Избор на Polo 2F

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
snuupy93
Автомобил:
Двигател:

Re: Избор на Polo 2F

Мнениеот snuupy93 » Чет 04 окт 2012 21:36

Ще го погледна тия дни.

Потребителски аватар
elian_87
Автомобил: subaru impreza
Двигател: 2.2

Мнениеот elian_87 » Чет 04 окт 2012 22:14

stefan4o написа:
snuupy93 написа:Мисля да правя емблемите черни, както и тасовете, мисля, че ще отива с бордото. И там където ми е паднал лака, мисля да пръсна с лаковия, прозрачен спрей, който имам.

Изображение

Колега, не искам да те разочаровам, но тия работи ако ставаха със спрейове, бояджиите отдавна да са измрели от глад :| По-добре събери лев и го направи като хората, отколкото да си орезилиш колата.

колега аз моята брония я третирах със черен спрей и след това със лак същия като твоя само,че лака падна бързо я боята още си седи вече 2 месец само като я мия колата ги мажа със течен парафин за да изглежда по наситено черното

snuupy93
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот snuupy93 » Чет 04 окт 2012 22:36

elian_87 написа:
stefan4o написа:
snuupy93 написа:Мисля да правя емблемите черни, както и тасовете, мисля, че ще отива с бордото. И там където ми е паднал лака, мисля да пръсна с лаковия, прозрачен спрей, който имам.

Изображение

Колега, не искам да те разочаровам, но тия работи ако ставаха със спрейове, бояджиите отдавна да са измрели от глад :| По-добре събери лев и го направи като хората, отколкото да си орезилиш колата.

колега аз моята брония я третирах със черен спрей и след това със лак същия като твоя само,че лака падна бързо я боята още си седи вече 2 месец само като я мия колата ги мажа със течен парафин за да изглежда по наситено черното

Ми ще видя дали върху боята ше държи, то така или иначе ше трябва да я дам на прекалкиране на тавана и капака, ама трябва да почна работа, а това е невъзможно в момента, тъй като съм по 12ч в университета... тряя да не спа, за да работя, ахах. Има време, лека-полека ще я стегна, харесва ми колицата. Иначе броните и аз мисля да ги пръсна, но ще е по-натам, че имам по-важни задачи по колата. Един приятел я кара дето кара 86Ц, 1.3 многоточков 55 коня. Като покара моята и вика мноого върви бе, вярно ли е 45 коня? Викам, да... толкоз, той се очарова, колицата е перфе, малко харчи, евтина поддръжка :)

Потребителски аватар
bbboiko2004
Автомобил: VW Polo 2f
Двигател: 3f - 1993

Мнениеот bbboiko2004 » Пет 05 окт 2012 10:40

Екстра е, да ти е честита и да те слуша много. Радвам се че има млади хора, които да харесват старите класики, а не да ламтят за Би ем Ве Mpower 316 :Mr Green Fun
п.п питал си защо съм сложил газ, ми защото карам по 20 хиляди на година горе долу и на бензин не ми е оферта :)

snuupy93
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот snuupy93 » Пет 05 окт 2012 10:48

bbboiko2004 написа:Екстра е, да ти е честита и да те слуша много. Радвам се че има млади хора, които да харесват старите класики, а не да ламтят за Би ем Ве Mpower 316 :Mr Green Fun
п.п питал си защо съм сложил газ, ми защото карам по 20 хиляди на година горе долу и на бензин не ми е оферта :)

Мани ги БМВ-тата, имам приятел с E36 318IS, новия мотор 1.9, страшна кола, не усеща скоростите, приятна е отвсякъде, екстрички, комфорт... ама разход градско при нормално каране 15/100... при настъпване и ръчкане повече... Скъпи части... абе това са коли за хора с пари, които могат да ги поддържат, за да са в отличен вид, а масовката нямат пари да им сипват бензин, какво остава за останалото... Затова съм си взел кола, която мога да поддържам, зареждам с гориво и тнт. Пък и съм си я харесал от малък.

Ти доста въртиш... Ще видим при мен как ще тръгнат нещата, но до колкото съдя по разхода на моя човек с 86C-то, 6 градско, 4.5/5/100 извънградско... няма да има нужда, но трябва да я покарам за да разбера дали наистина е така. За сега е в бокса, при доворен механик, да я прегледа обстойно, за да се види всичко. :)

П.П. - Като я видя твойта и ми се ще да се оженя за нея, хаха. Майтапа настрана, страхотна е. :да:

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 05 окт 2012 10:50

snuupy93 написа:Ти доста въртиш... Ще видим при мен как ще тръгнат нещата, но до колкото съдя по разхода на моя човек с 86C-то, 6 градско, 4.5/5/100 извънградско... няма да има нужда, но трябва да я покарам за да разбера дали наистина е така. За сега е в бокса, при доворен механик, да я прегледа обстойно, за да се види всичко. :)

