Ремонтен комплект за кормилна рейка или нова за Polo 2F?
- RANOPILE
- Автомобил: VW Polo 2F
- Двигател: AAU 1994
Ремонтен комплект за кормилна рейка или нова за Polo 2F?
Колеги искам да питам кой би бил по-добрия вариант, понеже вече много трака при ниска скорост. Кое да избера ремонтен комплект на оригиналната кормилна рейка или да купя нова(но пък при нея не се знае качеството)? Колата е Polo 2F 1'043куб.см. 34kW 1993-1994 година.
- lrlmodo
- Автомобил: Zafira OPC
- Двигател: Z20LET
Re: Ремонтен комплект за кормилна рейка или нова за Polo 2F?
Няма ремонтен к-т за тая рейка.
Няма какво да и се сменя освен един маншон
Няма какво да и се сменя освен един маншон

- RANOPILE
един майстор ми каза такова да търся и затуй
един учител в техникума показваше една рейка и казваше как се била износила от качване по бордюри - при мен годините си казват думата
а някакви идеи от коя фирма да търся рейка - търся качество а не ниска цена че вече 2 пъти се опарих от това(при носачи и ламбда сонда).
един учител в техникума показваше една рейка и казваше как се била износила от качване по бордюри - при мен годините си казват думата
а някакви идеи от коя фирма да търся рейка - търся качество а не ниска цена че вече 2 пъти се опарих от това(при носачи и ламбда сонда).
Последна промяна от RANOPILE на Чет 18 ное 2010 17:02, променено общо 1 път.
- vladko1001
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
сменя се само опорната втулка/или се стругова от текстолит/... но те съветвам да вземеш от морга,като виж маншона да е здрав и пълен с ориг.грес,да не е корозирало покритието... 

-
azahariev
- Автомобил:
- Двигател:
Ако ти е тръгнала циментацията на зъбите или на червяка /при мен червяка е износен/. . .Най добре е да се разглоби и огледа къде е проблема
- RANOPILE
azahariev написа:Ако ти е тръгнала циментацията на зъбите или на червяка /при мен червяка е износен/. . .Най добре е да се разглоби и огледа къде е проблема
идеята е добра, ама май най-добре да си го закарам в сервиз, че тия болтове и свръзки са на 15 години и като си спомня как преди 2 дни сменяхме бензиновия филтър с един приятел не ми се мисли...
- lrlmodo
- Автомобил: Zafira OPC
- Двигател: Z20LET
Прав си, ние десния накрайник го загряхме с горелката, за да се развие
Те шарнирите на накрайника тръгват да превъртат - така че в сервиз го прави ако нямаш много опит.
Бенз филтъра е нищо в сравнение с това.
Те шарнирите на накрайника тръгват да превъртат - така че в сервиз го прави ако нямаш много опит.
Бенз филтъра е нищо в сравнение с това.
- RANOPILE
Десния накрайник е сменен а левият беше към 90 лева(а изглежда читав моя), но по всяка вероятност тракането е от рейката и сега въпросът е Нова рейка, Да купувам части за ремонт, или най-малко вероятно е да купя втора ръка?
имам същия проблем с тракането даже при ниска скорос и се колебая дали да рециклирам сегашната рейка или да купя нова. Казаха ми, че в Перник, накаъв симпатяга за 120лв. рециклирал рейки, но същото можело да се случи и в София на "Симеоновско шосе" до зоопарка. Новата рейка в интернет я намерих за 119лв.
колкото до накрайника, за който ти искат 90лв. в DRIVE.BG струва 13лв. напречната щанга и ако не се лъжа 20лв. ти беше накрайника
... ако това ти трябва де
Ако разбера нещо по въпроса с рециклирането ще пиша
п.с.
отиди в сервиза, защото аз така смених почти цялата предница докато разбера от къде е проблема, а това се оказаха много излишни разходи за глупости
колкото до накрайника, за който ти искат 90лв. в DRIVE.BG струва 13лв. напречната щанга и ако не се лъжа 20лв. ти беше накрайника
Ако разбера нещо по въпроса с рециклирането ще пиша
п.с.
отиди в сервиза, защото аз така смених почти цялата предница докато разбера от къде е проблема, а това се оказаха много излишни разходи за глупости
- RANOPILE
И така колеги, рабра се, че е рейката. Дайте ми съвет от коя марка или в коя фирма да търся читава нова рейка...
- bbboiko2004
- Автомобил: VW Polo 2f
- Двигател: 3f - 1993
Нова няма . Има втора употреба от морга или виж от форума някой човек 
П.П новите са стари рециклирани. Ако искаш отиди на Оркъжна болница, като свиеш от локалното на Цариградско към болницата, преди болницата в дясно ще видиш автомивка, там отзад рециклират рейки
успех
П.П новите са стари рециклирани. Ако искаш отиди на Оркъжна болница, като свиеш от локалното на Цариградско към болницата, преди болницата в дясно ще видиш автомивка, там отзад рециклират рейки
- RANOPILE
Неможе да няма нови. А за рециклирането да не стане като онзи, на който след рециклирането волана му станал дървен като на ЗИЛ?
- Bobi_S13
- Der Polizist
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
bbboiko2004 написа:Нова няма . Има втора употреба от морга или виж от форума някой човек
П.П новите са стари рециклирани. Ако искаш отиди на Оркъжна болница, като свиеш от локалното на Цариградско към болницата, преди болницата в дясно ще видиш автомивка, там отзад рециклират рейкиуспех
Сакън не!
недей да ходиш при Жан, вече не е както беше на времето, да са най-добри те. По-добре до техническия университет. Имаше някъде във форума писани точните кординати.
- moimoimoi
- Автомобил:
- Двигател:
сменях преди време рейката че яко такаше с втора употреба
старата я разглобих и установих че една пластмасова втулка е износена-там където излиза оста от рейката
та тая пластмаса имаше номер на нея и щях да поръчвам тая пластмаса ама все не ми остава време,ако се интерисувате ще го видя номера
инъче преди година когато сменях рейката някъде из нета бях мернал нова рейка за около 120 лева беше
http://www.euro07.bg/catalog/catalog.ph ... r&id=23865
старата я разглобих и установих че една пластмасова втулка е износена-там където излиза оста от рейката
та тая пластмаса имаше номер на нея и щях да поръчвам тая пластмаса ама все не ми остава време,ако се интерисувате ще го видя номера
инъче преди година когато сменях рейката някъде из нета бях мернал нова рейка за около 120 лева беше
http://www.euro07.bg/catalog/catalog.ph ... r&id=23865
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”