Колеги помагайте - Днес полото на пътя дигна 110 градуса :(

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Uneek
Автомобил: 1998 VW Polo Variant
Двигател: APQ

Мнениеот Uneek » Съб 14 окт 2006 16:14

Колеги днес сменихме термостата. Стария беше станал на парчета :evil: Направо съм разочарован как може такъв отговорен детайл да се направи от... пластмаса. По късно ще кача снимки да видите как зъбците които държат пружината на термостата са изронени и от нейната сила тои е останал в затворено положение. Сега нейде из системата има 3-4 дребни пластмаски, дано не направят беля някаква :evil: Иначе имам подозрението че термостата е сменяван в Италия от предния собственик защото по него нямаше никакви щампи или надписи. А пластмаската която го държи към двигателя си беше щампована с VAG символите. Да се надявам че с новия няма да имам проблеми и че ще е по-здрав от този :) Иначе не съм питал във юнитрейд колко струва защото имах ограничен бюджет и не ми се даваха много пари и купих термостата (BEHR) 20лв. и пластмаската към него (Topran) за 6 лв. До по-късно ще кача снимки на строшения термостат че сега н ямам възможност...

Uneek

Мнениеот Uneek » Съб 14 окт 2006 17:18

Ето и снимките:

Изображение

Тук на тази се вижда как иглата на термостата е пробила пластмасата, направила е кръгла дупка точно в средата.

Изображение

Тук се вижда другата пластмасова част която е от другата страна на пружината. Зъбците са изронени и не стават за нищо.

Изображение

Това е целия термостат на парчета. Прословутото "намаляване на разходите" което ценят производителите води до намаляване на качеството :evil: А точно това са постигнали те с тази пластмаса.

bobx3m
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobx3m » Нед 15 окт 2006 12:00

Бях доволен от (BEHR) точно 5 месеца, сега трябва да го сменям пак. Проблема при мен е че не ми затваря :D
От къде си купил пласмасата ?

Uneek

Мнениеот Uneek » Нед 15 окт 2006 13:32

Ами купих я от един магазин в Благоевград от който съм много доволен. Човека ме предупреди че също много чест дефект е и чупенето на пластмасата дето лежи иглата на термостата и я взех и нея и човека се оказа прав. Иначе кутията беше синя с оранжеви букви. То вече не се знае кое е менте и кое не :?

Потребителски аватар
g_velev
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот g_velev » Пон 30 окт 2006 13:19

Здравейте Колеги, да попитам,
Когато загрее колата на път какво е най-правилно да се направи. Един разбирач ми бе6е казал, че двигателя в никакъв случай не трябвало да се гаси понеже имало опасност, да блокира и после да не може да запали6. Трябвало да се отвърти при запален двигател капачката на разширителния съд и да се долива вода на малка струя докато температурата спадне.
Моля изяснете този казус :)
Благоадатя предварително!
При мен не се е случвало още и искам да знам ако се наложи какво да сторя!

Потребителски аватар
maks
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maks » Пон 30 окт 2006 14:11

g_velev написа:Здравейте Колеги, да попитам,
Когато загрее колата на път какво е най-правилно да се направи. Един разбирач ми бе6е казал, че двигателя в никакъв случай не трябвало да се гаси понеже имало опасност, да блокира и после да не може да запали6. Трябвало да се отвърти при запален двигател капачката на разширителния съд и да се долива вода на малка струя докато температурата спадне.
Моля изяснете този казус :)
Благоадатя предварително!
При мен не се е случвало още и искам да знам ако се наложи какво да сторя!
Не тормози двигателя(в смисъл не го форсирай)и пускай парното до край.

Потребителски аватар
g_velev
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот g_velev » Пон 30 окт 2006 14:33

Maks, това ясно но неправилно ли е да се угаси двигателя, когато започне да прегрява?
Примерно в случая за който стана дума по-нагоре термостата изобщо не отваря големия кръг и дефакто няма как да се охлади двигателя при работещ двигател!!??

Потребителски аватар
maks
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maks » Вто 31 окт 2006 10:49

g_velev написа:Maks, това ясно но неправилно ли е да се угаси двигателя, когато започне да прегрява?
Примерно в случая за който стана дума по-нагоре термостата изобщо не отваря големия кръг и дефакто няма как да се охлади двигателя при работещ двигател!!??
Щом не отваря голямия кръг незнам,обаче има опасност да ти запекат сегментите когато е прегрял и затова е по добре да си работи на ниски обороти.

Uneek

Мнениеот Uneek » Сря 01 ное 2006 0:50

Днес минах през Унитрейд да проверя колко струва оригиналия термостат за мойта кола и бях леко изненадан - 41 лв. Аз се бях подготвил за 70-80 че като ги знам как не познават парите... И си го купих и утре смятам да си го сменя, че от оригиналното по-хубаво няма :)

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

4ep
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 4ep » Сря 01 ное 2006 21:23

Uneek написа:Днес минах през Унитрейд ...

Добре е да смениш и уплътнението, при мен е 038121119В, струва 2-3 лева пак там. :)

Uneek

Мнениеот Uneek » Чет 02 ное 2006 14:56

4ep написа:
Uneek написа:Днес минах през Унитрейд ...

Добре е да смениш и уплътнението, при мен е 038121119В, струва 2-3 лева пак там. :)

ДА да, сменил съм го :wink:

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”