егати тишината в тоя раздел на форума....

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
emils
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот emils » Чет 07 юли 2005 14:02

Привет на всички! Че Полото е най-здравото Фау Ве в това спор няма - този факт се забелязва по темите, които се разискват тук.
А иначе темата за горивата е интересна и актуална. Моята малолитражка я купих с газовата уредба, но дори да нямаше, сега пак щях да й сложа. Една проста сметка - бензинът е повече от два пъти по-скъп от газта, а от друга страна на газ колата харчи 10-20% повече в литри, отколкото на бензин (при някои коли дори няма разлика в разхода на газ и на бензин). Така че сметката е повече от ясна. Някои казват "Абе то има сметка да слагаш газ, ако навърташ повече от 20000 км. на година". Не 20000, а 2 км. да минеш на газ пак си на далавера, а при 10000 км. на година газовата уредба се избива за по-малко от година от разликата в цените между двата вида гориво. А и няма какво толкова да се жали една кола, която е на 8-10 г. и минала 150-200 хил. км. Между другото, преди 3-4 години и аз бях с предубеждения към газта, че батардисва двигателя и т.н., но не съм забелязал нищо подобно. Все пак, изборът е ваш :)

Потребителски аватар
maks
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maks » Чет 07 юли 2005 14:33

Днес си записах час при газаджията за 22 :shock:
Мноооого работа имат тези хора....дотогава ще зареждам в инфарктното...

Потребителски аватар
minimiro
Автомобил: Audi A3
Двигател:
Контакти:

Мнениеот minimiro » Чет 07 юли 2005 23:08

ChampioN написа:Лично при мен как стоят нещата, примерно до Елена ми излезна не повече от 10л..............което са 200 и кусур км............което значи приблизително същия разход като на Вастоп............, е за чии Х*й да слагам газова...........в града ми харчи между 5 и 6.........тоест точно 10лв...................ако сложа газова, никой няма да ме обеди че поне 8 ще ми е разхода........което е 6-7лв...........

Тя твойта сигур е пълна инжекция.... че да ти гори между 5 и 6 градско... мойто обаче е моно, 1.3 и градско сега в топлото секак си тика 8-мак, извънградското друга бира - 5, 5 и малко ма и аз си я и настъпвам....
Та ако твойто е пълна инжекция - мдам, съгласих се с тебе че инвестиция от 1000 и кусур пари за газов инжекцион си е загубена работа, ма поне при нас моно-тата малко по различно стъпват сметките..... днес седнах съвсем по бабешки да направя сметка за уредба Lovato за 425кинта с емулатори, автоматични прехвърляния газ бензин и т.н. Е, истината е една, тези 425 лв са си точно 230L бензинец ( и то при сегашните цени от 1.85) които хич да не е при среден разход градско/извънградско да приемем 6.5 си е за точно за 3500км грубо.... не че нещо ма до септември съм ги навъртял..... и по същата бабешка логика при сегашната разлика от лев и десет между горивата при норма 8/100 средно газ означава съвсем грубо че някъде около 6-7000км си я избил газовата от разликата само и то при положение разбира се че цените останат следващите месеци все така.... аз я имам колцата от амен-амен година, и дотук 19 000км.... кат се замисля колко парА е излезла през ауспуха пак ме пристяга сърцето ;)
Инак не те убеждавам, не убеждавам никого даже, 4 години карах кола на газ, верно не точно кола, ми Шкоде ;)
Имаше си разлика в вървенето, ма пък щъкахме из БГ-то без да се замислим ама грам, била врътката зарад морето с разкарването на малката до другия край на БГ 1800км... голем праз 90-100 лв за газ (тогава), сега на бензин същия маршрут ше ми стъпи цифром и словом 180 кинта (поне)...както вече казах..де е Киро на кирия ;)

Инак, вярно е, че разхода се увеличава грубо казано с около литър, литър и малко, което при твоите норми от 6 градско на бенз, значи 8 макс на газ или 6*1.85=11.10 vs 8(?!)*0.72=5.76 инак казано двойно....

