ABS проблем

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
Gecatawe
Автомобил:
Двигател:

ABS проблем

Мнениеот Gecatawe » Сря 17 дек 2008 17:36

Колеги вчера пуснах тема никой неми отговори но се оправих с проблема сам, но днеска изникна нов проблем.АБС-а проработи работи половин ден след което правих обезваздушаване защото сменях един маркуч и необезваздуших добре, след което отказа, закачвам кабела с ВАГ и ми показва грешка но забравих да запиша кода Wheel Speed Sensor Rear Left, само това запомних та въпроса ми е да не е заден ляв датчик и ако е така какво да права как да отстраня проблема.Помагайте че с тия АБС голямо чудо е.

Потребителски аватар
Gecatawe
Автомобил:
Двигател:

Re: ABS проблем

Мнениеот Gecatawe » Чет 18 дек 2008 3:08

Айде де :( все някой трябва да има напредстава :idea: , вариантите са 2 или с нов датчик, или ако има начин този да се поправи някак си, разбрах днеска че тези датчичи били универсални или са ме излъгали за това се допитвам до вас нали това е форум да си помагаме кой с каквото може. Чакам да ми помогнете, че много съм си наумил да си оправа АБС-а.Мерси предварително.

Потребителски аватар
vanko_VW
Автомобил: Ford Focus
Двигател:

Мнениеот vanko_VW » Чет 18 дек 2008 8:35

еми сменяш датчика и проблема е решен,а това че датчиците били универсални не съм съгласен

Потребителски аватар
Gecatawe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Gecatawe » Пет 19 дек 2008 19:16

vanko_VW написа:еми сменяш датчика и проблема е решен,а това че датчиците били универсални не съм съгласен

Проблема го реших, след 2 дена четене из инернет и помоща на колегата koksan разгобих барабана и почистих датчика и всичко ОК, сега си ми работи АБСчето и си се кефя. Можете да :lock: темата.Поздрави.
П.С. ако някой има проблеми с АБС да пише вече толкова съм го опознал че все едно аз съм му "създателя".

Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Мнениеот freestyler911 » Съб 20 дек 2008 11:21

мой съвет , почисти и другите 3 датчика .... да не пишеш пак тема :D

vr6vr6
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vr6vr6 » Съб 27 дек 2008 18:01

Добре знчи на мен лампата за абс ми светка само когато е в движение..иначи на място не свети??това от какво е? :roll:

s800918
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот s800918 » Нед 28 дек 2008 12:59

Gecatawe написа:
vanko_VW написа:еми сменяш датчика и проблема е решен,а това че датчиците били универсални не съм съгласен

Проблема го реших, след 2 дена четене из инернет и помоща на колегата koksan разгобих барабана и почистих датчика и всичко ОК, сега си ми работи АБСчето и си се кефя. Можете да :lock: темата.Поздрави.
П.С. ако някой има проблеми с АБС да пише вече толкова съм го опознал че все едно аз съм му "създателя".
Колега аз имам пролем лампата на ABSa ми свети явно не работи ама някой пат като натискам спирачките чувасе един странен шум от ABSa врашта ми педала и става много твард апак спирачките блокират и колата не иска да спира това става за секунди и после се оправя като натискам 2 3 сперачките незнам дали е от ABSa

Потребителски аватар
Koksan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Koksan » Нед 28 дек 2008 13:26

Лампата на ABS свети ли ти когато се получава този проблем!? И свети ли постоянно когато караш!?
Също така ходил ли си на диагностика и занеш ли каква е грешката която ти дава ако свети?

Потребителски аватар
Koksan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Koksan » Нед 28 дек 2008 13:27

vr6vr6 написа:Добре знчи на мен лампата за абс ми светка само когато е в движение..иначи на място не свети??това от какво е? :roll:

Зацапан Датчик!

s800918
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот s800918 » Нед 28 дек 2008 13:40

Koksan написа:Лампата на ABS свети ли ти когато се получава този проблем!? И свети ли постоянно когато караш!?
Също така ходил ли си на диагностика и занеш ли каква е грешката която ти дава ако свети?
не Колега ама май ште отида на елком нали

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Нед 28 дек 2008 14:42

Koksan написа:Зацапан Датчик!

Охххх... Хора, само ми обяснете с какво се зацапват тия датчици, че хич не ми става ясно...

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Нед 28 дек 2008 14:54

radotom написа:
Koksan написа:Зацапан Датчик!

