Не ми работи запалката
Не ми работи запалката
Имам питане,за това че не ми работи запалката.Касетофона работи,но незнам дали са на един ток.Затова се чудя дали е бушон или нещо друго.Ако някой е имал подобен проблем нека сподели.А запалката както я натиснеш така си остава, нито загрява ,нито се изключва.
- maslinkov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Не ми работи запалката
Би трябвало да ти работи, но не е като на Жигули, както го описваш, а трябва да я държиш натисната докато загрее /направено е да не ти се подпали, ако откаже сама да излезе/
- lrlmodo
- Автомобил: Zafira OPC
- Двигател: Z20LET
Да се намеся и аз малко
Мойта запалка бачка, но се изключва въпреки че не става за палене на цигара - не е зачервена
Това от какво е?

Мойта запалка бачка, но се изключва въпреки че не става за палене на цигара - не е зачервена
Това от какво е?
- maslinkov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз ходих заради този проблем при един приятел и установихме същото, което писах - загрява ако я държиш постоянно натисната. Според него на всички ФВ било така, за да се изключат неприятни инциденти, защото вземала ток директно от акумулатора.
- lrlmodo
при всички ли е така?
- eras3r
- Автомобил: Citroen C5 2014г
- Двигател: 2 0hdi 163hp
- Контакти:
Ами при мене първият път си влиза навътре и сама си изкача (но трябва да си супер бърз за да не истине) и после не иска да се задържи вътре и трябва да я натисна с леки въртеливи движения и така става червена и си паля. Имам наблюдения и от друго поло където този проблем го няма.Всичко си е ОК натискаш....исзлиза си сама палиш с ГОЛЯМ червен пръстен, после пак я слагаш натискаш пак самичка си излиза и така...
- Lizard
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
така
не е вярно че трява да я задържаш запалката. Нормалното и положение е тя сама да се задържи докато не се загрее.
При вас не го прави (при мен също него правеше), защото запалката е стара и трябва малко да и помогнете....
Под помогнете имам предвид да изкривите малко пластините в гнездото който задържат запалката натисната. Те като се нагреят я отпускат...
! Внимание !
Извадете бушона преди да пипате! Много лесно може да го дадете на късо!
Радиото и запалката са на 1 бушон!
П.П. Има вероятност запалакта да не се нагрява поради прекъснат реотан... Нова запалка + гнездо с подстветка струва 4 лв.
не е вярно че трява да я задържаш запалката. Нормалното и положение е тя сама да се задържи докато не се загрее.
При вас не го прави (при мен също него правеше), защото запалката е стара и трябва малко да и помогнете....
Под помогнете имам предвид да изкривите малко пластините в гнездото който задържат запалката натисната. Те като се нагреят я отпускат...
! Внимание !
Извадете бушона преди да пипате! Много лесно може да го дадете на късо!
Радиото и запалката са на 1 бушон!
П.П. Има вероятност запалакта да не се нагрява поради прекъснат реотан... Нова запалка + гнездо с подстветка струва 4 лв.
- eras3r
- Автомобил: Citroen C5 2014г
- Двигател: 2 0hdi 163hp
- Контакти:
Lizard 10х след малко ще видя дали ще стане :>
много ме дразнеше това... :>
много ме дразнеше това... :>
Благодаря Ви колеги за адекватните съвети.Оказа се,че всичко е от тези пластини.Aко не са достатъчно изкривени не задържат запалката и затова трябва да я натискаш постоянно.Или пък не прави добър контакт,както беше при мен.Просто трябва да ги регулирате.И внимавайте ,че бушона много лесно гори
P.S.А иначе запалката сама си излиза.

- lrlmodo
Ще ги бутна и аз тези пластинки, щот при мене загрява ама слабо 

-
- Автомобил:
- Двигател:
edna zapalka v magazina e 2.50lv 

Последна промяна от gr_kanev на Вто 26 юни 2012 8:54, променено общо 1 път.
Причина: К И Р И Л И Ц А ! ! !
Причина: К И Р И Л И Ц А ! ! !
-
- Автомобил:
- Двигател:
и аз имах същия проблем със запалката.... извадих я цялата и стиснах щипките които я захващат като я натиснете навутре... всичко стана ОК и нямам проблем запалката работи вече 

-
- Автомобил: VW BORA
- Двигател: 1.6 SR
Колеги моята запалка прави същия проблем - натиснах я и сега остана вътре и стои вече 2 дена без да излезе. Какво да направя за да излезе , защото искам да си сложа зарядно за телефона на нейното място?
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”