потребителски аватар
Gecatawe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Gecatawe » Нед 19 юни 2011 4:03

Е на никой не му се дават пари, ама лятото ще си го пускаш и ще се кефиш...Много ме е яд на такива хора (искам да имам ама не ми се дава...) Нищо лично!!!
Поздрави.

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Нед 19 юни 2011 6:28

Blizzarder-VW написа:...Датчика, за които говорите определено беше за смяна и го смениха с някакъв за 80лв... никак не евтино. Оказа се обаче, че въпреки смяната климатика не бачка...
Как така определено беше за смяна и нищо не се промени като го сменихте? :screwy
Това е безумно - ще смениш кво ли не по колата без резултат и накрая ще пускаш климатика с отделна жица до компресора, едва ли не? :screwy
Кажи ми, че и за труд си му платил на "майстора"!

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Re: Не ми се пуска компресора на климатика- РЕШЕНО

Мнениеот zfa159 » Нед 19 юни 2011 10:22

Хич не е необходимо да разглобява цялата кола,за да провери 5 кабела и 5 датчика и да разбере къде точно е проблема.Нещата са доста по-прости откъм инсталация,от колкото изглеждат, + това дори има схеми под път и над път за тази кола и ти трябват 2 часа с уред, за да хванеш проблема.
Датчика ти струва почти 40лв чисто нов,както вече писах в 2-3 теми и е същия като на Голф 3 ;)
Дори целия климатика да е бил празен - 80лв му е пълненето на целия (а едва ли е бил),датчика е 40лв,смяната му,ако се развие като хората и не се сменя и дехидратора е макс. 20лв (мен ще ме е срам да поискам повече пари).Релето и кабелите явно са позлатени,за останалите пари до 225лв (това,което написах до тук са 140лв,значи релето + кабелите и труда по тях,трябва са 85лв) :shock
:beer

Потребителски аватар
vaskom
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskom » Нед 19 юни 2011 15:55

Здравейте колеги !
Имам само едно питане по въпроса с климатика : когато мериш на съпротивление с уред върху кабелите които излизат от компресора колко ома трябва да дава? Въобще това намотка ли е или вътре в самия компресор пак има някаква схема от елементи?
Понеже при мен там няма никакво съпротивление и ме гложди мисълта дали е възможно да е изгоряла бобината на компресора или проблема е някъде другаде по трасето ! :applause: предварително ! и :beer ,че си е горещо вече .

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Нед 19 юни 2011 17:33

Никакво съпротивление значи,че уреда трябва да ти показва 0 ома.Това значи,че бобината е окъсила и трябва да се смени.След нея съответно трябва да се смени и предпазителя за компресора, защото ако бобината окъси,той ще изгори.
Ако уреда си седи и не отчита нищо,значи има безкрайно съпротивление и съответно е прекъснала и трябва да се смени.
Иначе компресора е с проста бобина (ако колата е до 2004-та година) и съпоротивлението и трябва да е около 3-4 ома.
:beer

Потребителски аватар
Blizzarder-VW
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Blizzarder-VW » Нед 19 юни 2011 20:00

Такам значи:
колега Gecatawe при положение че си мислех,че климатика ми е здрав, а аз сам си го източих миналата есен, за да си сменя радиаторчето на парното, все си мислех,че със едно пълнене нещата ще заспят.(климатика 3 год преди това не беше пълнен и работеше перфектно) Намерих си пълнене на промоция за 60 лв си напълних целия климатик, и сещаш се сигурно бях си отделил тези 60лв. а не останалите нагоре за ремонта. АМА като 1 път съм го напълнил много ясно,че ще тръгна да го оправям като видях че не работи.Друг е въпроса,че аз съм за бой,че го оставих толкова време ненапълнен със сух компресор, но зимата така и не стигнах да го напълня ...

А по въпроса със датчика. Значи той датчика беше надут и без 2 крачета... за мене си е за смяна :D За цената не ми се коментира- пито-платено. А за кабелите еми аз просто исках да ми се пусне нов кабел,защото това беше за 5 мин работа, и беше по никое време петъка, а събота имах път. Доволен съм от така направения климатик. Ако, както преди не тече от никъде, се надявам дълго време да си кара без никакви ремонти :)
Поздрави.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”