повишено ниво на маслото

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Вто 13 фев 2007 21:42

embi4a написа:Датчика отчита дали маслото става твърде рядко. Нали при по-висока температура маслото става по-течно а при по -ниска по гъсто. А като стане твърде рядко и зумера почвал да пищи. А може и глупости да ми е наговорил :)

:lol: :lol: :lol: Т'ва, има ли някъде във форума тема дето да се задръства с подобни БИСЕРИ ,че да се мести там :?: :lol:

Потребителски аватар
embi4a
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот embi4a » Сря 14 фев 2007 9:01

Anbuch написа:
embi4a написа:Датчика отчита дали маслото става твърде рядко. Нали при по-висока температура маслото става по-течно а при по -ниска по гъсто. А като стане твърде рядко и зумера почвал да пищи. А може и глупости да ми е наговорил :)

:lol: :lol: :lol: Т'ва, има ли някъде във форума тема дето да се задръства с подобни БИСЕРИ ,че да се мести там :?:

Ти пич като много вдяваш що не земеш отношение по дадената тема или си решил да се помпаш и си праиш на голям разбирач. Сигурно си разглобил около 100 коли и си проверил имат ли подобно нещо или нямат. И откъде знаеш точно датчика какво следи точно на този двигател и точно тази година производство??? Айде със здраве :wink:

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Сря 14 фев 2007 10:08

Колега по впроса за маслото,и при мен е така карам горе долу същите растоянияна ден които си описал и ефекта е същия. Обаче на всеки две седмици си я разхождам на дълго и няма проблем. Това дето са ти го казали че пикаела дюза не ги слушай,просто колите които караме не са първа младост имат износвания къде по-малки или по-големи но мисля че е нормално на студен двигател да прави така.
А този датчик за вискозитета на маслото тоя дето ти го е казал е :screwy . Наистина има такова животно но не и на леки автомобили(или поне аз незнам) Mercedes Actros(това е камион) го има серийно но там се пътува много и е почти 100% сигурно че може да забравиш че му е ред на маслото за смяна. Айде със здраве :BBQ :beer

Потребителски аватар
embi4a
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот embi4a » Сря 14 фев 2007 11:25

znainainai написа:Колега по впроса за маслото,и при мен е така карам горе долу същите растоянияна ден които си описал и ефекта е същия. Обаче на всеки две седмици си я разхождам на дълго и няма проблем. Това дето са ти го казали че пикаела дюза не ги слушай,просто колите които караме не са първа младост имат износвания къде по-малки или по-големи но мисля че е нормално на студен двигател да прави така.

И Slav така казва и съм напълно склонен да си мисля че е така, а вие определено по-вдявате от мене. Засега ще карам така ама ме е страх защото не излизам твърде често от града а нивото на маслото ту си се качва, ту си спада. Но като се замислих се сетих че заредих последния път бензин на съмнителна бензиностанция и ако бензина си е поразреден може и това да е спомогнало за тоя ефект. Ще зема да сипя една добавка за почистване на инжекциона ей така за психологическо успокоение :D Колегите коментират че REDEX ставали и ще покарам един месец само на бензин па ще видим какво ще излезе.

Потребителски аватар
karrr
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот karrr » Сря 14 фев 2007 17:17

И при мен се вдига малко нивото на маслото, даже се учудвам че въобще не се налага да доливам от смяна до смяна. Това за REDEX почиствача за инжекцион е друга тема, която е любопитна защото има доста противоречиви мнения. Като цяло се чудя дали има смисъл да се дават пари за такива препарати със съмнително действие... и въобще това може ли да оаже ползотворен ефект спрямо покачването на маслото. Какво ли мислят по въпроса по-вещите?
Айде и весел празник - който какъвто си избере, важното е на всички да им е кеф :!:

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Сря 14 фев 2007 23:02

по въпроса за зумера, маслото, и датчика за "вискозитета".. наистина е за бисери...

Ся да не каеш, че съм врачка ако ти кажа, че си с два датчика за маслото, единият е на 0.3 бар, другият на 1.5 бар, и когато колата се узори, в момента в който пуснеш газта пищи и свети и праи дискотека..

Според имаш проблем на мотора.. /гумички на буталата/
демек отиди да ти измерят компресия,
и това е съчетано с ниско налягане на маслото.. демек заминали основни/биелни лагери...

Или.. нещо си предобрил маслото.. ма то не става от нищо...

Колата можеш да я караш, ма да ако се разпищи упорито зумера при всякакви положения.. май ще има мотора на двора..

я хвърли едно око тук поне да как работят тез датчици..и тва пищене
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?p=209885

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”