Първо я покарай пък тогава говори за разход. Да не останеш неприятно изненадан :lol:

Потребителски аватар
nosex
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nosex » Пет 05 окт 2012 11:43

snuupy93 написа:Ще видим при мен как ще тръгнат нещата, но до колкото съдя по разхода на моя човек с 86C-то, 6 градско, 4.5/5/100 извънградско... няма да има нужда, но трябва да я покарам за да разбера дали наистина е така. За сега е в бокса, при доворен механик, да я прегледа обстойно, за да се види всичко. :)

Дори и лятото е невъзможно да постигнеш 6 градско или пък зимата да паднеш под 8.
Градско е от порядъка 7-7,5 пролет, лято и есен.
Среден под 6/100 забрави :kissy:

За извънградско, може и да паднеш до 4,9/5, това очаквай реално като разход. :wink:

snuupy93
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот snuupy93 » Пет 05 окт 2012 13:15

nosex написа:
snuupy93 написа:Ще видим при мен как ще тръгнат нещата, но до колкото съдя по разхода на моя човек с 86C-то, 6 градско, 4.5/5/100 извънградско... няма да има нужда, но трябва да я покарам за да разбера дали наистина е така. За сега е в бокса, при доворен механик, да я прегледа обстойно, за да се види всичко. :)

Дори и лятото е невъзможно да постигнеш 6 градско или пък зимата да паднеш под 8.
Градско е от порядъка 7-7,5 пролет, лято и есен.
Среден под 6/100 забрави :kissy:

За извънградско, може и да паднеш до 4,9/5, това очаквай реално като разход. :wink:

Може и да си прав, то ще се види кой е прав като почна да карам и я засека. Но човека имаше две такива полота и ми каза как стоят нещата, вика това харчи 6/7 градско, другото беше пак единица двигател, но карбуратор, вика то харчи с литър отгоре, зимата 2. Са и да си пишем тук и да не си пишем, все тая, то ще се види като почна да карам. Днес си взех книжката от КАТ, ма пък колата е в сервиза, epic fail. :Mr Green Fun

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Пет 05 окт 2012 16:55

Извънградско съм го докарвал до 4/100 няколко пъти
HZ карбуратор, градското не го засичам, но не е нещо фрапантно.
По книжка градското го дават 7.5, тъй че си смятайте

Потребителски аватар
BukTop
Автомобил: Impreza WRX + Polo 2F GT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BukTop » Пет 05 окт 2012 17:17

AAU-то, и с нормално и с ненормално каране, под 7.2 не можах да го сваля в града.

Потребителски аватар
OZZY_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот OZZY_ » Вто 09 окт 2012 22:17

Както колегата по- горе е споменал - погледни си под аколулатора да няма неприятна изненада с голямо количество ръжда! Първото нещо което направих когат взех 2F-а беше да го измия обстойно. Съветвам те да погледнеш какво е положението зад тръбата на резервоара в калника, под акомулатора и тръбичката за която служи за оттичане на водата от предния джоб и се намира под парното. При мен последното беше запушено и от там се пълнеше с вода, което с времето започва да създава проблеми ;) Успех с колата и дано да те слуша много :D

Потребителски аватар
bbboiko2004
Автомобил: VW Polo 2f
Двигател: 3f - 1993

Мнениеот bbboiko2004 » Сря 10 окт 2012 9:48

Другото което е виж под стоповете дали не натича, и под бронята маската (ако ти се занимава)

snuupy93
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот snuupy93 » Сря 10 окт 2012 10:15

Ще я прегледам, днес я взимам от сервиза, по предницата се оказа лека повредата, но за жалост предишните собственици са били безотговорни и са сваляли главата, таа после са пренебрегнали гарнитурата и са сложили силикон, та си тече от там, в понеделник пак влиза в бокса за смяна на гарнитура, че не е гот да се кара така. И това е, всичко друго е ток и жица, остава само пари да има. :Mr Green Fun

snuupy93
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот snuupy93 » Пет 12 окт 2012 22:50

Хванах да си засеча разхода... сипах 5.5 литра като стрелката ми беше на средата на резервата... вдигна се до първата бяла чертичка, тоест май 10л? Карах точно 100км, пак е на средата на резервата... демек по груби сметки излиза, че градско харчи 5.5, 6/100км, което е просто перфектно. С основание не вярвах на митовете, че "като е малък мотор, не значи, че ще харчи по-малко"... и някви от сорта.

Потребителски аватар
BukTop
Автомобил: Impreza WRX + Polo 2F GT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BukTop » Пет 12 окт 2012 23:26

Това със стрелката е всичко друго, ама не и точно... Засечи я със зареждане до горе.
С какви гуми караш в момента?

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”