Размер джанти

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chy » Чет 06 мар 2008 0:51

maznia написа:на капачката на резервоара има лепенка какви гуми сабира колата

Така е...ама колегата иска да поукраси колата...
На капачката пише:
135/80/13 4,5инча
145/80/13
155/70/13-5инча
165/65/13....
Няма и помен за 14цола....
Затова пита-щото не пише.... :wink:
И само пример-БМВ е30-от 89та...на капачката пише макс 14цола...сега е с 16цола-никакъв проблем!

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Чет 06 мар 2008 13:44

Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chy » Чет 06 мар 2008 13:51

maslinkov написа:http://www.aez-wheels.de/404_DE.0

това е полезно...ана няма Поло 2ф... :roll:

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Чет 06 мар 2008 14:11

Значи тогава остава по конфигураторите за гуми да се търси с кои размери диаметърът на колелото е същият, като този написан на капачката. Предполагам, че трябва да се съобразяваш и с максималната широчина на гумата по 13" размер и при еднакво ЕТ на 13, и 14" джанта. За сигурност диаметърът може да е по - малък с 1-2 мм, но не по - голям.

Павката
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Павката » Чет 06 мар 2008 17:18

благодарско за помоща! явно ще е прекалено сложно и не знам дали ще си струва разправията, май май ще си се возя на 13ки и тва ще е :? освен ако не намеря джанти в софия и да ги пробвам...
Идеята ми беше да се получи малко по стабилно и човешко поведение, но май май няма да стане както си го мислех. не че съм тръгнал да се състезавам с горката количка, но ме дразни като завивам с 40 и все едно карам с 200 :? ... май май ще се орентирам към е30 или е36 някой прекрасен ден :twisted: или поне 6N2-ка ако пак ще е полов автомобил :lol:
chu :да: много полезни работи си изписал

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Чет 06 мар 2008 20:05

Съвсем правилно - 1цол е 2.54 см. Представи се какво око трябва да имаш, че да го забележиш от над 5 м., а и 14 ц. гуми са по - скъпи. Важно е да си намериш хубави алуминииеви джанти и си готов.

Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chy » Чет 06 мар 2008 20:37

Павката написа:...но ме дразни като завивам с 40 и все едно карам с 200 :? ...

Павка,а окачване провери ли?
ако не си-иди на "шок тестер"...да видят амортисьори,майстор(доверен)-да провери всички гумени неща по окачването....
Понеже знам за какво питаш,това което искаш :wink: ...и аз съм минал по този път.... :wink:
Лошото при мен беше че сам "откривах топлата вода"

М/у другото -нямаш си на идея как смяната на 2 гумени тампончета...+газени "Билщайн" какви чудеса правят със стабилността...
Но при мен-въпреки това си остана малко от преди....просто-задния мост(основата на дясната ос) е крива с 8градуса....което е странно,защото не подносва гумата...
Което ме подсеща-иди до "Диана" да ти проверят съосието на гумите...да не би и ти да имаш нещо подобно???А- и спадни маалко гумите.... :wink:

Павката
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Павката » Чет 06 мар 2008 20:57

chy написа:Павка,а окачване провери ли?

Ами не съм, в момента съм "зазимил" колата, че стана време за матора...обаче исках да сложа някви 14ки по широчки 185 примерно летни да видя по добре ли ще ми е...
chy написа:ако не си-иди на "шок тестер"...да видят амортисьори,майстор(доверен)-да провери всички гумени неща по окачването....

Добра идея, не се бях замислял. значи този месец ще проверя къде мога да мина такъв тест - кажи колко ти излезнаха Билщайна. искам да я "сваля" малко ... както беше във вица за поло-тата...ще я сваля само с 20-30см :lol: , но това ще стане по нататък, сега задължително ми трябват летни гуми и джанти, според теб какви са най-широките гуми които ще влязат? Искам 175 поне да сложа.

chy написа:Което ме подсеща-иди до "Диана" да ти проверят съосието на гумите...да не би и ти да имаш нещо подобно???А- и спадни маалко гумите.... :wink:

Тия дни като останат свободни пари ще ги направя тези неща
1) шок тест
2) мостовете
3) да потърся някви джанти по форумите от софия да ги пробвам пък дано нещо да излезе.
Гумите са ми читави - не е от тях 4 чисто нови Фулда Кристал, джантите ги балансираха на миналата есен...

