За разхода на бензин....

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
kimbaten
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kimbaten » Съб 17 сеп 2005 13:48

Аз съм новак за семейството на VW - купих си Поло 94 1.1, карбуратор, карам я САМО градско, вече 150 км - и ако се вярва на колонките и на стрелката съм изгорил 15 - 17 литра А95 - това с центровка ще се оправи ли?
И извинявам се за въпроса който сигурно е задаван 200000 пъти тука - къде да ида да го центроват добре и колко струва центровката горе-долу? :roll:

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мн

Мнениеот wili98 » Съб 17 сеп 2005 16:42

Могат да ти направят центровка на доста места, аз съм доволен навремето в сервиз Изток /Евгени мисля се казваше/ как пипаше нещата... Но само центровка в този сервиз :(

Иначе този разход, епросто над 10 градско..

Засечи я няколко пъти на по-големи пробези в града за да си сигурен, след това, смени консумативи, ако не си сменял,
възд. филтър - 10-15 лв
Свещи - 20-25 лв
Дистр. капачка + палец - 30 лв
Масла, маслен филтър,
Пипни джантите дали не се нагряват страшно много /да не задържа някъде/
Сипвай хубав и изпитан бензин

И ако не се оправи бягай на центровка...
Струва около 15-20 лв

Как загрява колата, въобще стига ли до нормална работна Т, какви обороти държи...

абе срещу 150-200 лв, ако има нещо което може да се оправи без да отваряш мотора, ще се оправи, и би трябвало да се намали разхода..
За сравнение - съпругата ми кара 1.05 мотор /92 поло - и разхода и е твърдо 6.5 Н95.... в града, /Младост-Зона Б5/ през сточна гара сутрин и вечер.

Потребителски аватар
kimbaten
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Мн

Мнениеот kimbaten » Съб 17 сеп 2005 23:28

Мерси много за обстойния отговор, wili98, :)

гледай сега...

1. За разхода наистина не зная със точност сипвах два пъти само - общо 20-ина литра +/- 1 л. прочти ги изгорих а съм минал около 180 км чисто градско /софийско :)/ което е много разход според мене... при първа възможност ще сипя до горе и ще измеря точно на сто км.
2. Консумативи ОЩЕ не съм сменил - и това предстои съвсем скоро.
3. Джантите не съм пипал, в интерес на истината - ще проверя, но когато пусна спирачките дори и на минимален наклон колата си потегля... това го пробвах още първия ден...
4. какво разбираш под "хубав и изпитан" бензин - къде е такъв според теб?
5. сега за загряването на двигателя. Тъй като още не е съвсем студ сутрин, колата загрява за около 10, мах 15 минути в зависимост как я карам - ако я форсирам можеби за около 5-6 минутки. Не зная колко трябва да e нормалната работна темп., но стрелката си показва около 100 градуса и не мърда по-нагоре. сега, има ена друга особенност... можеби аз не правя нещо като хората, тъй като 3 години плътно всеки ден карах дизел, и така да се каже съм се "учил" на дизел, бензина е съвсем ново нещо за мен особено като си се "срастнал" с дизеловото вървене... но мисълта ми е, че когато е студена ако дам по-рязко газ се получава нещо като давене, не знам точно как да го опиша, оборотите почти не се качват а папротив, при по-плавно подаване на газ си е нормално /май :roll: /. но не знам - дали има нещо запушено или за ремонт и какво е то? или просто бензина е по-капризен докато е студен? ако е така - не знам кво ще правя на минус 15 градуса :cry:

и накрая за оборотите... стабилни са - на студено точно 1000 - като загрее на долното деление под 1000-та... толкова ли е нормално или са ниски?

Пак благодаря много - ако можеш да ми помогнеш с тази информация ще съм много благодарен. :D

Потребителски аватар
kimbaten
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kimbaten » Вто 20 сеп 2005 11:31

Значи оказа се че Полото не било карб. а моноинжектор :roll: (що ли вервам на продавачи ми не зема да проверявам сам?!) :banghead: хахаха - както и да е ... днес отидох до Дунев че ми е през 1 улица по път за работа, и там ми направиха диагностика и пича каза: двигатела цъка като часовник - всичко е в нормата ... за разхода или не съм засекъл като хората или няма кво да се направи - просто толкова си харчи :!: :?: което са глупрости gruebel - е, кво да правя? хахаха?

... освен да зема да сменя всички консумативи и да засека няколко пъти до горе както се прави или кво ли?

