Датчика на температурата на антифриза е най-важния, по него компа се ориентира, колко да държи отворени дюзите. Излизат ли някакви надписи все пак под кутийките? Това са "лейбълите", при мен температурата ми излиза на 2 или 3 блок, те са 4 кутийки, 2 те от дясно показват температурата на антифриза и на въздуха, мери я МАП сензора, той мери налягане и температурата на въздуха. Колко ти е налягането в колекторите? Трябва да е от 250-370.
Какво ти показва ламбда сондата? На 032 и 033 блок се гледат адаптациите.
Във файловете на ВАГ-КОМ намери папка Labels, там ще видиш файлове с кодове, намери твоя код и отвори файла, така ще се ориентираш за съдържанието на кутийките, пише ти блока и после, какво показват кутийките и какви са допустимите стойности.
Значи, колата си работи, обаче от време на време падат оборотите, аз му казвам "пърди", тррът и падат оборотите и после ги вдига.

Щом ти дава грешка клапата френд, трябва да си намериш друга клапа за проба или да почистиш потенциометрите, аз ги чистя с клечки за уши със спрей на Вюрт, специално за потенциометри, казва се Kontakt Ol струва 15 лв.
Другият ти вариант е друга клапа, най-добре я пробвай на място, ако ще я купуваш от морга, вървят по 40-50 лв. Отиди в една морга и направо я монтирай на място.
Започни първо с клапата, не се адаптира дросела, няма как да ти работи добре колата, това им е проблема на полотата. Аз имам две и съм ги свалял сигурно няколко десетки пъти.

Сменям клапата с поглед.

Виж тази тема, мисля, че твоите грешки са подобни.
viewtopic.php?f=5&t=235127
Ако не стане с друга клапа, отиваш на компютър към 50 лв, препрограмират се лесно, само кода на имобилайзера се сменя за 30 лв и си готов.
Мисля си, че имаш проблем с компютъра, аз бих пробвал с друг компютър, но това си е мое мнение и не искам да се ангажирам с това, доколко е достоверно!
Всичко, което правиш си е твое решение.

Misfire е прекъсване, компа ти показва на кой цилиндър имаш прекъсване, проблема е или от неизмерен въздух или електрически.
Бобината как е? Има ли цепнатини?
Започни с дросела, щом не се адаптира, значи има проблем, без дросел, няма как да работи нормално.
Как е на студен двигател, гасне ли?