Какво мислите за качеството на акумолаторите VARTA.

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox

Одобрявате ли акумулаторите VARTA

да
36
78%
не
10
22%

Общо гласове: 46
Потребителски аватар
tu6ana
Автомобил:
Двигател:

Какво мислите за качеството на акумолаторите VARTA.

Мнениеот tu6ana » Нед 12 окт 2008 19:33

Здравейте колеги.Почетох доста теми за акумолаторите и сега съм още по объркан. По каталог на моето поло му дават 44Ah. Колата я купих от Италия и е с заводския акумолатор не му помня името но е Френски 60Ah. Спрялсъм се на:

http://starttrading.net/index.php?PageI ... icleID=391

http://starttrading.net/index.php?PageI ... icleID=397

Моля за мнение на колеги които са използвали или използват VARTA. Не желая темата да става дискусия кои акумолатори са по добри и кои са по лоши. Защото всеки има различно виждане по въпроса и човек като мен който не разбира много се обърква.

Последна промяна от tu6ana на Сря 15 окт 2008 22:43, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
N1P0
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот N1P0 » Нед 12 окт 2008 19:41

Като гледам ти вече си избрал какво да купиш и искаш мнение. Интересно ми е как точно на ВАРТА се спря ?

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Нед 12 окт 2008 19:51

аз карам с Varta, и съм доволен, имам една Varta останала от някоя кола (незнам точно от колко години е) и работи перфектно.поради тази причина преди около 6 месеца когато се скапа акмулатора ми си купих Varta. правят ги в един завод с Bosch в Чехия.за същите пари мисля че можеш да си вземеш и Bosch който ще е с три години гаранция, а Varta-та е с две.

Последна промяна от IvanMan на Нед 12 окт 2008 19:53, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
tu6ana
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tu6ana » Нед 12 окт 2008 19:52

N1P0 написа:Като гледам ти вече си избрал какво да купиш и искаш мнение. Интересно ми е как точно на ВАРТА се спря ?

Ако се бях спрял със сигурност на VARTA щях ли да направя тази тема според теб колега. Просто информацията която имам за тази марка е положителна. А тук има колеги които са се сблъсквали с проблемите който имам аз в момента и за това искам тяхното мнение. Доволен ли си от отговора. :D

п.п Ако си разочарован от тази марка напиши защо.

Потребителски аватар
N1P0
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот N1P0 » Нед 12 окт 2008 20:07

tu6ana написа:
N1P0 написа:Като гледам ти вече си избрал какво да купиш и искаш мнение. Интересно ми е как точно на ВАРТА се спря ?

Ако се бях спрял със сигурност на VARTA щях ли да направя тази тема според теб колега. Просто информацията която имам за тази марка е положителна. А тук има колеги които са се сблъсквали с проблемите който имам аз в момента и за това искам тяхното мнение. Доволен ли си от отговора. :D

tu6ana написа:Не желая темата да става дискусия кои акумолатори са по добри и кои са по лоши.

Като гледам не искаш да слушаш за други марки следователно си избрал вече ВАРТА ;>

Сменил съм 2 акумулатора. Варта не съм ползвал лично, но мога да ти кажа само, че на първо място ще сложа AC Delco на второ BOSCH и на трето VARTA. Също така е важно времето на гаранция и също така за полото повече от 55 ампера не ти трябват.

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Нед 12 окт 2008 20:30

Бих взел първият. 4 аперчаса - с тях и без тях ,а стартов ток 500 и кусир просто не ти е нужен. Те хората дизелите си карат с акумулатори със стартов ток 450 А

п.п. Ако бяха на една цена щях да взема вторият ,но 30 лв отгоре не бих дал

Последна промяна от Anbuch на Нед 12 окт 2008 20:32, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
tu6ana
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tu6ana » Нед 12 окт 2008 20:32

N1P0 написа:
tu6ana написа:

tu6ana написа:Не желая темата да става дискусия кои акумолатори са по добри и кои са по лоши.

Като гледам не искаш да слушаш за други марки следователно си избрал вече ВАРТА ;>

Сменил съм 2 акумулатора. Варта не съм ползвал лично, но мога да ти кажа само, че на първо място ще сложа AC Delco на второ BOSCH и на трето VARTA. Също така е важно времето на гаранция и също така за полото повече от 55 ампера не ти трябват.

Ок колега така погледнато си прав. Но причината да се спра на VARTA е съотношение цена качество. А и по принцип не съм много запознат с тази материя. Благодаряти за мнението

burgasko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот burgasko » Нед 12 окт 2008 21:04

аз съм ДОВОЛЕН ... на таз музика дето свири .... добре се представя ;)

Потребителски аватар
tu6ana
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tu6ana » Сря 15 окт 2008 22:34

Пичове каква беше кава стана. Уш отворих тема за ВАРТА и бях убеден че ще си взема такова аку но в последствие мой приятел ме разубеди и ме накара да си купя EXIDE 50Ah с усилен стартов ток 510А необслужваем за 149лв като ми върнаха 5 кинта за стария и дефакто ми излезе 144лв. Чесно не бях чувал за тая марка. Порових се в нета като се върнах от магазина след като купих EXIDE-то и разбрах колко съм бос в тая област. Ми то EXIDE-то била една от най-ивестните марки акута. Според вас сгреших ли,че взех такова аку. :roll:

Потребителски аватар
N1P0
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот N1P0 » Сря 15 окт 2008 22:46

Аз също я чух скоро, но като гледам ЕXIDE започнаха да навлизат повечко на пазара от скоро. Американска фирма до колкото ми казаха. Лоши фирми акумулатори няма .. има дефектни акумулатори :lol:

hbnv

Карам с 6-годишна Варта.

Мнениеот hbnv » Чет 16 окт 2008 9:26

Вярно, че колата пали много лесно, но пак ще си купя Варта.

siso92
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот siso92 » Чет 16 окт 2008 16:46

Момчета, с Варта съм и започна да ми прави номера,а незнам как да я отворя и провера,пък и прозорче няма.Дайте акъл как да я отворя!

siso92
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот siso92 » Чет 16 окт 2008 17:58

siso92 написа:Момчета, с Варта съм и започна да ми прави номера,а незнам как да я отворя и провера,пък и прозорче няма.Дайте акъл как да я отворя!

Отворени ми казаха ,че е необслужваем.Всички Варти ли са такива?

Потребителски аватар
tu6ana
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tu6ana » Чет 16 окт 2008 19:40

Днес докато бях на работа дойдоха някакви дилъри от Лукойл в нашата фирма. Та излезнах аз да си пушкам една цигарка вънка и случайно се разприказвахме със шофьора на гостите. От приказка на приказка подхванахме темата за акутата. Пича ми сподели че до преди една година всички представителни колици но Лукойл били с Варта но един по един почнали да се скапват както са в гаранция. Сменили марката и взели BANNER EXIDE и за сега са много дололни. Но според мен е рано да се дава мнение все пак е минала само една година. Шофьорчето каза , че се е поинтерисувал за тия акумулатори Вартата дето ги ползвали преди и разбрал, че май ги правели някъде в Китай. Егаси жълтурите те направо ще ни превземат в скоро време. :banghead:
От начало бях страшно навит да си взема Варта но сега сякаш се радвам, че не си взех такъв щото можеше да е от ония дето жълтурите ги правят :D ако въобще е истина това де :?: :?:

Потребителски аватар
luboveliki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот luboveliki » Чет 16 окт 2008 19:42

Варта и Бош според мен са най-добри....

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”