Здравейте, пичове днеска се натъкнах на един парадокс - на скоро си смених антифриза и водата беше почни над максимума, а маслото като ми го наливаха беше на средата между максимума и минимума, днеска дигам капака гледам щекатаза маслото на максимума, гледам и водата кажи речи между минимума и максимума, колата беше на равно не - бъркам, гледам я постоянно за течове но несе натъквам на такива, маслото е кафяво на около 5000 км.
молбата ми е да ми дадете препоръка каво да правя и какво да гледам

Проблем - Маслото се увеличава - водата намаля
- Anbuch
- Полохолик
- Автомобил: VW POLO 6R
- Двигател: CGGB 2010г
- Контакти:
Завиваш капачката за наливане на маслото и ако под нея (на нея де ) има една светлокафява пяна значи имаш някакво овлажняване (вода) в маслото! Но дори и да имаш такава пяна ,не е 100% ,че това е от преминал през гарнитурата антифриз в маслото!
п.п. Моля гласувайте на http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... 557#819557
п.п. Моля гласувайте на http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... 557#819557
Така,сменил си антифриза-всичко било кат хората,сега ти намалява....напълно нормално-все още се обезвъздушава.Доливай и следи нивото,ако обаче продължава загубата и след няколко дни движение...кофти
Опитай се да проверяваш маслото като спираш на едно и също място,по един и същи начин-ако има къде де-така ще си по-сигурен.Колите ни са чувствителни към наклони.На мен ми се е случвало да омеша масло с вода(на една шкода 120л
)цвета на маслото е с цвят на ...боза
Не мисля че нивото на маслото се е качило заради пробив в гарнитурата,просто може би е съвпадение...
Пиши като има някакво развитие
Опитай се да проверяваш маслото като спираш на едно и също място,по един и същи начин-ако има къде де-така ще си по-сигурен.Колите ни са чувствителни към наклони.На мен ми се е случвало да омеша масло с вода(на една шкода 120л

Не мисля че нивото на маслото се е качило заради пробив в гарнитурата,просто може би е съвпадение...
Пиши като има някакво развитие
-
- Автомобил:
- Двигател:
благодаря ви много за мненията - днеска бая се разтресах нестига че постоянно наливам в тоя котор ами и като видях поредния парадокс се втрещих - до вчера я продавах - почнах да търся кола - нищо не си харесах щото всичко това което видях беше само котори, които тепърва ще стягам и си викам не няма да стане - турнах си едни яки лети джанти сега съм си поръчал и едни фар бленди - ша я напрая кукла ама ......
- vladko_g40
- Автомобил: Audi A6 Audi 90
- Двигател: AEB AAN
- Контакти:
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”