Пролем с дисковите спирачки!!!
-
SinchoBee
- Автомобил:
- Двигател:
Пролем с дисковите спирачки!!!
Значи имам Поло 2000г.ТДИ(75к.с) Проблема ми е с предните дискови спирачки (колата има и задни дискови). Значи предните дискови ми се искривяват или поне аз така си мисля защото ги носих даги пристържат на маистор и един месец нямах проблем и сега пак ми тресе цялятта кола като натискам спирачкате. Та значи дали проблема е от дисковете или от АБС-а и ако може дами препоръчате някъкви качествени дискове за колата (звънях в сервис на Фолксваген и ми казаха 148лв броиката) та ако може дами препоръчате нещо качествено и по ефтино ще съм ви много благодарен. (извинявам се ако съм объркал нещо за първи път пиша в саита)
Re: Пролем с дисковите спирачки!!!
148лв за един диск са си наистина доста, а това че си ги престъргал дисковете не значи че са 100% прави ... Взимай някакви НОВИ дискове комплект с накладки и ще си решиш проблема .. Относно за марката много от колегите са писали във форума какви дискове ползват и общо взето всеки хвали неговите... Иначе като марки : Ferodo, ATE , Brembo , National все не са лош избор (стига да не попаднеш на ментета). Аз лично карам с двойно вентилирани АТЕ отпред и съм много доволен ...
Не знам дали знаеш, но дисковете се кривят много при много рязко намаляване например да караш със 140-150 км/ч и да спреш... Тогава най-често се кривят!!!
АБС-а не виждам как може да ти направи проблем
Ако искаш повече информация
Дано съм бил полезен
Не знам дали знаеш, но дисковете се кривят много при много рязко намаляване например да караш със 140-150 км/ч и да спреш... Тогава най-често се кривят!!!
АБС-а не виждам как може да ти направи проблем
Ако искаш повече информация
Дано съм бил полезен

-
SinchoBee
- Автомобил:
- Двигател:
ами неси спомням дасам натискал толкова ряско спирачката явно дисковете са някви ментета взех я миналата година колата и беше със тях нови са но са калпави явно за каква марка и пари говорим за твоите двоино винтилираните ако може дами кажеш.
- superemo
- Автомобил:
- Двигател:
Колега наскоро сменях предни дискове и накладки, та от Ауто+:
- Brembo Max 239мм комплект предни вентилирани дискове -120 лв
- Pagid комплект предни накладки - 80 лв
- смяна -30 лв
успех
- Brembo Max 239мм комплект предни вентилирани дискове -120 лв
- Pagid комплект предни накладки - 80 лв
- смяна -30 лв
успех
-
fasty
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
След като покараш половин час ,провери дали една от двете джанти не е по нагрята от другата , ако е така проблема е от апарата. Примерно блокирал спир.цилиндър ,бпокирали накладки заради натрупана ръжда по апарата ,или мърляви силиконови втулки .SinchoBee написа:Значи имам Поло 2000г.ТДИ(75к.с) Проблема ми е с предните дискови спирачки (колата има и задни дискови). Значи предните дискови ми се искривяват или поне аз така си мисля защото ги носих даги пристържат на маистор и един месец нямах проблем и сега пак ми тресе цялятта кола като натискам спирачкате. Та значи дали проблема е от дисковете или от АБС-а и ако може дами препоръчате някъкви качествени дискове за колата (звънях в сервис на Фолксваген и ми казаха 148лв броиката) та ако може дами препоръчате нещо качествено и по ефтино ще съм ви много благодарен. (извинявам се ако съм объркал нещо за първи път пиша в саита)
-
SinchoBee
- Автомобил:
- Двигател:
ще покоарам проверя и ще пиша
-
SinchoBee
- Автомобил:
- Двигател:
Значи карах пипах джантите дисковете няма разлика в топлината даже малко се изгорих на дисковете 
здр колега, доскоро и аз имах подобен проблем! и аз сложих нови дискове и няма след 10 хил км криви! (Брембо макс)
в крайна сметка като ги сваляхме за да слагаме новите се оказа ЛАГЕР и ГЛАВИНА погледни и виж дали и при теб не е така!
Сега съм сложил Текстар дискове и накладки и съм доста доволен - дискове и накладки общо ми дойдоха на 320 лв! лагера около 50 лв и главината толкова!
аз съм с поло 2001 1.4 тди 75 коня!
успех !
ако имаш още въпроси
скайп : f.enco
в крайна сметка като ги сваляхме за да слагаме новите се оказа ЛАГЕР и ГЛАВИНА погледни и виж дали и при теб не е така!
Сега съм сложил Текстар дискове и накладки и съм доста доволен - дискове и накладки общо ми дойдоха на 320 лв! лагера около 50 лв и главината толкова!
успех !
ако имаш още въпроси
-
SinchoBee
- Автомобил:
- Двигател:
hristo01 написа:здр колега, доскоро и аз имах подобен проблем! и аз сложих нови дискове и няма след 10 хил км криви! (Брембо макс)
успех !
ако имаш още въпроси
С абсолютно същото поло съм 2000 година мерси за инфото ако имам въпроси ще пиша.
-
SinchoBee
- Автомобил:
- Двигател:
Някои знае ли каква марка са оригиналните спирачни дискове на Поло 2000 г.
- Anbuch
- Полохолик
- Автомобил: VW POLO 6R
- Двигател: CGGB 2010г
- Контакти:
Мисля ,че са LUKAS
Сигурен съм и убеден 1000000 % - Цимерман са ти дисковете - оригинално слагани в завода 
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”