проблем с механизма на жабката

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
poliboy
Автомобил: VW Lupo
Двигател: 2001 AMF 1422cm3 TDI PD 75Hp
Контакти:

Re: проблем с механизма на жабката

Мнениеот poliboy » Пет 11 яну 2013 13:33

Да с малката ГОЛЯМА разлика, че на лупото изобщо не е такава дръжката, ако беше видял снимките по-горе щеше да знаеш :)

ПП: Свалих я накрая с една тел и много псувни. Май се оказа че едната панта се е счупила или изпаднала защото не я видях и от там като съм надигнал да отворя май съм счупил пластмасовото палче и оттам :banghead:
ще направя снимки още снимки, обаче ми се струва че тоя път няма да мина с лепене а ще трябва да си търся нова дръжка. Ако има някъде от ЦАМ (хромирана) ще е най добре че тая пластмаса дето са сложили швабите е "бош лаф".
Някой знае ли как се вика по "чужбински" (англ. или немски) на жабката да си търся и през e-pay?

Потребителски аватар
skuderiq
Автомобил: polo 6n
Двигател: AEV

Мнениеот skuderiq » Нед 13 яну 2013 14:15

незнам за лупо , но за полото ми се прееба точно заключалката на жабката и взех тази от ревизията за бушоните , тя е същата, ако дали лупото има такава ревизия за бушоните под волана ,но ако има вземете оттам !

Потребителски аватар
poliboy
Автомобил: VW Lupo
Двигател: 2001 AMF 1422cm3 TDI PD 75Hp
Контакти:

Мнениеот poliboy » Нед 13 яну 2013 15:15

При Лупото това са две съвсем различни закопчавания! Има и Поло с такава закопчалка като на лупото, но има и модели на Лупо без жабка което прави търсенето по-трудно. Вчера обиколих няколко морги и намерих само на една на околовръса в люлин дето е от Поло с десен Волан обаче тая дето се води шефка там се държи много нахакано и едва ли не сякаш аз отивам да се моля за нещо да ми подари а не да ми го продаде. В крайна сметка обяви някаква цена 40лв (щото били продали за пасат 4-ка на тая цена)което за мен е прекалено много, та после каза на 35лв, и че не можещо само дръжката да се продава. Е аз бях навит да я взема ама макс за 25лв. Сега чакам от едно друго място на горубляне един човек дето каза че за 20лв щял да ми даде, ако я има още че не помнел дали я има.

ПП:
Днеска си взех целия капак със закопчалката за 20лв от един пич от Горубляне и още една-две джунджурии за 10лв.
Само смених ключалката и остава утре да я закача на колата heavy metal zork
Вече съм спец по демонтиране на жабки на Лупо. Ако сваляте ключалката внимавайте да не ви изпаднат едни малки пружинки и пластинки от патрона - 3бр.
Забелязах на новата дръжка има един белег който помислих първо че е пробивано за да се отваря и после е запушено ама май си е фабрично, и като се загледах ми се струва, че не е случаен, а е направен като се счупи дръжката да с епробие една дупчица 3-4мм и да се отвори с кламер примерно.
Имам една вратичка от жабка на лупо (сива)и резервна дръжка която трябва да се лепи, но ако някой закъса може да му я дам за 10-15лв.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”