Бе всеки сам за себе си си решава, аз предпочитам да ги изям и изпия тез пари отколкот да ги налея в бездънния резервоар на бълхара ;)

П.С.Колеги някой от вас да е сложил бутилката на мястото на резервната? В смисъл къв размер успяхте да съберете там? Щот днес на неколко места ме убеждават как щяла да ми стърчи с поне 4-5 санта от нивото на пода.... ше зема си хакна накрая едно от наи малките бомбета некъде по ъглите и така......

Потребителски аватар
guard
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот guard » Пет 08 юли 2005 9:33

Не, Ми е ............обаче съм професионалист в карането за икономии.........и съвсем спокойно докарвам разход от 5л... .........обаче така всеки бибитка и хората се дразнят, а и аз се дразня...........та разхода от 5 литра отива на към 6.......горе долу точно 10лв на 100.................
Абе да ти кажа, и за газта ще се измисли нещо.........няма да оставят така работите, примерно аз бих я обложил с 5 пъти по високи застраховки......поради повишения риск .......и ГО-то да и стане 500лв, а не 100, на колите с Газ.........поне за 2-3 избухнали коли знам...........а като гледам си писал 72ст.........а вече май я дигнаха и газта с 3-4 ст...........за мен реалната цена на газта, ако бензина е 1,8-9.........е някъде 1,2-3.........обаче това е положението. :wink:
Незнам що дигат бензина а газта не. :?:

Потребителски аватар
minimiro
Автомобил: Audi A3
Двигател:
Контакти:

Мнениеот minimiro » Вто 12 юли 2005 22:06

Реално аз доколкото съм чувал пробан-бутана (специално) е отпаден продукт при рафинирането на петрола, сигур си виждал онез огънчета дето горят на едни височки комини.... тъй че на практика цената и към момента се ценообразува основно от акцизи, транспорт, данъци и прочие дивотий....

Бтв, от преди час-два съм с газово ;)
Ловато, бутилката си я взех малка - 20Л и я сместих отзад между ботуша и стопа единия... всичко на всичко ми стъпи 440лв (тва с 20лв за бензин да отида до Търново и да имам некое кило за всеки случай ;) ), като даже джаджата има един светодиод дето мига с 1об/сек (като резерва) като ти падне на ~5Л и 2-3мигвания в секунда като стигнеш 3Л :)))))))
За навръщане кво да кажа, то се знае, малко е спъната колата, по тромава е, но инак достига колкото и зададеш и си ги поддържа...е верно Беленските байри не може да си ги изкара на 5-та с колкото влезеш с ~ толкова да излезеш като преди ма пък 10лв = ~14Л :)
Според часовника Търново-Русе = 58мин./112км, на моменти си я настъпвах до 130-140..... ако трябва да вярвам на показанията на нивомера, точно 50% от първоначалното му положение е наличното.... демек ~ 7L/112км при тва с настъпване...
бе аз съм доволен с две думи...га е било то да газиш с 130 и да не ти пука от разхода :twisted:

П.С. Сега като напраа малко замервания, мисла да я отвора мънинко...повечко папо нема и се отрази зле мисла ;) пък че горяла с 1Л горница на 100 голем праз...... дотука сме под 50% като себестойност на 100км газ-бензин ;)

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Сря 13 юли 2005 10:13

minimiro написа:...
П.С. Сега като напраа малко замервания, мисла да я отвора мънинко...повечко папо нема и се отрази зле мисла ;) пък че горяла с 1Л горница на 100 голем праз...... дотука сме под 50% като себестойност на 100км газ-бензин ;)

Сега направо сложи един Джет Спарк и ще видиш разлика :)

Потребителски аватар
maks
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maks » Съб 06 авг 2005 22:15

Значи сложих си газовата и да се отчета,7/100 по София а на бензин ми даваше 5,5/100.След 500 км трябвало да ида за окончателна диагностика.За мен си заслужава,сега обикалям като луд :D

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”