Охххх... Хора, само ми обяснете с какво се зацапват тия датчици, че хич не ми става ясно...

:lol:

А.а.а..а има от какво (полушегичка :lol: ):

Anbuch написа:Без да съм имал проблеми с АБС-а взех един ден ,че ги разгледах тия датчици. и забелязах ,че имат полепнали метални частици по тях които скоро щяха да стигнат до самите гривни.Макар и това да не е фатално защото гривната щеше да ги рапилее.И все пак.... та взех ги поочистих с магнитче (от тия тънките дето се ляпят по хладилниците с картинките). Все ми е било чудно за какво е това чистене на датчиците при положение ,че те представляват един най обикновен електромагнит. Нима като е замърсен с кал,пясък и т.н електромагнита привлича по-малко метала ли - разбира се ,че НЕ. (окаляйте един обикновен магнит и вижте дали ще спре да превлича металните части :idea: )Обаче се оказа,че там се струпват и метални частички - направо си изглеждаха на сружки. А магнитната картинка напрово ги усмука като прахосмукачка. Ползвах такава картинка защото е тънка и минава между датчика и гривната
Ма това всичкото само като идея

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Нед 28 дек 2008 15:40

Anbuch написа:Без да съм имал проблеми с АБС-а взех един ден ,че ги разгледах тия датчици. и забелязах ,че имат полепнали метални частици по тях които скоро щяха да стигнат до самите гривни.Макар и това да не е фатално защото гривната щеше да ги рапилее.И все пак.... та взех ги поочистих с магнитче (от тия тънките дето се ляпят по хладилниците с картинките). Все ми е било чудно за какво е това чистене на датчиците при положение ,че те представляват един най обикновен електромагнит. Нима като е замърсен с кал,пясък и т.н електромагнита привлича по-малко метала ли - разбира се ,че НЕ. (окаляйте един обикновен магнит и вижте дали ще спре да превлича металните части :idea: )Обаче се оказа,че там се струпват и метални частички - направо си изглеждаха на сружки. А магнитната картинка напрово ги усмука като прахосмукачка. Ползвах такава картинка защото е тънка и минава между датчика и гривната
Ма това всичкото само като идея

:да: пИчелиш!
Но наличието на стружки би трябвало да означава, че челото на датчика опира в прорезния диск (барабан, ако е на заден датчик).
Не е зле да се завърти и да се види не опира ли..

Потребителски аватар
Gecatawe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Gecatawe » Нед 28 дек 2008 18:01

radotom написа: Но наличието на стружки би трябвало да означава, че челото на датчика опира в прорезния диск (барабан, ако е на заден датчик).
Не е зле да се завърти и да се види не опира ли..

Такъв ремонт на датчик си направил че направо паднах а питаш от каде тези стружки,иначе твоята тема доста ми помогна с тези датчици проблемни...
Ако е барабан няма как да се види има на самия барабан като го разглобиш вътрешноста му дето вилиза около оста е като гребен кръгъл датчика е на някаде около 1см или 0.5см от него и при вартенето отчита явно някак си като електромагнитни вълни(нещо на принципа на километражите на велосипредите), неможе да се види дали опира и ме съмнява да опира само е зацапан датчика.АЗ извърших следната процедура ако се разровиш из форума има и описание как се сваля барабана как се почиства и всичко.
Първо взех уреда(мултицет) бях прочел тука в твоята тема че датчика давал 1.1 1.2 кОм и също че буксата на датчика била под задната седалка на поло, замерих показа ми точно 1.1кОм след което ми стана ясно че датчика е редовен и се допитах до колегата koksan след неговия съвет направих следното.
Като свалих барабанчето, видимо беше обхванато от корозия (абе некъв оранжаво кафяв прах) навсякаде, виждаше се само едно черно пластмасово демек тва дето държи магнитчето към бобинката, взех барабана и отидох на вулканизатор обдухах всичко с компресора, след това взех една четка, разредител и излъсках всичко, след това кабела,диганостиката показа грешката която се беше запаметтила. изчистих я и от тогава 6, и да кажа без диагностика нестава работата, за това вземате кабела и правите първо диагностика, тя сама си каже какво и е на системата и след това се почва с отстраняването на проблема.

Последна промяна от Gecatawe на Пон 29 дек 2008 5:50, променено общо 1 път.

vr6vr6
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vr6vr6 » Пон 29 дек 2008 0:09

:lol: Колеги някои ще ми каже ли къде се намира този датчик да го видя дали е запцапан ли или е за смяна :ahoy

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”