Скоростна кутия POLO - инфо

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
porko
Автомобил: VW POLO
Двигател: AAU 1994

Мнениеот porko » Пет 04 май 2007 6:40

15/24/6,5 за 0,72 лв.Три бири за смяната и вече четири месеца кутията е суха.При смяната изтече една капка от маслото.Но като отделяш от стержена отбележи на кой стопор си.Там са два.Ако не улучиш нямаш задна.Развиваш,завиваш на другия и готово.Всичко 15 минути,ако си на канал.

Потребителски аватар
borracho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот borracho » Нед 06 май 2007 9:07

вчера сменях въпросния семеринг, купих го за 5 лв на него пише германи ама колко е немски, кой знае. син цвят. но за смяната ми взеха 15 лв, май скъпичко ми се вижда но майната му. сега ще погледна ефекта, дали пак е капало

Потребителски аватар
vladko_g40
Автомобил: Audi A6 Audi 90
Двигател: AEB AAN
Контакти:

Мнениеот vladko_g40 » Нед 06 май 2007 9:37

колега, и моя е син, за сега нямам проблеми :wink: вече мина полувин година, откакто го смених, засега си е сух :D

Потребителски аватар
borracho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот borracho » Нед 06 май 2007 10:32

тъкмо ходих долу да си купя бира и погледнах под колата - няма никаква капчица! вчера като сменяха този семеринг слязох и аз в канала да позяпам и гледам че гарнитурата на картера ми явно леко изпуска, не капе ами е омаслена. има ли вероятност да избие или да си карам така до следващата смяна на маслото и тогава ако не забравя , да я сменя?

Потребителски аватар
BaHko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BaHko » Чет 10 май 2007 14:23

Колеги вчера си смених маслото в скоростната кутия. Сипал съм 75в90 и в сервиза ми взеха 80 лв. Това нормална цена ли е? Източили са цялото масло и са сипали чисто ново 3.1 л. + труда = 80 лв. :roll:

gojco
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gojco » Нед 13 май 2007 17:27

:( Здравейте, колеги !
Отворих темата, защото днес ми изхърка нещо и като легнах отдолу, видях цялата кутия в масло. Къде се намира този семеринг? Винаги ли от него изтича? Забърсах добре, няма удари по кутията и не се появиха нови капки. От къде се налива масло и къде е пробката за ниво?

Потребителски аватар
Filcho
Автомобил: Passat 2003 LPG-BRC
Двигател: 2.0i ALT

Мнениеот Filcho » Пон 14 май 2007 9:24

За един семеринг толкова писаници. Нито дума обаче за маслото в скоростите, което е много по-важно- марка модел?
Имайте предвид, че едни и същи агрегати мотори скорости, които се монтират на различни марки (VW, Seat Skoda) имат различни кодове.
Увеличения страничен луфт на скоростния лост не се оправя със смяна на компоненти на скоростния лост или реглаж.Проблема е в счупена центрираща пружина на избирача в скоростната кутия и смяната е със сваляне и отваряне на кутията-това се оказва друг характерен дефект на скоростната кутия 085, която се монтира на Поло и Голф и .... не зависи от количеството и качеството на маслото.

gojco
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gojco » Пон 14 май 2007 10:56

Здравейте!
Идвам от сервиза. Теча ми е от една дупка на скоростната кутия с големина на лешник, в ъгъла пред топуза на лявата полуоска. Полото е 92г., моно бензин 1,0 AAU. В багажника пише trans.code AYZ. Това ли е кода на скоростната кутия и с кои кутии се заменя, без значение 4 или 5 скорости, защото го ползвам само в града. Откривам и тема по проблема, но не знам как се прави линк. :oops: Благодаря!

Потребителски аватар
Filcho
Автомобил: Passat 2003 LPG-BRC
Двигател: 2.0i ALT

Мнениеот Filcho » Пон 14 май 2007 15:43

Може би диференцияла се е строшил.

