Мерси много за обстойния отговор,
wili98,
гледай сега...
1. За разхода наистина не зная със точност сипвах два пъти само - общо 20-ина литра +/- 1 л. прочти ги изгорих а съм минал около 180 км чисто градско /софийско

/ което е много разход според мене... при първа възможност ще сипя до горе и ще измеря точно на сто км.
2. Консумативи ОЩЕ не съм сменил - и това предстои съвсем скоро.
3. Джантите не съм пипал, в интерес на истината - ще проверя, но когато пусна спирачките дори и на минимален наклон колата си потегля... това го пробвах още първия ден...
4. какво разбираш под "хубав и изпитан" бензин - къде е такъв според теб?
5. сега за загряването на двигателя. Тъй като още не е съвсем студ сутрин, колата загрява за около 10, мах 15 минути в зависимост как я карам - ако я форсирам можеби за около 5-6 минутки. Не зная колко трябва да e нормалната работна темп., но стрелката си показва около 100 градуса и не мърда по-нагоре. сега, има ена друга особенност... можеби аз не правя нещо като хората, тъй като 3 години плътно всеки ден карах дизел, и така да се каже съм се "учил" на дизел, бензина е съвсем ново нещо за мен особено като си се "срастнал" с дизеловото вървене... но мисълта ми е, че когато е студена ако дам по-рязко газ се получава нещо като давене, не знам точно как да го опиша, оборотите почти не се качват а папротив, при по-плавно подаване на газ си е нормално /май

/. но не знам - дали има нещо запушено или за ремонт и какво е то? или просто бензина е по-капризен докато е студен? ако е така - не знам кво ще правя на минус 15 градуса
и накрая за оборотите... стабилни са - на студено точно 1000 - като загрее на долното деление под 1000-та... толкова ли е нормално или са ниски?
Пак благодаря много - ако можеш да ми помогнеш с тази информация ще съм много благодарен.