Потребителски аватар
nii
Незабравим член
Автомобил: Golf 2 Automatic
Двигател: RP

Мнениеот nii » Вто 20 сеп 2005 12:10

да не би да ти натежава десния крак повечко???
абе не си първия който се оплаква от разхода на 1,05 мотора, като гледам 1.3 е по-икономичен.
Значи както е писал Вили98:
-погледни си възд. филтър дали е чист
-свещите да не са им измрели електродите
-кабелите да не са ти нацепени или с нагар по буксите
-капачка/палец да имат някакъв приличен вид
-бензинови филтри да са нови/чисти
-бензин лукоил/омв А95Н

виж си температурата дали загрява нормално

ако тия неща са наред не би трябвало да гори повече от 7 градско (мойто 1.3 ми гори напоследък 6,5л/100 градско с А92Н)

Потребителски аватар
maks
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maks » Вто 20 сеп 2005 12:47

kimbaten написа:... днес отидох до Дунев че ми е през 1 улица по път за работа, и там ми направиха диагностика и пича каза: двигатела цъка като часовник - всичко е в нормата ... за разхода или не съм засекъл като хората или няма кво да се направи - просто толкова си харчи :!: :?:

тези от Дунев гледа ли ги в ръчичките?Щото имат навика да взимат пари без да свършат нищо...така прецакаха баща ми преди време,да ги... Smackbum

Потребителски аватар
kimbaten
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kimbaten » Вто 20 сеп 2005 13:16

бе седях там при тоя дето пипа ама кво да направи - то беше само диагностика... начи ше смена филтрите и маслата - свещи тоже, кабелите са в ред са капачката и палеца не съм ги гледал да си призная ... можеби след смяната ще се понижи рахода - НАДЯВАМ СЕ bishop хехеххе - са ше си зема и добавка за бенза - ако не падне разхода - газ - иначе не стаа.

Потребителски аватар
maks
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maks » Вто 20 сеп 2005 13:47

след всичките тези неща няма как да не падне,моето преди центровка харчеше кам 9/100 а след 6/100 беше се оказало че има 2 грешки, успех :D

Потребителски аватар
kimbaten
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kimbaten » Вто 20 сеп 2005 15:44

Мерси Макс, ще сменя нещата и мисля да ида чак тогава при Ваското1 да видиме ако има нещо - ти нали там си го центровал твойто?

Потребителски аватар
maks
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maks » Сря 21 сеп 2005 21:04

о не,моето в сервиз изток при Евгени...някой беше споменал за него,а Ваското незнам всички го хвалят :D

Потребителски аватар
kimbaten
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kimbaten » Чет 22 сеп 2005 23:10

Maks написа:о не,моето в сервиз изток при Евгени...някой беше споменал за него,а Ваското незнам всички го хвалят :D

ще го видиме тоя Евгени :wink: първо малко да влезе другата седмица в пит-бокса за смяна на масла и филтри и други ъпгрейди и тогаз :)

prasky
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот prasky » Сря 28 сеп 2005 22:59

съжалявам за тъпия въпрос,но какво точно представлява центровката ?

Потребителски аватар
maks
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maks » Чет 29 сеп 2005 11:41

prasky написа:съжалявам за тъпия въпрос,но какво точно представлява центровката ?

означава че колата почва да работи по добре,тоест харчи по малко и върви повече :D

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Центровка

Мнениеот wili98 » Чет 29 сеп 2005 15:09

На практика, не знам какво точно се центрова на моно и стерео инжекционите /освен ъгъла на предварение/, но на карбураторите се настройва горивната смес която отива в цилиндрите, и там нещата са много много капризни.
При спринцовките, горивообразуването /и специално при поло 92, 1.05 мономототроникд кфйсф кдйс ф;ладск;фклй ех сложни заглавия е така./

На практика ако всичко е наред и компа нема грешки /при Ваското може да го видиш/ и мотора изглежда работи добре, отиваш само на следните неща:
0. Възд/горивен филтър
1. Дистр. капачка/палец
2. Кабели свещи
3. Свещи
4. Бензин

Ако маслото не е сменявано и не знаеш какво е положението.. айде

Ако го направиш като ново и пак не се оправи разхода възможни няколко причини:

0. маршрут - тръгни спри за 1 км от вас до работата през най-големите задръствания
1. /по-вероятната/ на 45 ще ти се схване десният глезен в изпънато състояние, щото така си е свикнал да стой на педала на газта
2. Изпърдял мотор /малко вероятно... има хиляди симптоми/
3. /невероятен/ Някой ти краде бензин според километрите та да не се усетиш че краде, пък ти си имислиш, че колата харчи много

пример: поло 93г 1.05 mI - 6.5 градско младост-зона Б5 и обратно - с 95H
с 92 от незнайна бензионостанция от студ. град, един път беше повече от 8 ама не знам колко повече...

Потребителски аватар
kimbaten
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kimbaten » Пет 30 сеп 2005 10:01

ммммммммммдааааааа... Мерси wili98, заел съм се с всичкото - кабелите ми поне са нови, хехе остават няколко други нещица - ама малко по малко ще ги оправя. Според вас, първо смяна на всичките консумативи и после реглаж - или обратното?

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”