Потребителски аватар
Biba
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Biba » Пон 09 юли 2007 10:40

Колеги, със сигурност и аз имам подобен проблем със скоростите-моите не се включват въобще-не знам какво е, защото нищичко не разбирам. :cry:

Всъщност се оказа смяна съединител+семеринг+липса на масло в скоростната кутия.....за сега :wink:

Последна промяна от Biba на Чет 12 юли 2007 11:02, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
vladko_g40
Автомобил: Audi A6 Audi 90
Двигател: AEB AAN
Контакти:

Мнениеот vladko_g40 » Пон 09 юли 2007 11:16

Biba написа:Колеги, със сигурност и аз имам подобен проблем със скоростите-моите не се включват въобще-не знам какво е, защото нищичко не разбирам.Закарах я на майстор днес.....той не се занимава със скорости, но каза че според него е от скоростната кутия....та ако някой е доволен от майстор или сервиз, моля оставте някакви координати на ЛС....че не е истина просто......... и ако трябва да се търси скоростна кутия на старо....... :cry:
колежке, при теб проблема може да идва от жилата :wink: :arrow: питай Сашо(Vextor) :wink: той имаше подобен проблем и се оказа че жилото на скоростите се е закъсало и затова трудно включват :wink:

Потребителски аватар
Biba
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Biba » Пон 09 юли 2007 11:39

vladko_g40 написа:
Biba написа:Колеги, със сигурност и аз имам подобен проблем със скоростите-моите не се включват въобще-не знам какво е, защото нищичко не разбирам.Закарах я на майстор днес.....той не се занимава със скорости, но каза че според него е от скоростната кутия....та ако някой е доволен от майстор или сервиз, моля оставте някакви координати на ЛС....че не е истина просто......... и ако трябва да се търси скоростна кутия на старо....... :cry:
колежке, при теб проблема може да идва от жилата :wink: :arrow: питай Сашо(Vextor) :wink: той имаше подобен проблем и се оказа че жилото на скоростите се е закъсало и затова трудно включват :wink:

Мерси, Колега :wink:

Потребителски аватар
Geshagmt
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Geshagmt » Вто 10 юли 2007 17:15

Привет на всички. Пълен лаик съм и имам проблем с моето Половерче. От време на време скоростите (задната най-вече) не се включват. Лоста си седи на позиция за скоростта, но като подам газ колата не мърда само се чува едно леко леко сържене откъм ск. кутия. Но не толкова силно колкото ако не си натиснал съединител и смениш скоростите. Случва се и при 1ва при другите не.Като не е в движение колата.Немога да го обесня точно затова моля ако някой може да ми каже свестен майстор във варна който да прегледа и да си каже мнението и саответно да отстрани проблема. Дали е само за смяна на маслото или е нещо по-сериозно.
Благодаря за отговорите и безаварийно :)

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Сря 11 юли 2007 7:41

Geshagmt написа:Привет на всички. Пълен лаик съм и имам проблем с моето Половерче. От време на време скоростите (задната най-вече) не се включват. Лоста си седи на позиция за скоростта, но като подам газ колата не мърда само се чува едно леко леко сържене откъм ск. кутия. Но не толкова силно колкото ако не си натиснал съединител и смениш скоростите. Случва се и при 1ва при другите не.Като не е в движение колата.Немога да го обесня точно затова моля ако някой може да ми каже свестен майстор във варна който да прегледа и да си каже мнението и саответно да отстрани проблема. Дали е само за смяна на маслото или е нещо по-сериозно.
Благодаря за отговорите и безаварийно :)

Според мене просто не си "вкарал" както трябва на скорост.Има един момент , в който се усеща че трябва още малко, за да е съвсем на скорост, който ти вероятно още не можеш да хванеш.
Изключваш, съединител ДО ДОЛУ и пак...

Потребителски аватар
BastunSelski
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BastunSelski » Сря 11 юли 2007 11:10

А бе на VW това е голям минус-шибаната задна скорост.Особено като човек има опит само с Опел и Тойота:). натискаш я до долу и пак "изхърква". А бе на чистак бърсак нова кола пак ми хъркаше дееба,явно не мога да натискам до долу :twisted:

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”