въпрос - service INSP

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
maznia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maznia » Пон 03 мар 2008 1:21

само да добавиа че задържаното копче се натиска поне 10 секунди за да занули

timon_tg
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот timon_tg » Вто 04 мар 2008 11:50

не мога да повярвам тея нещастници как могат да искат повече от 10 ст за тази услуга !!
:047: :047: :047: :047: :047: :047: :047: :047: :047: :047: :laser

Потребителски аватар
CTaH4o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот CTaH4o » Вто 04 мар 2008 11:54

timon_tg написа:не мога да повярвам тея нещастници как могат да искат повече от 10 ст за тази услуга !!
:047: :047: :047: :047: :047: :047: :047: :047: :047: :047: :laser

е това е мн работа
да изкарат компютъра, да ти го закачат и да нацъкат 5 бутона

Потребителски аватар
ostavime
Автомобил: Мазда
Двигател:

Мнениеот ostavime » Нед 09 мар 2008 11:14

Това нулиране за 10 000 хил. км. ли е? Искам да кажа, важи само за смяна на маслото? Нали така?

Потребителски аватар
bulaki
Автомобил: VW Passat B8 variant Hight Line
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bulaki » Пон 14 апр 2008 18:13

mr_green написа:И при мен стана нулирах го сега вече не ми досажда,даже си го настроих да ме подсети за маслото.При мен има 3 настройки
за масло,за ремък или технически преглед.

8)

Колега,я кажи и на нас,като си го настроил твоя,как става работата та и ние да си ги настройваме?

Потребителски аватар
bulaki
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bulaki » Вто 15 апр 2008 16:57

Колеги,я дайте някое друго предложение,защото пробвах всички посочени обаче при мен не става.Постоянно си мига това "serice INSP" мама му стара и неще,а съм го замъчил от вчера,а и не искам да ходя да давам пари по сервизите да им пълня гушките на мотьорчетата,при положение,че мога да го направя сам.Иначе си занулява дневния километраж без да се мести копчето на ляво или дясно,което значи,че си работи без проблеми и без никакви цаки

Потребителски аватар
ostavime
Автомобил: Мазда
Двигател:

Мнениеот ostavime » Пет 25 апр 2008 19:36

Днес смених маслото и ми нулираха мигащата индикация за смяната. Питах оня пич как го направи, но той се усмихна и ми вика: Аз питам ли те ти какво бачкаш и как го правиш?
Прав си беше. :)
Иначе всичко си беше включено в цената, защото гледам, че на някои са им искали пари. 45 лв. масло, филтър, труд и т.н.

Потребителски аватар
Jujka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jujka » Съб 03 май 2008 22:21

И на мен ми свети постоянно това "servise INSP" , пробвах с тия начини който сте написали и ми изписва servise OIL и после пак същото :cry:

Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Мнениеот freestyler911 » Нед 04 май 2008 12:39

комбинацията на василлинк работи , чудесно , вече като сложа ключа пише ин 00 , кефя се !!!!

Потребителски аватар
simion
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот simion » Пон 05 май 2008 17:55

Здравейте, тези дни и ние купихме VW Polo 3f, 999, 50 к.с.
Оправих проблема по описания по-долу начин.

Иначе бяхме сменили всичко, но това Service INSP продължаваше да си мига. Фатката е такава - трябва да нулираш мигалката, дори да си сменил всичко и да нямаш проблеми. А монтьорите не бяха я нулирали.

Успех :-)

plemon написа:Здравейте,

Наскоро си купих POLO 1.9 SDI, 1998г. (полицейския модел). Понеже и аз имах проблем с нулиране на индикацията service INSP след преглеждане на форума и 2-3 разходки до колата за проби успях да се справя с проблема по следния начин:
  • задържах натиснато копчето за нулиране на малкия километраж
  • дадох на контакт
  • без да пускам копчето изчаках около 10 сек. (тук при мен изписа service OIL)
След това пуснах копчето, изключих от контакт и повторих операцията - тогава ми изписа service ----
При следващото даване на контакт видях, че индикацията вече е нулирана.

Потребителски аватар
bulaki
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bulaki » Сря 07 май 2008 17:50

Момчета,моят проблем се реши,но с много опити и най-различни варианти ето така:

-натиснах копчето за нулиране надолу и го завъртях на дясно

-дадох на контакт и мигащата "serviceINSP" спря да мига

-след около 20 сек. държане без да пускам копчето и без да гася от контакт ми изписа "service ---",пуснах копчето,а надписа "service",който е между дневния и постоянния километраж изчезна от дисплея

-изключих от контакт,на следващото даване на контакт нямаше и помен от тези надписи

Дано да съм помогнал на някой с моя вариант,защото е малко по-различен от другите,а с техните методи не ставаше

frugo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот frugo » Сря 07 май 2008 19:14

Здравейте, появяването на Service INSP съобщава, че колата е изминала 15000км след последното нулиране на функцията за известяване. Това съобщение припомня, че колата е желателно да се закара на сервизна проверка, диагностика ... Появяването на Service OIL се появява след 7500км след последното нулиране на функцята за известяване. Това напомня, че е желателно да се смени маслото на двигателя. Тези съобщения са напомнящи и не са никакви грешки на компютъра. Нулирането става по следния начин - давате на контакт с ключа, натискате бутона за нулиране не километрите, държите го, изключвате и пак давате на контакт, без да пускате бутона за нулиране на километрите. След второто даване на контакт с ключа държите околко 5 секунди докато се появи на мястото на INSP съобщение ---- Тогава пускате бутона и изключвате. Това е. Следващото включване на припомнящата функция ще е след 15000км. Това нещо е обяснено в техническата характеристика на колата. Успех на всички и приятно каране.

craghackBG
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот craghackBG » Вто 04 ное 2008 18:13

Още един доволен ползвател на описаната хитринка :lol: При мен сработи по следния начин. Натиснах бутона за нулиране на километрите и дадох на контакт. Задържах така около 5 секунди и ми показа service ---- Изключих и надписа service INSP вече го нямаше :D.

Потребителски аватар
sicero
Автомобил:
Двигател:

Re: въпрос - service INSP

Мнениеот sicero » Пет 24 апр 2009 18:56

Колеги,кажете как се удължават километрите на OIL i INSP ,пробвах всички изброени начини но не става...колата е А3 тди,като часовника се сверява от бутона с издърпване...пробвах всичко.Остават 1100км,дали може за това да не влиза в сервизното

Потребителски аватар
zezo21
Автомобил:
Двигател:

Re: въпрос - service INSP

Мнениеот zezo21 » Нед 24 май 2009 10:54

Клеги аз съм със голф 4 тди 98г. 110 коня. и надписа не се маха и не се маха и със обеснения и копчета от всички вас. и при мен нз защо бутон В се варти само на ляво и дясно и майче неможе да се натиска (освен ако не е развалено нещо нз). даже нз как да си настроя часовника. НО НАДПИСА ИЗЧЕЗНА със следните деиствия и пот от челото и много опити.
При мен стана с : натискаш и задържаш бутон А даваш на контакт и изписва OIL завърташ бутон В на дясно и изписва ---- след това натискаш и пускаш бутон А след което изписа INSP и пак завърташ бутон В на дясно и изписва ---- изключваш от контакт, и при следващ контакт надписа го няма. :beer това е. дано не връщам много стара тема но да помогна на някой с GOLF 4 който неможе да се опражи с инстукцийте на колегите.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”