Re: Поло 2F не пали/няма ток

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Пон 18 май 2009 20:22

:shock :shock :shock чакай чакай.. къде е давал ? на буксата на датчика ?!?!? :shock :shock :shock
Къде го намери тоя майстор бе :shock :shock

Потребителски аватар
kaiser666
Автомобил: Bmw E34
Двигател: M20B20

Мнениеот kaiser666 » Пон 18 май 2009 20:27

Ето това го правих аз
blueice написа:Ха сега :D твоето е като на снимка 2.
1.Откачи куплунга от делкото
2.Извади централния кабел от капачката на делкото,постави на кабела една свещ(не църковна)и я допри до масата на автомобила
3.Завърти контактния ключ на позиция "контакт"
4.Закачи единия край на пробната лампа на МАСА
5.С другия край на пробната лампа докосвай средния край на буксата която си откачил от делкото (Т.1)
6.Гледай дали има искра.Ако има датчик , ако няма или бъркаш нещо или проблема е по сериозен
и няма искра,той си провери много неща,не е индианец.

Потребителски аватар
Volkov
Автомобил: Golf 3 20 Jahre
Двигател: 2.0 16V ABF

Мнениеот Volkov » Пон 18 май 2009 20:48

От последните ти постове ми настръхна косата! :horror:

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Пон 18 май 2009 21:05

Комутатора ти е част от бобината... а тоя с компа е за разстрел.

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Вто 19 май 2009 8:00

То хубаво сменяни датчици за проба ,ама провери ли дали загранването на тези датчици е налице?Това за проблем с компа ще е прецедент ,като се има в предвид ,че слабите места на тва автомобилче са датчика на Хол,комутатора и бобината

Потребителски аватар
blueice
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот blueice » Вто 19 май 2009 20:19

"Ами пробвах както си писал показва 11.5 волта............."значи има захранване.Любопитно ми е какво ще излезе :roll:

anton123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anton123 » Вто 19 май 2009 21:02

според мен колега е комутатор.и аз имах същия проблем,яко удреше ток,ама не пали и не пали.бензин колкото искаш и не пали и не пали.от тук нататък като сопол от гаража и на първия майстор и след 10 мин пълен напред,но за кратко,щото като загря същата работа,не пали и не пали.като изтина малко запали,ама пак същата работа.от тук нататък нов комутатор оригинален/щото предния беше ментак/и до сега няма пробле,да чукна на дърво,щото знам какво е.успех и пиши за резултата.

Потребителски аватар
kaiser666

Мнениеот kaiser666 » Вто 19 май 2009 21:29

Скоро ще се разбере,купих датчик,ще го сменя,колега от форума ще ми донесе ECU i бобина и ще видиме какво е. :wink:

Потребителски аватар
kaiser666

Мнениеот kaiser666 » Сря 20 май 2009 16:35

ANTOV_MS донесе комп,както го сложихме(с моето делко,датчика от пасата и мояята бобина) колата така и запали! Покарах я малко,загря няма никакви ядове за сега.

п.п По късно ще пусна малко инфо за датчика на хол който се продава по магазините и смяната му. :banghead:

п.п Имам чуството,че в цялата тая история има работа ето тази тема viewtopic.php?f=60&t=106776&hilit=antov :Mr Green Fun Както и да е,дано нямам повече ядове. :drinking:

Потребителски аватар
groznika

Мнениеот groznika » Сря 20 май 2009 18:54

Хубаво е, че си отново в движение.
Темата която цитираш обаче не е свързана с проблемите ти и НЕ МОЖЕ да е! Това което се случи тогава е, че изгорихме няколко чипа поради неправилно поставяне. След като установихме грешката проблем не е имало. От тогава до момента в който ти придоби автомобила съм изминал около 5-6000 км и ядове не е имало. Можеш сам да видиш датата от която е онази тема, а колата не съм я спирал... :shock
Също така тук е момента да кажа, че чип тунинга се провали и десетина дена след като го бяхме монтирали върнахме оригиналния мап защото така и не се оправихме с тунинг разхода който скочи значително.

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Сря 20 май 2009 19:12

kaiser666 написа:ANTOV_MS донесе комп,както го сложихме(с моето делко,датчика от пасата и мояята бобина) колата така и запали! Покарах я малко,загря няма никакви ядове за сега.

п.п По късно ще пусна малко инфо за датчика на хол който се продава по магазините и смяната му. :banghead:

п.п Имам чуството,че в цялата тая история има работа ето тази тема viewtopic.php?f=60&t=106776&hilit=antov :Mr Green Fun Както и да е,дано нямам повече ядове. :drinking:

Ае честито и имаш да черпиш чичката май, комп за ГТ няма под път и над него mhihi
Айде и умната и ела на поло срещичка

Потребителски аватар
groznika

Мнениеот groznika » Сря 20 май 2009 19:21

За черпене е Жорката, че пак се хвана да помага и да се разхожда по чужди проблеми.
На мен ми е интересно точно каква е ситуацията? Стария комп на 100% ли е сигурно, че е фира и ако е то КАК?!?
Да си мил мотора скоро? Да си поливал под капака? Да са се задръстили дупките за отичане на водата на двата калника и да се е наводнявало леглото на компа?
Ако подобни неща не са на лице е задължително да се провери за слаби връзки, отечки и неизправни тоци по колата за да не изпляка и новия ком. Обърни особено внимание на колко волта ти качва реле регулатора от алтернатора. Не би трябвало да е повече от 14,5.

Факт е, че с колата не съм имал токови проблеми и, че ти я дадох в отлично здраве. В този ред на мисли да ме обвиняваш индиректно, че имам вина за случилото ти се цитирайки онази тема не ми се струва много коректно... :|

Потребителски аватар
kaiser666

Мнениеот kaiser666 » Сря 20 май 2009 19:45

Чакай бе никого не обвинявам, :shock :shock :shock Ако така е прозвучало се извинявам,просто така си го обяснявам,вода не е имало,оня майстор дето взе стария комп,каза че мап-а бил заминал,явно трябва да я откарам на диагностика,ма ще видиме кога ще е,че се поохарчих покрай компютри,датчици и мастери.

п.п От както съм взел колата(600км) нищо не е пипано под капака освен масло и въздушния филтър :!: Сега работи като по часовник,но при първа възможност трябва да я откарам да се види да не търся отново компютър. :?
Благодаря на всички писали в темата и най вече на zfa159,Vizor,ANTOV_MS,groznika :drunk

Ще си проверя зареждането,с нов датчик съм и бобината въпреки,че работи ще си сложа другата и ще карам така за сега,че нямам възможнт да ходя на диагности,а може пък и просто да му е дошло времето на компа все пак не е направен вчера а през 90-та година. :screwy

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Сря 20 май 2009 22:49

За захранването ,компа е изграден от елементи които да покриват стандарта за автомобилна електроника който е до 18 волта. Но проблема наистина може да се окаже в МАП сензора който за нещастие е монтиран в компютъра (онази черна кутийка с черното маркучле)
Изображение
Това е комп от G40
МАП сензора измерва вакума...нещо съединенията на вакума..... :roll:

п.п. В интерес на истината не съм 100%сигурен ,че 3F има мап изобщо :oops: ,но PY (g40) има. Ако към компа ти отива маркуч за вакум ,ще разсееш съмненията ми

Потребителски аватар
groznika

Мнениеот groznika » Сря 20 май 2009 23:00

ECU-то на 3F изглежда 1:1 с това на снимката, но без мап сензора.
Като говорим за мап при 3F се има предвид таблицата в чипа (онзи хоризонталния с бялата лепенка):)

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”