АА и още нещо, извинявам си се сам предварително, но ще си наспамя темата за да не пускам нова, някой слагал ли е на наще таратайки 2F панелен спортен филтър JR, не искам конус, щот' на тая кола ще и стои смешно(но предпочитам конус пред сегашния), но не искам и да ползвам сегашния еърбокс защото е отвратителен - искам да сложа панел JR, някакви идей кой може да ми помогне?

Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chy » Чет 06 мар 2008 21:20

Павката написа:1) шок тест

3) да потърся някви джанти по форумите от софия да ги пробвам пък дано нещо да излезе.

1-Не съм ходил на тестер,но съм чувал че е безплатен..."Д&Н" май правят...мойте бяха зле ,аз си знаех...направо ги смених,без тест!
3-не ги бързай толкоз тези джанти...визията си заслужава,ама не тя е най-важната...освен това-мисията ти ще е трудна...но не невъзможна...
Моите са стандартни...не са койлоувър...за Билщайн Б12-сумата беше само 900 лв-без монтаж!!!
Пиши в Гугъл coilover-ще намериш резултати
:wink:
Моя съвет-забрави за 175/Х/13....без да правиш магарии-няма да те огрее...макар че видях и 16цолови на такова като нашите...мисията е възможна...но средствата са други....(Виж в "полезни връзки и статии"-3-4 страница,тема на Maks-"за поло феновете"-немски сайтполотреф...или нещо такова-като влезнеш там-отдясно избираш модела(2Ф)..отдолу-колко картинки да показва...търси-ще видиш интересни решения :wink: )
Купувай стандарни гуми 165/70(65)/13 едни 13ски 5,5 с подходящо ет-(38???)...В крайна сметка колата излиза фабрично с 145...4 санта общо увеличение на стъпките си е добре...си мисля!

А за гумите-не се разбрахме...спадни ги малко,ако са на 2.0.....
Аз мойте ги карам на 1,7-1,8....колата е видимо по спокойна :wink:

Павката
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Павката » Пет 07 мар 2008 22:05

chy написа:...

благодаря колега, някой ден се надявам да се засечем да те замеря с някоя бира... безценни съвети :012: :beer :drunk

VW_Polo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_Polo » Нед 09 мар 2008 0:42

Днеска реших да си сменям джантите и гумите. Зех си 14 цола джанта и 14 цола високопрофилни гуми 175 широки, но понеже колата ми е със спортно окачване и се оказа, че опират и единствения вариант беше да си взема нископрофилни гуми, но кофтито е, че имат само 195 широки. И мислите ли, че ще има проблем с опирането, особенно при маневриране на напълно завъртян волан ?

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Нед 09 мар 2008 1:11

Мноого кофти - мисля колега, че си я докарал до проба-грешка и никой не може да ти помогне

VW_Polo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_Polo » Нед 09 мар 2008 1:34

Ами освен няма да спя до вторник, кога ще доставят прословутите гуми... Гледам, че тук - там из форума са писали, че 195 ширина става, но навярно говорим за коли с базово(нормално) окачване... а моята както опира на по големите дупки... не ми се мисли, дано само стане на ширина да се съберат, височината не ме притеснява, мерих 14 цоловата нископрофилна гума с 13 цолова високопрофилна и разликата е 0. Така, че ще се надявам да не ме пре*бе ширината. :bowdown

Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chy » Нед 09 мар 2008 1:48

VW_Polo-ако беше проверил с някой калкулатор...щеше да избегнеш разправията!!!!
Виждам че вече си си взел бележка!
В подфорум"Полезни връзки и статии" има пуснати линкове с разни ръководства...да беше погледнал там...или в Аутодата,например!
Интересно-хората са написали вариантите за гуми+джанти...
Има един колега...POLOGTI...той караше Полото си с 195/50/15...със спешъл спортно окачване...60/40!....
Лошото е че вече не влиза тук....иначе би ти бил от полза!
П.С.Ако някога пак решиш да ползваш варианта "проба-грешка"...първо погледни където посочих...а и на капачката на резервоара.... :idea:
Ще си спестиш главоболията...повярвай ми!

VW_Polo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_Polo » Нед 09 мар 2008 2:02

Благодаря за съвета колега! Определено вече ще си "връзвам гащите" преди да се запътя на някъде!!! :037:

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”