Здравейте колеги.Почетох доста теми за акумолаторите и сега съм още по объркан. По каталог на моето поло му дават 44Ah. Колата я купих от Италия и е с заводския акумолатор не му помня името но е Френски 60Ah. Спрялсъм се на:
http://starttrading.net/index.php?PageI ... icleID=391
http://starttrading.net/index.php?PageI ... icleID=397
Моля за мнение на колеги които са използвали или използват VARTA. Не желая темата да става дискусия кои акумолатори са по добри и кои са по лоши. Защото всеки има различно виждане по въпроса и човек като мен който не разбира много се обърква.
Какво мислите за качеството на акумолаторите VARTA.
Какво мислите за качеството на акумолаторите VARTA.
Последна промяна от tu6ana на Сря 15 окт 2008 22:43, променено общо 2 пъти.
- IvanMan
- джедай

- Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
- Двигател: CRLB
аз карам с Varta, и съм доволен, имам една Varta останала от някоя кола (незнам точно от колко години е) и работи перфектно.поради тази причина преди около 6 месеца когато се скапа акмулатора ми си купих Varta. правят ги в един завод с Bosch в Чехия.за същите пари мисля че можеш да си вземеш и Bosch който ще е с три години гаранция, а Varta-та е с две.
Последна промяна от IvanMan на Нед 12 окт 2008 19:53, променено общо 1 път.
N1P0 написа:Като гледам ти вече си избрал какво да купиш и искаш мнение. Интересно ми е как точно на ВАРТА се спря ?
Ако се бях спрял със сигурност на VARTA щях ли да направя тази тема според теб колега. Просто информацията която имам за тази марка е положителна. А тук има колеги които са се сблъсквали с проблемите който имам аз в момента и за това искам тяхното мнение. Доволен ли си от отговора.
п.п Ако си разочарован от тази марка напиши защо.
- N1P0
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
tu6ana написа:N1P0 написа:Като гледам ти вече си избрал какво да купиш и искаш мнение. Интересно ми е как точно на ВАРТА се спря ?
Ако се бях спрял със сигурност на VARTA щях ли да направя тази тема според теб колега. Просто информацията която имам за тази марка е положителна. А тук има колеги които са се сблъсквали с проблемите който имам аз в момента и за това искам тяхното мнение. Доволен ли си от отговора.
п.п Ако си разочарован от тази марка напиши защо.
tu6ana написа:Не желая темата да става дискусия кои акумолатори са по добри и кои са по лоши.
Като гледам не искаш да слушаш за други марки следователно си избрал вече ВАРТА ;>
Сменил съм 2 акумулатора. Варта не съм ползвал лично, но мога да ти кажа само, че на първо място ще сложа AC Delco на второ BOSCH и на трето VARTA. Също така е важно времето на гаранция и също така за полото повече от 55 ампера не ти трябват.
- Anbuch
- Полохолик
- Автомобил: VW POLO 6R
- Двигател: CGGB 2010г
- Контакти:
Бих взел първият. 4 аперчаса - с тях и без тях ,а стартов ток 500 и кусир просто не ти е нужен. Те хората дизелите си карат с акумулатори със стартов ток 450 А
п.п. Ако бяха на една цена щях да взема вторият ,но 30 лв отгоре не бих дал
п.п. Ако бяха на една цена щях да взема вторият ,но 30 лв отгоре не бих дал
Последна промяна от Anbuch на Нед 12 окт 2008 20:32, променено общо 1 път.
N1P0 написа:tu6ana написа:N1P0 написа:Като гледам ти вече си избрал какво да купиш и искаш мнение. Интересно ми е как точно на ВАРТА се спря ?
п.п Ако си разочарован от тази марка напиши защо.tu6ana написа:Не желая темата да става дискусия кои акумолатори са по добри и кои са по лоши.
Като гледам не искаш да слушаш за други марки следователно си избрал вече ВАРТА ;>
Сменил съм 2 акумулатора. Варта не съм ползвал лично, но мога да ти кажа само, че на първо място ще сложа AC Delco на второ BOSCH и на трето VARTA. Също така е важно времето на гаранция и също така за полото повече от 55 ампера не ти трябват.
Ок колега така погледнато си прав. Но причината да се спра на VARTA е съотношение цена качество. А и по принцип не съм много запознат с тази материя. Благодаряти за мнението
Пичове каква беше кава стана. Уш отворих тема за ВАРТА и бях убеден че ще си взема такова аку но в последствие мой приятел ме разубеди и ме накара да си купя EXIDE 50Ah с усилен стартов ток 510А необслужваем за 149лв като ми върнаха 5 кинта за стария и дефакто ми излезе 144лв. Чесно не бях чувал за тая марка. Порових се в нета като се върнах от магазина след като купих EXIDE-то и разбрах колко съм бос в тая област. Ми то EXIDE-то била една от най-ивестните марки акута. Според вас сгреших ли,че взех такова аку. 
Днес докато бях на работа дойдоха някакви дилъри от Лукойл в нашата фирма. Та излезнах аз да си пушкам една цигарка вънка и случайно се разприказвахме със шофьора на гостите. От приказка на приказка подхванахме темата за акутата. Пича ми сподели че до преди една година всички представителни колици но Лукойл били с Варта но един по един почнали да се скапват както са в гаранция. Сменили марката и взели BANNER EXIDE и за сега са много дололни. Но според мен е рано да се дава мнение все пак е минала само една година. Шофьорчето каза , че се е поинтерисувал за тия акумулатори Вартата дето ги ползвали преди и разбрал, че май ги правели някъде в Китай. Егаси жълтурите те направо ще ни превземат в скоро време.
От начало бях страшно навит да си взема Варта но сега сякаш се радвам, че не си взех такъв щото можеше да е от ония дето жълтурите ги правят
ако въобще е истина това де

От начало бях страшно навит да си взема Варта но сега сякаш се радвам, че не си взех такъв щото можеше да е от ония дето жълтурите ги правят
- luboveliki
- Автомобил:
- Двигател:
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”