Пролем с дисковите спирачки!!!

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
SinchoBee
Автомобил:
Двигател:

Пролем с дисковите спирачки!!!

Мнениеот SinchoBee » Чет 18 юни 2009 16:53

Значи имам Поло 2000г.ТДИ(75к.с) Проблема ми е с предните дискови спирачки (колата има и задни дискови). Значи предните дискови ми се искривяват или поне аз така си мисля защото ги носих даги пристържат на маистор и един месец нямах проблем и сега пак ми тресе цялятта кола като натискам спирачкате. Та значи дали проблема е от дисковете или от АБС-а и ако може дами препоръчате някъкви качествени дискове за колата (звънях в сервис на Фолксваген и ми казаха 148лв броиката) та ако може дами препоръчате нещо качествено и по ефтино ще съм ви много благодарен. (извинявам се ако съм объркал нещо за първи път пиша в саита)

Потребителски аватар
Garchev
Автомобил:
Двигател:

Re: Пролем с дисковите спирачки!!!

Мнениеот Garchev » Чет 18 юни 2009 18:09

148лв за един диск са си наистина доста, а това че си ги престъргал дисковете не значи че са 100% прави ... Взимай някакви НОВИ дискове комплект с накладки и ще си решиш проблема .. Относно за марката много от колегите са писали във форума какви дискове ползват и общо взето всеки хвали неговите... Иначе като марки : Ferodo, ATE , Brembo , National все не са лош избор (стига да не попаднеш на ментета). Аз лично карам с двойно вентилирани АТЕ отпред и съм много доволен ...
Не знам дали знаеш, но дисковете се кривят много при много рязко намаляване например да караш със 140-150 км/ч и да спреш... Тогава най-често се кривят!!!
АБС-а не виждам как може да ти направи проблем :)
Ако искаш повече информация :търсачкаа
Дано съм бил полезен :да:

SinchoBee
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SinchoBee » Чет 18 юни 2009 18:40

ами неси спомням дасам натискал толкова ряско спирачката явно дисковете са някви ментета взех я миналата година колата и беше със тях нови са но са калпави явно за каква марка и пари говорим за твоите двоино винтилираните ако може дами кажеш.

Потребителски аватар
superemo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот superemo » Пет 19 юни 2009 8:24

Колега наскоро сменях предни дискове и накладки, та от Ауто+:
- Brembo Max 239мм комплект предни вентилирани дискове -120 лв
- Pagid комплект предни накладки - 80 лв
- смяна -30 лв

успех

fasty
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот fasty » Пет 19 юни 2009 15:17

SinchoBee написа:Значи имам Поло 2000г.ТДИ(75к.с) Проблема ми е с предните дискови спирачки (колата има и задни дискови). Значи предните дискови ми се искривяват или поне аз така си мисля защото ги носих даги пристържат на маистор и един месец нямах проблем и сега пак ми тресе цялятта кола като натискам спирачкате. Та значи дали проблема е от дисковете или от АБС-а и ако може дами препоръчате някъкви качествени дискове за колата (звънях в сервис на Фолксваген и ми казаха 148лв броиката) та ако може дами препоръчате нещо качествено и по ефтино ще съм ви много благодарен. (извинявам се ако съм объркал нещо за първи път пиша в саита)
След като покараш половин час ,провери дали една от двете джанти не е по нагрята от другата , ако е така проблема е от апарата. Примерно блокирал спир.цилиндър ,бпокирали накладки заради натрупана ръжда по апарата ,или мърляви силиконови втулки .

SinchoBee
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SinchoBee » Пет 19 юни 2009 21:42

ще покоарам проверя и ще пиша

SinchoBee
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SinchoBee » Съб 20 юни 2009 18:36

Значи карах пипах джантите дисковете няма разлика в топлината даже малко се изгорих на дисковете :D

Потребителски аватар
hristo01
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hristo01 » Съб 20 юни 2009 22:58

здр колега, доскоро и аз имах подобен проблем! и аз сложих нови дискове и няма след 10 хил км криви! (Брембо макс)
в крайна сметка като ги сваляхме за да слагаме новите се оказа ЛАГЕР и ГЛАВИНА погледни и виж дали и при теб не е така!
Сега съм сложил Текстар дискове и накладки и съм доста доволен - дискове и накладки общо ми дойдоха на 320 лв! лагера около 50 лв и главината толкова!
аз съм с поло 2001 1.4 тди 75 коня!
успех !
ако имаш още въпроси
скайп : f.enco

SinchoBee
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SinchoBee » Съб 20 юни 2009 23:52

hristo01 написа:здр колега, доскоро и аз имах подобен проблем! и аз сложих нови дискове и няма след 10 хил км криви! (Брембо макс)
в крайна сметка като ги сваляхме за да слагаме новите се оказа ЛАГЕР и ГЛАВИНА погледни и виж дали и при теб не е така!
Сега съм сложил Текстар дискове и накладки и съм доста доволен - дискове и накладки общо ми дойдоха на 320 лв! лагера около 50 лв и главината толкова!
аз съм с поло 2001 1.4 тди 75 коня!
успех !
ако имаш още въпроси
скайп : f.enco

С абсолютно същото поло съм 2000 година мерси за инфото ако имам въпроси ще пиша.

SinchoBee
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SinchoBee » Сря 29 юли 2009 11:25

Някои знае ли каква марка са оригиналните спирачни дискове на Поло 2000 г.

Потребителски аватар
Anbuch
Полохолик
Автомобил: VW POLO 6R
Двигател: CGGB 2010г
Контакти:

Мнениеот Anbuch » Сря 29 юли 2009 13:25

Мисля ,че са LUKAS

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Сря 29 юли 2009 13:28

Сигурен съм и убеден 1000000 % - Цимерман са ти дисковете - оригинално слагани в завода :)

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”